• Μειωμένη τιμή
  • Νέο

Φαγητοδοχείο Ανοξείδωτο 14 cm 18/C με Πλαστικό Καπάκι Ασφαλείας

Κωδικός: ΟΕ-155

7,00 €
5,95 € Έκπτωση 15%
με ΦΠΑ
Ποσότητα

Venus Τάπερ ( Φαγητοδοχείο ) Νο14 (14cm)  Inox 18/C με Διάφανο Πλαστικό Καπάκι Ασφαλείας 

  • Διαστάσεις: 14 εκ. X 7 εκ. ύψος
  • Κατάλληλο για μεταφορά και υγρών τροφίμων
  • Κατάλληλο για χρήση σε συμβατικούς φούρνους για ζέσταμα του φαγητού (όχι σε φούρνους μικροκυμάτων)
  • Κατάλληλο για χρήση σε πλυντήριο πιάτων ( όχι το καπάκι)

Ανοξείδωτο τάπερ 18/C με λάστιχο σιλικόνης που θα προσφέρει αεροστεγανότητα, διατηρώντας την φρεσκάδα των τροφίμων και εμποδίζοντας την καλλιέργεια βακτηρίων. Είναι ασφαλές για την αποθήκευση τροφίμων και υγρών, όπως σούπες, χυμοί κλπ. Δεν υπάρχει διαρροή ακόμη και εαν τοποθετηθεί ανάποδα ή στο πλάι. Πολύ βολικό και εύκολο στη μεταφορά και αποθήκευση. Το καπάκι ασφαλείας με τα τέσσερα κλιπς, είναι ανθεκτικό στην καθημερινή και συχνή χρήση.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ:

Τα πλαστικά σκεύη ρυπαίνουν τις θάλασσες, σκοτώνουν τα ζώα και θεωρούνται μάστιγα των μελλοντικών γενεών. Σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, περίπου 26 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών αποβλήτων συσσωρεύονται κάθε χρόνο.  Μόνο το 30% της ποσότητας αυτής συλλέγετε για ανακύκλωση, το υπόλοιπο 70% κατευθύνεται σε χωματερές, σε αποτεφρωτήρες ή στο περιβάλλον. Αναγνωρίζουμε ότι ένα καλαμάκι ή ένας αναδευτήρας ποτών χρησιμοποιείται μόνο για λίγα λεπτά, ωστόσο χρειάζονται πολλά χρόνια για να διασπαστεί, ενώ συχνά δεν αποσυντίθεται πλήρως με αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και τις θάλασσες.

Φθαλικές ενώσεις – πλαστικοποιητές

Οι φθαλικές ενώσεις είναι μια οικογένεια οργανικών χημικών που προέρχονται από το πετρέλαιο που χρησιμοποιείται ως πλαστικοποιητές αλλά και ως διαλύτες και βελτιστοποιητές για τη συνοχή και την απόδοση διαφόρων προϊόντων. Αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς πλαστικοποιητές στον κόσμο και έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και δεκαετίες για την παραγωγή πολυβινυλοχλωριδίου (PVC) που βοηθούν να γίνει πιο ευέλικτο και μαλακό.Οι φθαλικές ενώσεις είναι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται συχνά ως μαλακτικά (πλαστικοποιητές) σε πλαστικά από PVC. Για να καταστεί το πλαστικό πιο εύκαμπτο είναι απαραίτητη η χρήση πλαστικοποιητών, οι οποίοι είναι στις περισσότερες περιπτώσεις φθαλικές ενώσεις. Πολύ σοβαρές είναι επίσης οι κίνδυνοι έκθεσης σε φθαλικές ενώσεις για γυναίκες στην εγκυμοσύνη. Πολλές μελέτες έχουν διαπιστώσει κίνδυνο πρόωρης απώλειας κύησης, γενετικές ανωμαλίες στα αρσενικά μωρά, αλλά και νευρολογικά προβλήματα.

Οι φθαλικές ενώσεις είναι επιβλαβείς για την υγεία του ανθρώπου. Για παράδειγμα, οι ακόλουθες φθαλικές ενώσεις ταξινομούνται ως ενδοκρινικοί διαταράκτες τοξικοί στην αναπαραγωγή, γεγονός που σημαίνει ότι μπορούν να είναι επιβλαβείς για τη γονιμότητα ή για το αγέννητο παιδί.

 

·                                Φθαλικός δι (2-αιθυλοεξυλο) εστέρας (DEHP)

·                                 Φθαλικό βενζυλοβουτύλιο (BBP)

·                                 Φθαλικός διβουτυλεστέρας (DBP)

·                                 Φθαλικό διισοβουτύλιο (DIBP)

Δισφαινόλη A - βασικό συστατικό για την κατασκευή πλαστικών και ρητινών

Η δισφαινόλη A (BPA) είναι ουσία που χρησιμοποιείται στη βιομηχανική παρασκευή πολυκαρβονικών πλαστικών προϊόντων. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται καταναλωτικά προϊόντα καθημερινής χρήσης, όπως επαναχρησιμοποιήσιμα πλαστικά επιτραπέζια σκεύη, καλαμάκια  και φιάλες ποτών. Οι εποξικές ρητίνες που περιέχουν BPA χρησιμοποιούνται ως εσωτερική επίστρωση σε σωλήνες νερού και σε μεταλλικά δοχεία τροφίμων και ποτών προκειμένου να αυξηθεί η διάρκεια ζωής τους και να εξαλειφθεί η γεύση που αφήνουν τα μέταλλα στα τρόφιμα ή στα ποτά. Χρησιμοποιείται επίσης στην επίστρωση των ταμειακών αποδείξεων.Η BPA έχει ταξινομηθεί ως ενδοκρινικός διαταράκτης, γεγονός που σημαίνει ότι έχει τοξική επίδραση στην αναπαραγωγική ικανότητα του ανθρώπου.

Το πλαστικό διευκολύνει τη ζωή μας με πολλούς τρόπους, αλλά τα περισσότερα  πλαστικά προϊόντα περιέχουν χημικές ουσίες που μπορούν να βλάψουν την υγεία του ανθρώπου, όπως η  δισφαινόλη A  ή  φθαλικές ενώσεις.

Προστατέψτε τον εαυτό σας και την οικογένεια  σας για μια καλύτερη ζωή βοηθώντας και το περιβάλλον.

 

 

ΟΕ-155

1 ακόμη προϊόν στην ίδια κατηγορία:

Καυτές προσφορές