σε

Ιανός: Δίμηνη παράταση για επίδομα ενοικίου και ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα – πρώην ΚΕΑ στους πληγέντες

Πρόκειται για τις ορισθείσες ως πληγείσες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και των Περιφερειακών Ενοτήτων Φθιώτιδας, Κεφαλληνίας, Ιθάκης, Ζακύνθου, Λευκάδας, Κορινθίας και Ευρυτανίας, όπως ακριβώς ορίζονται στο ΦΕΚ 1544, με ημερομηνία 29/9/2020.

Στις περιοχές αυτές συμπεριλαμβάνονται οι Δήμοι Αγράφων, Αλμυρού, Αργιθέας, Αργοστολίου, Βόλου, Δομοκού, Ζακύνθου, Ιθάκης, Καρδίτσας, Κορινθίας, Λαμιέων, Λευκάδος, Ληξουρίου, Λίμνης Πλαστήρα, Μακρακώμης, Μετεώρων, Μουζακίου, Παλαμά, Πύλης, Σάμης, Σοφάδων, Τρικκαίων, Φαρκαδόνας, Φαρσάλων.

Ειδικότερα, όσες εγκριτικές αποφάσεις για το Επίδομα Στέγασης είχαν δοθεί με ισχύ ως τις 30/9/2020 παρατείνονται αυτόματα ως τις 30/11/2020. Ενώ οι εγκριτικές αποφάσεις για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα με ισχύ ως τις 31/8/2020 παρατείνονται ως τις 30/10/2020.

Οι πληγέντες δικαιούχοι μπορούν να καταθέσουν νέα αίτηση για το Επίδομα Στέγασης από την 1/12/2020, ενώ όσον αφορά το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, από την 1/11/2020.

Επισημαίνεται ότι η παράταση ισχύος εγκριτικών αποφάσεων του προγράμματος «Επίδομα Στέγασης» και του προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» υφίσταται εφόσον δεν έχει υποβληθεί νέα αίτηση εντός του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου για τη συνέχιση της χορήγησης των ανωτέρω δύο επιδομάτων.

Dikaiologitika.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

4ήμερες εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 15

4ήμερες εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Αναδρομικά συνταξιούχων: Πήρε υπογραφή η πληρωμή για τους δημοσίους, πληρώνονται σε 1,1 εκατ. συνταξιούχους