σε

Καλλιθέα κορωνοϊός: 11 κρούσματα εντοπίστηκαν από τα 615 rapid test

Καλλιθέα κορωνοϊός: 11 κρούσματα εντοπίστηκαν από τα 615 rapid test 9

Βρέθηκαν 11 θετικά κρούσματα στον κορωνοϊό από τα κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), μετά τη διενέργεια 615 rapid test, στην πλατεία Δαβάκη, στην Καλλιθέα.

Από αυτά τα κρούσματα, τα οκτώ αφορούν Έλληνες και τρία αλλοδαπούς, με διάμεση ηλικία θετικών τα 37 έτη. Θυμίζουμε πως σε 399 ανήλθαν τα νέα κρούσματα του ιού στη χώρα μας, εκ των οποίων 55 συνδέονται με γνωστές συρροές και 33 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Καλλιθέα κορωνοϊός: 11 κρούσματα εντοπίστηκαν από τα 615 rapid test 11Καλλιθέα κορωνοϊός: 11 κρούσματα εντοπίστηκαν από τα 615 rapid test 12

Πότε αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων;

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 20.541, εκ των οποίων το 55,9% άνδρες. Τα 3.122 (15,2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 8.385 (40,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 87 συμπολίτες μας. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οι 24 (27,6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89,7% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω ενώ από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 229 ασθενείς.

«Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας». Με αυτή τη φράση ο Γκίκας Μαγιορκίνης, εξήγησε ότι «με την έλευση του χειμώνα αναμένουμε σημαντική αύξηση της μετάδοσης», κάτι το οποίο όπως σχολίασε, βλέπουμε σήμερα σε άλλες χώρες της Ευρώπης όπου η θερμοκρασία είναι ως και 10 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη από ότι στη χώρα μας, γεγονός που ευνοεί και τις συνθήκες συγχρωτισμού στους κλειστούς χώρους. Η πτώση της θερμοκρασίας εκτιμάται ότι συνδέεται με αύξηση νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, σύμφωνα με ό,τι προσέθεσε και ζήτησε την προσήλωση όλων στα μέτρα γιατί όπως είπε, κάτι παρόμοιο αναμένουμε να συμβεί και στη χώρα μας όσο ο καιρός θα χαλάει και η θερμοκρασία θα πέφτει.

Καλλιθέα κορωνοϊός: 11 κρούσματα εντοπίστηκαν από τα 615 rapid test 14Καλλιθέα κορωνοϊός: 11 κρούσματα εντοπίστηκαν από τα 615 rapid test 15

Νέα μέτρα αν υπάρξει ανησυχητική αυξητική τάση

Ο κος Μαγιορκίνης τόνισε ότι πάνω από το 50% των νέων κρουσμάτων αφορά πλέον σταθερά στην Αττική προσθέτοντας πως η Ελλάδα μπήκε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Μάλιστα τόνισε, σχολιάζοντας την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε μια ενδιάμεση, σχετικά ήπια επιδημιολογική κατάσταση, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και έχουμε τις τελευταίες εβδομάδες από 200 έως 400 κρούσματα ημερησίως».

Ωστόσο σημείωσε ότι αυξήθηκε η συχνότητα των ημερών κατά τις οποίες καταγράφονται πάνω από 5 θάνατοι ανά ημέρα, αλλά και ο αριθμός των διασωληνωμένων που παραμένει πλέον σταθερά πάνω από 80. Όπως συμπλήρωσε σήμερα νοσηλεύονται 98 ασθενείς σε ΜΕΘ για κορωνοϊό, από τους οποίους οι 87 είναι διασωληνωμένοι. Όπως εξήγησε, η ανταπόκριση που έχουν τα μέτρα στο επιδημιολογικό φορτίο και στην καταγραφή των κρουσμάτων, είναι πιο αργή όταν αφορά μεγάλες περιοχές όπως η Αττική, αλλά επεσήμανε πως «δεν έχουμε δει ακόμα αυξητική τάση τέτοια που να μας ανησυχεί, έχουμε αργό ρυθμό αύξησης προς το παρόν» τον οποίο παρακολουθούν οι επιστήμονες , χωρίς προς το παρόν να χρειάζεται να εισηγηθούν επιπλέον μέτρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Πέθανε από κορωνοϊό ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Kenzo 27

Πέθανε από κορωνοϊό ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Kenzo

Ιστορική απόφαση – Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή 29

Ιστορική απόφαση – Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή