σε

10 καθημερινές συνήθειες που έχουμε όλοι και καταστρέφουν το δέρμα μας χωρίς να το καταλάβουμε

10 καθημερινές συνήθειες που έχουμε όλοι και καταστρέφουν το δέρμα μας χωρίς να το καταλάβουμε 7

Ας το παραδεχτούμε, όλοι μας θέλουμε απεγνωσμένα το δέρμα μας να γερνάει σαν καλό κρασί. Και ενώ η εμφάνισή μας είναι θέμα γενετικής, το συναρπαστικό με το δέρμα είναι ότι το 90% του τρόπου γήρανσης του εξαρτάται απόλυτα από εμάς και τις καθημερινές συνήθειες περιποίησης της επιδερμίδας μας.

Βρήκαμε τις 10 από τις πιο κοινές καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν το δέρμα σας και παρακάτω, θα ανακαλύψετε ότι δεν είναι τόσο δύσκολο να τις αποφύγετε και να αποκτήσετε καλύτερο δέρμα σε χρόνο μηδέν.

1.Η επιδερμίδα σας εκτίθεται σε προϊόντα περιποίησης μαλλιών

10 καθημερινές συνήθειες που έχουμε όλοι και καταστρέφουν το δέρμα μας χωρίς να το καταλάβουμε 9

Πολλά προϊόντα μαλλιών, όπως το σαμπουάν, το μαλακτικό και διάφορα προϊόντα styling, φράσουν τους πόρους του δέρματος και προκαλούν ρήξη της ακεραιότητάς του, όπως ακμή, σπυράκια και άλλους ερεθισμούς στο τριχωτό της κεφαλής και το πρόσωπό σας. Αυτό συμβαίνει επειδή τα προϊόντα μαλλιών παράγονται συχνά από θειικά που είναι γνωστό ότι φράζουν τους πόρους του δέρματός σας.

Για να το αποφύγετε, θα πρέπει να προτιμήσετε τα μη θειικά προϊόντα μαλλιών. Επιπλέον, για καλύτερη προστασία, είναι  βοηθητικό να χρησιμοποιείτε μια κορδέλα μαλλιών στο μέτωπό σας και να καλύπτετε το πρόσωπό σας με μια καθαρή πετσέτα όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα μαλλιών.

2. Χρησιμοποιείτε πάρα πολλά προϊόντα περιποίησης δέρματος

Η εναλλαγή μεταξύ πολλών προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας μπορεί να είναι δύσκολη για το δέρμα σας, καθώς νέα συντηρητικά και συστατικά συμβάλουν ενεργά στην εμφάνιση ακμής και  επιδεινώωουν την κατάστασή του . Αυτό περιλαμβάνει επίσης προϊόντα καταπολέμησης της ακμής, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά το δέρμα σας εάν χρησιμοποιηθούν υπερβολικά.

Αντί να πειραματιστείτε με διαφορετικά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, δοκιμάστε να κολλήσετε σε 1 ή 2 και δώστε τους χρόνο για να παράγουν ευεργετικά αποτελέσματα στο δέρμα σας.

3. Ακατάλληλη χρήση προϊόντων αποτρίχωσης προσώπου

10 καθημερινές συνήθειες που έχουμε όλοι και καταστρέφουν το δέρμα μας χωρίς να το καταλάβουμε 10Η ακατάλληλη αποτρίχωση του προσώπου με κομηδογόνα προϊόντα που προκαλούν φράξη των πόρων μπορεί συχνά να προκαλέσει ξεσπάσματα της ακμής στο πρόσωπό σας. Λοιπόν, βασικά ανταλλάσσετε το πρόβλημα της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας με ένα άλλο.

Για να βεβαιωθείτε ότι αποτριχώνετε σωστά την περιοχή του προσώπου και αποτρέπετε περαιτέρω ερεθισμούς στο δέρμα σας, αποφύγετε προϊόντα με τα πιο συνηθισμένα συστατικά που φράζουν τους πόρους (όπως λάδι καρύδας, φοινικέλαιο και φύτρο σιταριού), προτιμήστε  μη τοξικά καλλυντικά, και προσπαθήστε να αναζητήσετε μάρκες που δεν περιέχουν κομηδογόνο.

4. Ταξίδια σε νέα μέρη

Όταν ταξιδεύετε σε κάποιο καινούργιο μέρος, εκθέτετε το δέρμα σας σε ένα νέο περιβάλλον που μπορεί να είναι επιβλαβές για αυτό. Παράγοντες όπως η επίδραση του ήλιου, η θερμότητα, το κρύο και η υγρασία μπορούν να συμβάλουν στην ξαφνική επιδείνωση του δέρματός σας, προκαλώντας εμφάνιση ακμής.

Προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει μια αλλαγή του περιβάλλοντος στο δέρμα σας, είναι προτιμότερο να προσαρμοστείτε στις νέες συνθήκες. Αποφύγετε την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο και χρησιμοποιήστε αντηλιακό, κατά προτίμηση με οξείδιο του ψευδαργύρου. Και εάν εκτίθεστε σε κρύες θερμοκρασίες, προσπαθήστε να αποφύγετε την αφυδάτωση του δέρματος ενυδατώνοντας το.

5. Τοξίνες στο αφαιρετικό του μακιγιάζ σας

10 καθημερινές συνήθειες που έχουμε όλοι και καταστρέφουν το δέρμα μας χωρίς να το καταλάβουμε 11

Ένα άλλο κοινό αίτιο που μπορεί να φράξει τους πόρους και να προκαλέσει ξεσπάσματα της ακμής είναι τα τοξικά συστατικά που βρίσκονται στα προϊόντα αφαίρεσης μακιγιάζ. Ενώ τα προϊόντα μακιγιάζ είναι προβληματικά, η ρουτίνα περιποίησης του δέρματος που χρησιμοποιείται για την αφαίρεση τους επίσης συμβάλλει στον ερεθισμό του δέρματος.

Για άλλη μια φορά, η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι η χρήση μη κομηδογόνων προϊόντων. Επίσης, προτείνουμε να πλένετε καλά το πρόσωπό σας όταν αφαιρείτε το μακιγιάζ σας για να ξεβγάλετε αποτελεσματικά κάθε ίχνος μακιγιάζ, λαδιού και βρωμιάς μετά από μια κουραστική μέρα.

6. Τρώτε μεταποιημένα τρόφιμα

Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, όπως κέικ ή μπιφτέκια, μπορούν να προκαλέσουν ξεσπάσματα της ακμής. Λόγω του υψηλού γλυκαιμικού δείκτη, τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος, καθώς επηρεάζουν άμεσα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Για να βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας δεν επηρεάζεται αρνητικά από μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, φροντίστε να μειώσετε τα σνακ και να προτιμήσετε τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες με πιο υγιά συστατικά και φυσικά, καταναλώστε πολλά φρούτα και λαχανικά.

7. Κοιμάστε μπρούμητα

10 καθημερινές συνήθειες που έχουμε όλοι και καταστρέφουν το δέρμα μας χωρίς να το καταλάβουμε 12

Το μαξιλάρι απορροφά τα πάντα, και όταν κοιμάστε, το πρόσωπό σας πιέζεται υπερβολικά πολύ σε όλα τα υλικά του μαξιλαριού σας, πράγμα που προκαλεί ξεσπάσματα της ακμής και φράζει τους πόρους σας.

Μπορεί να έχετε σιελόρροια στον ύπνο σας, ειδικά όταν κοιμόμαστε στη μία πλευρά του προσώπου σας, με αποτέλεσμα οι πόροι σας να φράζουν και η επιδερμίδα σας να απορροφά τα επιβλαβή υλικά που μπορούν να προκαλέσουν εστίες ακμής και ερεθισμό. Για να αποφύγετε αυτό το κακό στο δέρμα σας, δοκιμάστε να κοιμηθείτε ανάσκελα.

8. Τρίβετε υπερβολικά το πρόσωπό σας στην πετσέτα προσώπου

Όταν τρίβετε πολύ το πρόσωπό σας με μια πετσέτα, εκθέτετε το δέρμα σας σε επιπλέον απολέπιση που έχει αρνητικό αντίκτυπο στην επιδερμίδα σας.

Για να βεβαιωθείτε ότι δεν προκαλείτε ανεπιθύμητο ερεθισμό του δέρματος, πλύνετε το πρόσωπό σας με ένα πανί 3 έως 4 φορές την εβδομάδα και ελαχιστοποιήστε την έκθεση σε περιττή απολέπιση.

9. Πλύσιμο με πολύ ζεστό ή κρύο νερό

10 καθημερινές συνήθειες που έχουμε όλοι και καταστρέφουν το δέρμα μας χωρίς να το καταλάβουμε 13

Η θερμοκρασία του νερού είναι το κλειδί της υγείας του δέρματός σας . Το κρύο νερό δεν αφαιρεί αποτελεσματικά όλη την περιττή συσσώρευση στο δέρμα σας, ενώ το ζεστό νερό είναι γνωστό ότι ερεθίζει και στεγνώνει το δέρμα σας.

Το νερό για αποτελεσματικό καθαρισμό του δέρματος είναι το χλιαρό, καθώς αφαιρεί τα ανεπιθύμητα βακτήρια και διατηρεί τα έλαια και την ενυδάτωση που είναι απαραίτητα. Βρείτε την “χρυσή τομή” της θερμοκρασία του νερού που κυμαίνεται από 36,5ºC έως 40,5ºC.

10. Δεν πλένετε το πρόσωπό σας το πρωί

Η συσσώρευση λιπαρότητας, βρωμιάς και βακτηρίων είναι το αποτέλεσμα του βραδινού ύπνου. Και ενώ κοιμόμαστε τη νύχτα, το δέρμα σας υποβάλλεται σε διαδικασία επισκευής, η οποία σε αντάλλαγμα, το αναγκάζει να παράγει λιπαρότητα και τοξίνες.

Εάν αυτή η συσσώρευση δεν ξεπλυθεί σωστά το πρωί, μπορεί να γεράσει σοβαρά τα πρόσωπά σας, να συμβάλει άμεσα στην δημιουργία ρυτίδων και να παρέμβει στην δράση προϊόντων περιποίησης του δέρματος, όπως το αντηλιακό. Γι ‘αυτό συνιστάται να πλένετε το πρόσωπό σας το πρωί, ώστε να μπορείτε να καθαρίσετε τους πόρους σας και να ξεκινήσετε τη μέρα σας με πιο φρέσκο ​​δέρμα.

10 καθημερινές συνήθειες που έχουμε όλοι και καταστρέφουν το δέρμα μας χωρίς να το καταλάβουμε 14Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News

    <!–


    Αναφορά Δημοσίευσης