σε

10 τρόποι για να εξαφανίσετε τις δυσάρεστες οσμές από το μπάνιο και να το κάνετε να μυρίζει πάντα υπέροχα

10 τρόποι για να εξαφανίσετε τις δυσάρεστες οσμές από το μπάνιο και να το κάνετε να μυρίζει πάντα υπέροχα 7

Η ευωδία του μπάνιου είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο. Μπορεί να μην αρέσει σε κανέναν να καθαρίζει το μπάνιο, αλλά στην πραγματικότητα είναι το πιο εύκολο, αν χρησιμοποιήσετε μερικά κόλπα για να είναι καθαρό και να μυρίζει υπέροχα.

Ευωδία του μπάνιου: Υπάρχουν 10 κόλπα για να μυρίζει υπέροχα αυτός ο χώρος

Διατηρήστε τις πετσέτες στεγνές

10 τρόποι για να εξαφανίσετε τις δυσάρεστες οσμές από το μπάνιο και να το κάνετε να μυρίζει πάντα υπέροχα 9

Η αποθήκευση πετσετών όταν είναι ακόμα υγρές είναι κακή ιδέα σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού. Αλλά αν το κάνετε στο μπάνιο, είναι ιδιαίτερα κακό καθώς είναι ένας πολύ υγρός χώρος. Συνιστάται να στεγνώνετε πετσέτες, αμέσως μετά τη χρήση τους, στον ήλιο. Στη συνέχεια, μπορείτε να τις κρεμάσετε ξανά στο μπάνιο αλλά είναι καλύτερα να τις διατηρείτε κάπου πιο στεγνά. Επιπλέον, είναι επίσης πολύ σημαντικό να τις πλένετε συχνά και να τις κρεμάτε αντί να τις διπλώνετε όταν τις αποθηκεύετε.

Επωφεληθείτε από την όξινη δύναμη του λεμονιού

10 τρόποι για να εξαφανίσετε τις δυσάρεστες οσμές από το μπάνιο και να το κάνετε να μυρίζει πάντα υπέροχα 10

Το λεμόνι εκτός από το να αφήνει ένα ευχάριστο άρωμα και να εξουδετερώνει τις δυσάρεστες οσμές, είναι ένα ισχυρό φυσικό καθαριστικό. Αυτές οι ιδιότητες οφείλονται στα υψηλά επίπεδα κιτρικού οξέος που περιέχει. Στην ιδανική περίπτωση, ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να χρησιμοποιείτε λεμόνι είναι να το τρίβετε σε όλο το μπάνιο αφού καθαρίσετε. Με αυτόν τον τρόπο, η επίδρασή του θα διαρκέσει περισσότερο στις επιφάνειες.

Αρωματίστε με αιθέρια έλαια

10 τρόποι για να εξαφανίσετε τις δυσάρεστες οσμές από το μπάνιο και να το κάνετε να μυρίζει πάντα υπέροχα 11

Το κλειδί για τη χρήση αιθέριων ελαίων στο μπάνιο είναι να μουλιάσετε μια βαμβακερή μπάλα με το έλαιο και να την τοποθετήσετε στο μπάνιο. Για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε μια μέσα στο καλάθι απορριμμάτων πριν βάλετε μια σακούλα σε αυτό έτσι ώστε κάθε φορά που το ανοίγετε, ολόκληρο το δωμάτιο θα γεμίζει με ένα ωραίο άρωμα. Ένα άλλο καλό μέρος είναι στο ρολό χαρτιού τουαλέτας ή στην κούπα ή το ποτήρι στο οποίο διατηρείτε την οδοντόβουρτσα σας.

Αναμείξτε νερό και μαλακτικό ρούχων

10 τρόποι για να εξαφανίσετε τις δυσάρεστες οσμές από το μπάνιο και να το κάνετε να μυρίζει πάντα υπέροχα 12

Δεδομένου ότι οι πετσέτες εκτίθενται συνεχώς σε κακές μυρωδιές και βακτήρια από το δέρμα, μπορείτε να τις ψεκάσετε με ένα μείγμα νερού και μαλακτικό ρούχων. Ένα μείγμα νερού, μαγειρικής σόδας και μαλακτικού ρούχων μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως DIY αποσμητικό χώρου.

Βασιστείτε στη μαγειρική σόδα

10 τρόποι για να εξαφανίσετε τις δυσάρεστες οσμές από το μπάνιο και να το κάνετε να μυρίζει πάντα υπέροχα 13

Η μαγειρική σόδα είναι ιδανική για να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες και εντονότερες οσμές. Αναμείξτε την με βραστό νερό. Στη συνέχεια, ψεκάστε το μείγμα στις επιφάνειες που θέλετε να καθαρίσετε. Αφήστε το για λίγο πριν το ξεπλύνετε.

Φτιάξτε άρωμα για τη βούρτσα τουαλέτας

10 τρόποι για να εξαφανίσετε τις δυσάρεστες οσμές από το μπάνιο και να το κάνετε να μυρίζει πάντα υπέροχα 14

Αν και φαίνεται περίεργο η βούρτσα τουαλέτας μπορεί να δώσει στο μπάνιο μια ευχάριστη μυρωδιά. Στην πραγματικότητα, ένα από τα απόρρητα και πιο αποτελεσματικά κόλπα που χρησιμοποιούνται στα ξενοδοχεία είναι να αρωματίζουν τις βούρτσες τουαλέτας. Αφού τελειώσετε το καθάρισμα, προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο στη βούρτσα έτσι ώστε να εξατμίζεται λίγο-λίγο, αφήνοντας πίσω ένα ευχάριστο άρωμα.

Τοποθετήστε αρωματικά σαπούνια στο μπάνιο

10 τρόποι για να εξαφανίσετε τις δυσάρεστες οσμές από το μπάνιο και να το κάνετε να μυρίζει πάντα υπέροχα 15

Ένα πολύ σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη στον αρωματισμό του μπάνιου είναι το σαπούνι που χρησιμοποιείτε. Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, μπορείτε να επιλέξετε μόνο ένα ή συνδυασμό διαφορετικών αρωματικών σαπουνιών.

Προσθέστε απορρυπαντικό στο καζανάκι τουαλέτας

10 τρόποι για να εξαφανίσετε τις δυσάρεστες οσμές από το μπάνιο και να το κάνετε να μυρίζει πάντα υπέροχα 16

Προσθέστε λίγο απορρυπαντικό με ευχάριστο άρωμα στο νερό στο καζανάκι τουαλέτας. Μόλις το τραβήξετε θα απελευθερώσει το άρωμα που θα παραμείνει στον αέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Φτιάξτε σπιτικά αποσμητικά χώρου

10 τρόποι για να εξαφανίσετε τις δυσάρεστες οσμές από το μπάνιο και να το κάνετε να μυρίζει πάντα υπέροχα 17

Η παρασκευή σπιτικού αποσμητικού χώρου είναι πραγματικά πολύ απλή. Τα μόνα πράγματα που θα χρειαστείτε είναι ένα ωραίο γυάλινο μπουκάλι, στικς, νερό, οινόπνευμα και το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο. Εάν δεν έχετε αποφασίσει ακόμη ποια σας αρέσουν περισσότερο, δείτε μια λίστα με τα πιο δημοφιλή έλαια που συνήθως χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να προσθέσουν άρωμα στα σπίτια τους.
Λεβάντα
Δέντρο τσαγιού
Ευκάλυπτος
Μέντα
Γλυκό πορτοκάλι
Λεμονόχορτο

Αερισμός του μπάνιου σε καθημερινή βάση

10 τρόποι για να εξαφανίσετε τις δυσάρεστες οσμές από το μπάνιο και να το κάνετε να μυρίζει πάντα υπέροχα 18

Εκτός από όλα τα παραπάνω, το πιο απλό και υγιεινό κόλπο είναι το πιο προφανές: αερίστε το μπάνιο για να διώξετε τις οσμές. Συνιστάται να ανοίγετε τα παράθυρα κάθε μέρα για τουλάχιστον 15 λεπτά, τα οποία είναι αρκετά για να μπει καθαρός αέρας χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψετε πολύ ενέργεια για να θερμάνετε το μπάνιο τους χειμερινούς μήνες, για παράδειγμα. Όχι μόνο θα αναπνέετε καλύτερο αέρα, αλλά τυχόν ιοί ή βακτήρια που μπορεί να έχουν συσσωρευτεί από την τελευταία φορά που αερίσατε το θα εξαφανιστούν.

Πηγή: toftiaxa.gr

10 τρόποι για να εξαφανίσετε τις δυσάρεστες οσμές από το μπάνιο και να το κάνετε να μυρίζει πάντα υπέροχα 19Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News


  Αναφορά Δημοσίευσης

  Τι νομίζεις;

  Εθελοντική αιμοδοσία στη Χαλκιδική 31

  Εθελοντική αιμοδοσία στη Χαλκιδική

  Οι νέες denim bags του οίκου Dior που αξίζουν την προσοχή μας 33

  Οι νέες denim bags του οίκου Dior που αξίζουν την προσοχή μας