σε

11 Καθημερινές συνήθειες που τόσα χρόνια κάνουν κακό στην υγεία μας και ήρθε η ώρα να τις αλλάξουμε

11 Καθημερινές συνήθειες που τόσα χρόνια κάνουν κακό στην υγεία μας και ήρθε η ώρα να τις αλλάξουμε 7

Υπάρχουν βλαβερές συνήθειες για την υγεία μας, τις οποίες θεωρούμε αθώες, αλλά μπορεί να μας δημιουργήσουν πολλά και σοβαρά προβλήματα.

Κάποια πράγματα που έχουμε συνηθίσει, δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται. Μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνα ή επιβλαβή για την υγεία μας.

Βλαβερές συνήθειες: Καθόμαστε σταυροπόδι

11 Καθημερινές συνήθειες που τόσα χρόνια κάνουν κακό στην υγεία μας και ήρθε η ώρα να τις αλλάξουμε 9

Η πρώτη αναφορά στη βλάβη που προκαλείται από το να σταυρώνει κανείς τα πόδια του, έγινε από μια εταιρεία παραγωγής συμπληρωμάτων διατροφής, το 1999. Ξεκίνησαν ακόμη και μια εκστρατεία μεγάλης κλίμακας στις ΗΠΑ, με το όνομα «The Great Cross-Out», που δεν αποτελούσε κάποιο διαφημιστικό τέχνασμα. Πολυάριθμες μελέτες, έχουν επιβεβαιώσει πως το κάθισμα σε σταυροπόδι (σε καρέκλα ή στο πάτωμα), οδηγεί σε υπέρταση, κιρσούς και νευρική βλάβη.

Βλαβερές συνήθειες: Τάισμα των πουλιών

11 Καθημερινές συνήθειες που τόσα χρόνια κάνουν κακό στην υγεία μας και ήρθε η ώρα να τις αλλάξουμε 10

Το τάισμα των πουλιών είναι μια από τις αγαπημένες υπαίθριες δραστηριότητες που κάνουν οι γονείς με τα παιδιά τους. Δυστυχώς, εκτός από διασκεδαστικό, είναι και επικίνδυνο. Οι πιθανότητες ένα πουλί της πόλης να μεταφέρει μια μεταδοτική ασθένεια, είναι περισσότερες από 50%. Τα περιστέρια, μπορεί να μεταφέρουν ορνίθωση, κολιβακίλωση, ιστοπλάσμωση, σαλμονέλωση, φυματίωση, λιστερίωση, τουλαρεμία, νόσο του Νιούκαστλ ή τοξοπλασμάτωση και άλλες ασθένειες. Και η λίστα δε σταματά εδώ.

Βλαβερές συνήθειες: Φοράμε γυαλιά ηλίου κακής ποιότητας

11 Καθημερινές συνήθειες που τόσα χρόνια κάνουν κακό στην υγεία μας και ήρθε η ώρα να τις αλλάξουμε 11

Κάνοντας προσπάθειες να εξοικονομήσουν χρήματα, οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν φθηνά πλαστικά. Αυτά, δεν προστατεύουν τα μάτια από την υπεριώδη ακτινοβολία η οποία, σε έντονο ηλιακό φως, μπορεί να οδηγήσει σε έγκαυμα αμφιβληστροειδούς. Η σκιά, κάνει τις κόρες του ματιού να διαστέλλονται και να λαμβάνουν διπλή δόση υπεριώδους ακτινοβολίας. Αυτό, είναι ακόμη πιο βλαβερό από το να μην φοράτε καθόλου γυαλιά. Η υπεριώδης ακτινοβολία, μπορεί να προκαλέσει καταρράκτη, βλάβη στα μάτια ή ακόμα και να οδηγήσει σε καρκίνο.

Βλαβερές συνήθειες: Πίνουμε λάθος ποσότητα νερού

11 Καθημερινές συνήθειες που τόσα χρόνια κάνουν κακό στην υγεία μας και ήρθε η ώρα να τις αλλάξουμε 12

Το να πίνετε πολύ νερό, δεν είναι πάντα υγιεινό, όπως και το να μην πίνετε σχεδόν καθόλου. Οι ερευνητές επιμένουν ότι οι ανάγκες του οργανισμού σε νερό είναι ατομικές. Αν κινήστε ή αθλείστε, θα έχετε ανάγκη να πιείτε περισσότερο νερό. Αν έχετε καρδιαγγειακά ή νεφρικά προβλήματα, καλύτερα να πίνετε λιγότερο. Σε κάθε περίπτωση, ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε τις ημερήσιες ανάγκες σας, είναι η δίψα: Αν δεν την αισθάνεστε, τότε μην πιέζετε τον εαυτό σας.

Βλαβερές συνήθειες: Τοποθέτηση ζεστής θερμοφόρας στο σώμα

11 Καθημερινές συνήθειες που τόσα χρόνια κάνουν κακό στην υγεία μας και ήρθε η ώρα να τις αλλάξουμε 13

Το να εφαρμόσει κανείς κάτι κρύο ή ζεστό πάνω στο σημείο του πόνου, είναι ένας άμεσος τρόπος να ανακουφιστεί. Ωστόσο, υπάρχει μια λίστα με παθήσεις που δεν απαιτούν τη χρήση θερμοφόρας. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι εξής: αιμορραγία, οξεία φλεγμονή στην κοιλιά (σκωληκοειδίτιδα, χολοκυστίτιδα, παγκρεατίτιδα), καθώς και οι πρώτες ώρες ή ημέρες μετά από διάστρεμμα ή τραυματισμό. Οι θερμικές διαδικασίες είναι επιβλαβείς και ως θεραπεία του καρκίνου.

Βλαβερές συνήθειες: Φτιάχνουμε ποπ-κορν στον φούρνο μικροκυμάτων

11 Καθημερινές συνήθειες που τόσα χρόνια κάνουν κακό στην υγεία μας και ήρθε η ώρα να τις αλλάξουμε 14

Δεν έχει να κάνει με τον τρόπο που το μαγειρεύετε, αλλά με το περιεχόμενο του καλαμποκιού. Ο κίνδυνος εδώ, είναι μια χημική ουσία που ονομάζεται διακετύλιο. Είναι ένα συνθετικό έλαιο και αρωματικό 2 σε 1. Εξατμίζεται όταν θερμαίνεται, μπαίνει στους πνεύμονες και τους καταστρέφει. Μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο για τους πνεύμονές σας, αφήνοντας το ποπ κορν να κρυώσει πριν το καταναλώσετε.

Βλαβερές συνήθειες: Κατανάλωση φαγητού στον χώρο εργασίας

11 Καθημερινές συνήθειες που τόσα χρόνια κάνουν κακό στην υγεία μας και ήρθε η ώρα να τις αλλάξουμε 15

Υπάρχουν διάφοροι χώροι εργασίας, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι κατάλληλοι για φαγητό. Επιπλέον, είναι επικίνδυνο μιας και συσσωρεύονται τόνοι βακτηρίων που δεν είναι καλοί για την πέψη. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, θυμηθείτε ότι η μυρωδιά του φαγητού μπορεί να ενοχλεί τους συναδέλφους σας, ο εγκέφαλος χρειάζεται ξεκούραση, τα πόδια χρειάζονται προπόνηση και το στομάχι δεν μπορεί να χωνέψει το φαγητό, επειδή το μυαλό δεν επικεντρώνεται στην κατανάλωσή του.

Βλαβερές συνήθειες: Ανοιχτά υποδήματα στις πόλεις

11 Καθημερινές συνήθειες που τόσα χρόνια κάνουν κακό στην υγεία μας και ήρθε η ώρα να τις αλλάξουμε 16

Το να φοράτε ανοιχτά παπούτσια, είναι κοινό για τους καλοκαιρινούς μήνες. Όμως, υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να κοπείτε στα πόδια, να αποκτήσετε μικρές πληγές όπως φουσκάλες ή σπυράκια, που μπορούν να μολυνθούν εύκολα. Η μόλυνση, μπορεί να εξαπλωθεί σε ολόκληρο το σώμα.

Βλαβερές συνήθειες: Κατανάλωση γάλατος χωρίς λιπαρά

11 Καθημερινές συνήθειες που τόσα χρόνια κάνουν κακό στην υγεία μας και ήρθε η ώρα να τις αλλάξουμε 17

Μπορεί να φαίνεται πως είναι το ίδιο γάλα χωρίς λίπος, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Το γάλα χωρίς λιπαρά, δεν έχει την ίδια χρησιμότητα με το κανονικό γάλα. Όταν απομακρύνεται το λίπος, μαζί του χάνονται οι βιταμίνες και αντικαθίστανται από συνθετικές ουσίες που δεν είναι αρκετά καλές για τους ανθρώπους.

Πολλοί κατασκευαστές, ενισχύουν τα αποβουτυρωμένα γάλατα με προσθήκη σκόνης, που μπορεί να οξειδώσει τη χοληστερόλη στο γάλα. Δεν υπάρχει καμία κλινική απόδειξη ακόμα, αλλά τα ζώα που καταναλώνουν οξειδωμένη χοληστερόλη, είναι γνωστό ότι έχουν αναπτύξει αρτηριακή πλάκα που θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

Βλαβερές συνήθειες: Κακή στάση σώματος

11 Καθημερινές συνήθειες που τόσα χρόνια κάνουν κακό στην υγεία μας και ήρθε η ώρα να τις αλλάξουμε 18

Σωστή στάση σώματος, σημαίνει συμμετρική θέση όλων των οργάνων. Προσέξτε τη σπονδυλική σας στήλη και προσαρμόστε την καρέκλα του γραφείου και την οθόνη του υπολογιστή σωστά. Εδώ είναι η λίστα ελέγχου:

-Το ύψος της καρέκλας πρέπει να αντιστοιχεί στο μήκος του μηρού σας, και το κάθισμα θα πρέπει να είναι σταθερό.

-Οι γλουτοί θα πρέπει να συμπληρώνουν όχι λιγότερο από τα 2/3 της καρέκλας.

-Το πίσω μέρος της καρέκλας σας πρέπει να ταιριάζει στη σπονδυλική στήλη.

-Ακουμπήστε στην καρέκλα με την πλάτη, έτσι ώστε η σπονδυλική στήλη να έχει τοποθετηθεί σταθερά εναντίον της.

-Βεβαιωθείτε ότι οι ωμοπλάτες είναι μαζί, οι ώμοι βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο και το στομάχι είναι χαλαρό.

-Μην κάθεστε σταυροπόδι, αυτό θα εμποδίσει την κυκλοφορία του αίματος.

-Κινηθείτε ομαλά έτσι ώστε η σπονδυλική στήλη να μην ακουμπά το πίσω μέρος της καρέκλας.

-Πάρτε μια θέση με το βάρος να πέφτει στους γλουτούς ενώ το κεφάλι κοιτά ευθεία μπροστά.

-Μην βιαστείτε να αλλάξετε στάση όταν αρχίσετε να αισθάνεστε άβολα. Αφήστε τους μυς να συνηθίσουν στη σωστή θέση. Θα χαλαρώσουν σταδιακά, κάνοντας αυτή τη στάση μια συνήθεια, αλλά αυτό δεν θα συμβεί αμέσως.

Βλαβερές συνήθειες: Ύπνος πάνω στο στομάχι ή στην μια πλευρά

11 Καθημερινές συνήθειες που τόσα χρόνια κάνουν κακό στην υγεία μας και ήρθε η ώρα να τις αλλάξουμε 19

Πολλοί άνθρωποι, προτιμούν να κοιμούνται στη θέση που τους παίρνει ο ύπνος καλύτερα. Ωστόσο, αυτή η συνήθεια μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα υγείας, μερικά από τα οποία είναι αρκετά σοβαρά αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα. Όταν κοιμάστε στο πλάι ή στη λεγόμενη εμβρυακή θέση, το διάφραγμα δεν κινείται ελεύθερα. Αυτό, προκαλεί διάφορα θέματα μεταξύ των οποίων: πόνο στην πλάτη και πνευμονικά προβλήματα.

Αν κοιμάστε πιέζοντας το στομάχι σας, είναι ακόμη πιο επικίνδυνο μιας και δέχονται πίεση όλα τα όργανα. Αυτό, μακροπρόθεσμα μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη των νεύρων και καρδιακά προβλήματα. Το να κοιμάται κανείς ανάσκελα, είναι η πιο φυσική στάση. Η μόνη περίπτωση που θα πρέπει να αποφύγετε αυτή τη θέση, είναι αν πάσχετε από άπνοια ύπνου.

11 Καθημερινές συνήθειες που τόσα χρόνια κάνουν κακό στην υγεία μας και ήρθε η ώρα να τις αλλάξουμε 20Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News


  Αναφορά Δημοσίευσης

  Τι νομίζεις;

  Το απόλυτο tip για τέλειο μακιγιάζ που κάνει κάθε γυναίκα άνω των 40 να φαίνεται νεότερη από την ηλικία της 32

  Το απόλυτο tip για τέλειο μακιγιάζ που κάνει κάθε γυναίκα άνω των 40 να φαίνεται νεότερη από την ηλικία της

  Τούρτα της τεμπέλας: Εύκολο και γρήγορο γλυκάκι με λίγα υλικά έτοιμο σε 10 λεπτά 34

  Τούρτα της τεμπέλας: Εύκολο και γρήγορο γλυκάκι με λίγα υλικά έτοιμο σε 10 λεπτά