σε

18 στιλιστικά λάθη που κάνουν μια γυναίκα να δείχνει “φθηνά” και πρόχειρα ντυμένη

18 στιλιστικά λάθη που κάνουν μια γυναίκα να δείχνει “φθηνά” και πρόχειρα ντυμένη 7

18 μυστικά από στιλίστες για να δείχνεις πάντα όμορφη και κομψά ντυμένη

Πολλές γυναίκες δεν πιστεύουν στη δύναμη των αξεσουάρ και συχνά καταλήγουν να τα αγνοούν. Ωστόσο, μερικές φορές μια μικρή λεπτομέρεια μπορεί να τονίσει τα δυνατά σας σημεία και να σας κάνει να φαίνεστε πολύ πιο ελκυστικές. Στο blog της, η στιλίστρια Irina Ponyakina το έχει επιδείξει μέσα από φωτογραφίες του εαυτό της αποδείχνοντας έτσι ότι τίποτα δεν είναι ασήμαντο στη μόδα.

Μαζί με την Irina, και εμείς έχουμε ανακαλύψει τα πιο συνηθισμένα λάθη της μόδας, αυξήσαμε τις στιλιστικές μας δεξιότητές και έχουμε λάβει υπόψη τις συμβουλές που κάθε σύγχρονη γυναίκα θα βρει χρήσιμες.

Λάθος # 1. Πάρα πολλές οριζόντιες γραμμές

18 στιλιστικά λάθη που κάνουν μια γυναίκα να δείχνει “φθηνά” και πρόχειρα ντυμένη 9

Χωρίζουν το σώμα σε διαφορετικά μέρη αντί να δημιουργούν μια ενιαία εμφάνιση. Στην αριστερή φωτογραφία, έχει συνδυάσει ένα φαρδύ ζιβάγκο, με φούστα σε λεπτή γραμμή και μποτάκια. Οι γραμμές κόβουν την εμφάνιση και σπάζουν τις αναλογίες. Επιπλέον, η μακριά μπλούζα κάνει τα πόδια να φαίνονται πιο κοντά, σπάζοντας έτσι τις αναλογίες του σώματος . Δεν είναι για το τίποτα ο λόγος που οι στιλίστες προτείνουν να βάζετε μέσα τις μπλούζες (μπλούζες, μπλουζάκια, πουλόβερ). Παρακάτω σας αποκαλύπτω ποιες αλλαγές έκανα σε αυτήν την εμφάνιση:

 • Αντικατέστησα τη φούστα. Το κομμάτι που χρησιμοποίησα στην εμφάνιση στην αριστερή φωτογραφία δεν είναι πλέον στην μόδα. Το μήκος της φούστας δεν είναι καλό – ιδανικά, πρέπει να είναι είτε πάνω από το γόνατο, είτε όπως στην περίπτωσή μου, κάτω από το γόνατο. Θα ήταν καλό η φούστα να έχει ασύμμετρο τελείωμα – θα αφαιρέσει έτσι μια κάθετη γραμμή.
 • Έβαλα τη μπλούζα στη φούστα και πρόσθεσε μια ζώνη στην εμφάνιση. Έτσι αποκατέστησα τις αναλογίες και έκανα τα πόδια να φαίνονται μακρύτερα.
 • Άλλαξα τα παπούτσια. Οι γόβες στο χρώμα του δέρματος μακραίνουν οπτικά τα πόδια.

Λάθος # 2. Πολύ εφαρμοστά ρούχα.

18 στιλιστικά λάθη που κάνουν μια γυναίκα να δείχνει “φθηνά” και πρόχειρα ντυμένη 10

Πρόκειται, πάλι, για οριζόντιες γραμμές – το ζιβάγκο, οι μπότες μέχρι τον αστράγαλο και τα τζιν που διπλώνουν γύρω από τους αστραγάλους. Όλες αυτές οι γραμμές κάνουν το σώμα να φαίνεται πιο παχύ. Επιπλέον, ένα συχνό λάθος που κάνουν τα κορίτσια με φαρδιά λεκάνη είναι να φορούν πολύ εφαρμοστά ρούχα, κάνοντας έτσι τους γοφούς τους να φαίνονται πιο ογκώδεις.

Ας διορθώσουμε τα λάθη:

 • Εάν έχετε σώμα με καμπύλες, αλλά δεν θέλετε να τις τονίσετε, τότε ένα πανωφόρι όπως το σακάκι στην περίπτωσή μου, μπορεί να είναι μια καλή λύση.
 • Είναι απαραίτητο να βάλετε το ζιβάγκο μέσα στο τζιν.
 • Και πρέπει επίσης να αλλάξουμε τα παπούτσια – οι μπότες μέχρι τον αστράγαλο δεν είναι πλέον στην μόδα, ενώ τα τζιν που είναι σκισμένα γύρω από τους αστραγάλους είναι εξαιρετικά ξεπερασμένα και ποτέ δεν έχουν κάνει καμία να φαίνεται ελκυστική.

Λάθος # 3. Ογκώδη ρούχα χωρίς να τονίζουμε την μέση

18 στιλιστικά λάθη που κάνουν μια γυναίκα να δείχνει “φθηνά” και πρόχειρα ντυμένη 11

Οι μικρές λεπτομέρειες στην εμφάνισή μας παίζουν πραγματικά σπουδαίο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Αν και κανένα από τα ρούχα μου δεν είναι ξεπερασμένο, η φωτογραφία στα αριστερά θα έκανε κάθε κορίτσι να μοιάζει με τετράγωνο. Δεν άλλαξα ούτε ένα ρούχο, αλλά έδωσα έμφαση για να κάνω αυτά τα λουκ να φαίνονται διαφορετικά. Το μόνο που έκανα ήταν:

 • Έβαλα το πάνω κομμάτι μέσα στη φούστα και έτσι τόνισα τη μέση και τις αναλογίες του σώματος μου, καθώς και έκανα τα πόδια μου να φαίνονται μακρύτερα.
 • Έβγαλα έξω τους καρπούς κάνοντας τη συνολική εμφάνιση πιο θηλυκή και ανάλαφρη.

Λάθος # 4. Κρύβεις τις αναλογίες του σώματος

18 στιλιστικά λάθη που κάνουν μια γυναίκα να δείχνει “φθηνά” και πρόχειρα ντυμένη 12

Η πρώτη εικόνα φαίνεται πολύ βαρετή και χωρίς αναλογίες, γεγονός που κάνει το πάνω μέρος του σώματος να φαίνεται σχεδόν μακρύτερο από τα πόδια. Να πώς το διόρθωσα:

 • Άλλαξα τα παπούτσια με ψηλοτάκουνα, για να κάνω τα πόδια μου να φαίνονται πιο μακριά. Παρεμπιπτόντως, εάν επιλέξετε παπούτσια  στο ίδιο χρώμα με το παντελόνι ή το καλσόν σας, τα πόδια σας θα φαίνονται πιο μακριά – είναι αλήθεια !!!
 • Ξεκούμπωσα κουμπιά στο πουκάμισο για να κάνω το λαιμό μου να φαίνεται μακρύτερος και το βλέμμα μου πιο ελκυστικό και θηλυκό.
 • Έστριψα τα μανίκια του πουκάμισου μου για να δείξω τους λεπτούς καρπούς μου. Έδωσε μια ελαφρότητα στο λουκ μου και το έκανε να φαίνεται πιο αδύνατο.
 • Πρόσθεσα αξεσουάρ για να κάνουν τη συνολική εμφάνιση πιο ενδιαφέρουσα. Αυτό μπορεί να είναι μια ανοιχτή κόκκινη τσάντα ή ένα μαύρο καπέλο, αν θέλετε να μείνετε μακριά από χρωματιστές λεπτομέρειες. Και οι δύο συμβουλές είναι πρακτικές.
 • Διορθωμένες αναλογίες. Μπορείτε είτε να τονίσετε τη μέση με τη βοήθεια μιας ζώνης και να κρατήσετε το πουκάμισο κουμπωμένο. Ή μπορείτε να ξεκουμπώσετε το πουκάμισο δημιουργώντας έτσι μια κάθετη γραμμή στην εμφάνισή σας, αν δεν σας αρέσουν οι ζώνες και δεν θέλετε να τονίσετε τη μέση σας. Αυτό το κόλπο θα σας βοηθήσει να φανείτε πιο αδύνατες. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα πουκάμισο που ταιριάζει με το χρώμα του παντελονιού.

Λάθος # 5. Λεπτό μπλουζάκι

18 στιλιστικά λάθη που κάνουν μια γυναίκα να δείχνει “φθηνά” και πρόχειρα ντυμένη 13

Πολλές γυναίκες δεν είναι έτοιμες να αποχωριστούν τις λεπτές μπλούζες. Το καλό είναι ότι μπορούν να φορεθούν αλλά μόνο ως εσωτερικό στρώμα. Ο ίδιος κανόνας ισχύει και για τα ζιβάγκο.

 • Για πανωφόρι, επέλεξα ένα μοντέρνο οικολογικό δερμάτινο πουκάμισο. Τις περισσότερες φορές φοράω κομμάτια όπως αυτό χωρίς κουμπιά – δίνει μια αυστηρή κάθετη γραμμή στην εμφάνισή μου επιμηκύνοντας το σώμα.
  Πιθανότατα γνωρίζετε ότι οι μακριές ζακέτες και οι πολύ κοντές είναι αρκετά μοντέρνες στις μέρες μας. Στη φωτογραφία, μπορείτε να δείτε καλά πόσο άσχημα μια ζακέτα σε μήκος μέχρι το ισχίο ή μια ζακέτα που είναι λίγο χαμηλότερα από τους γοφούς. Κάνει τη γυναίκα να φαίνεται πιο κοντή, τους γοφούς της να φαίνονται φαρδύτεροι και τα πόδια της επίσης πιο κοντά.
 • Όσον αφορά τις φούστες: πολλά κορίτσια αρνούνται να βάλουν πουλόβερ, ζιβάγκο ή ζακέτες σε αυτές. Μπερδεύομαι κάθε φορά που το βλέπω. Το παράδειγμά μου δείχνει πολύ καλά τη διαφορά. Η φούστα επιμηκύνει τα πόδια και κάνει τη σιλουέτα πιο ισορροπημένη. Ακόμα κι αν η κοιλιά σας προεξέχει, μια φαρδιά ζώνη θα την κρύψει τέλεια.
 • Τα ανοιχτόχρωμα παπούτσια θα κάνουν τη συνολική εμφάνιση πιο ελαφριά.

Λάθος # 6. Κλειστά ρούχα

18 στιλιστικά λάθη που κάνουν μια γυναίκα να δείχνει “φθηνά” και πρόχειρα ντυμένη 14

Μπορείτε να δείτε πώς το ίδιο φόρεμα, το οποίο χάρη σε μικρές και φαινομενικά ασήμαντες λεπτομέρειες, φαίνεται τόσο διαφορετικό.

 • Ποτέ μην κουμπώνετε όλα τα κουμπιά του φορέματος (φυσικά, αν είναι ακόμη εκεί). Το ελαφρύ άνοιγμα του λαιμού είναι μια καλή επιλογή, επειδή αυτό το κόλπο θα κάνει το λαιμό να φαίνεται μακρύτερος και τη συνολική εμφάνιση – πιο χαλαρή.
 • Μου αρέσουν πολύ οι ζώνες, αλλά δεν μου αρέσει όταν φοριούνται οι ζώνες που πωλούνται μαζί με το φόρεμα. Ο λόγος είναι αρκετά απλός – μια ζώνη κάνει την εμφάνιση πιο ενδιαφέρουσα και ολοκληρωμένη, ενώ η επιλογή μιας ζώνη που ταιριάζει με το χρώμα του φορέματος σας είναι συχνά αδιάφορη και όχι ενδιαφέρουσα.
 • Για να κάνετε την εμφάνιση πιο ευάερη και ελαφριά, μπορείτε να διπλώσετε ελαφρώς τα μανίκια και να εκθέσετε τους καρπούς.
 • Όσο για τα παπούτσια, η συμβουλή μου παραμένει η ίδια – τα ανοιχτόχρωμα παπούτσια είναι προτιμότερα από τα σκουρόχρωμα.

Eίναι όλα θέμα αξεσουάρ.

18 στιλιστικά λάθη που κάνουν μια γυναίκα να δείχνει “φθηνά” και πρόχειρα ντυμένη 15

 • Σε αυτήν την εικόνα, έχω ξεκουμπώσει αρκετά κουμπιά από το οικολογικό δερμάτινο πουκάμισό μου και τόνισα τη μέση μου με τη βοήθεια μιας μαύρης ζώνης, έχοντας επίσης κάνει τα πόδια μου να φαίνονται μακρύτερα. Αυτό το εφέ δεν υπάρχει όταν χρησιμοποιώ τη ζώνη που ταιριάζει χρωματικά με το πουκάμισο.

18 στιλιστικά λάθη που κάνουν μια γυναίκα να δείχνει “φθηνά” και πρόχειρα ντυμένη 16

 • Το μπλε φόρεμα στην παραπάνω εικόνα φαίνεται φαρδύ. Στην πραγματικότητα δεν είναι κακό, αλλά θα φαίνεται καλύτερο αν τονίσετε τη μέση με τη βοήθεια μιας ζώνης. Έκανε την εμφάνισή μου πιο ολοκληρωμένη και βελτίωσε όλα τα δυνατά μου σημεία παρά το γεγονός ότι το φόρεμα είναι κλειστό. Στη σωστή εικόνα, δημιούργησα μια κάθετη γραμμή με τη βοήθεια ενός ξεκούμπωτου πουκάμισου.

18 στιλιστικά λάθη που κάνουν μια γυναίκα να δείχνει “φθηνά” και πρόχειρα ντυμένη 17

 • Το λουκ στα αριστερά είναι ιδανικό για εγκύους. Η εμφάνιση με τη ζώνη φαίνεται πιο ισορροπημένη.

18 στιλιστικά λάθη που κάνουν μια γυναίκα να δείχνει “φθηνά” και πρόχειρα ντυμένη 18

 • Η εμφάνιση με τη μαύρη ζώνη είναι πολύ όμορφη. Ωστόσο, η κόκκινη ζώνη που ταιριάζει με το χρώμα του κραγιόν την κάνει πιο αξέχαστη.

18 στιλιστικά λάθη που κάνουν μια γυναίκα να δείχνει “φθηνά” και πρόχειρα ντυμένη 19

 • Όλα τα λουκ έχουν το δικαίωμα να υπάρχουν. Όμως η δεύτερη και η τρίτη εμφάνιση στις παραπάνω φωτογραφίες τραβούν περισσότερο τα βλέμματα. Η ζώνη στο φόρεμα τονίζει τη μέση, ενώ τα αξεσουάρ (το καπέλο και η κόκκινη τσάντα) προσθέτουν ενδιαφέρουσες πινελιές.

18 στιλιστικά λάθη που κάνουν μια γυναίκα να δείχνει “φθηνά” και πρόχειρα ντυμένη 20

 • Εδώ είναι ένα πολύ ωραίο κοστούμι πιτζάμα. Ωστόσο, δεν θέλουμε να μοιάζει με πιτζάμες. Αυτό μπορεί να λυθεί εύκολα με τη βοήθεια μιας ζώνης.

18 στιλιστικά λάθη που κάνουν μια γυναίκα να δείχνει “φθηνά” και πρόχειρα ντυμένη 21

 • Εδώ είναι ένα άλλο παράδειγμα με ένα φόρεμα: το σακάκι με βοήθησε να δημιουργήσω μια κάθετη γραμμή και η ζώνη βοήθησε στο να βελτιώσω το σχήμα του σώματός μου.

18 στιλιστικά λάθη που κάνουν μια γυναίκα να δείχνει “φθηνά” και πρόχειρα ντυμένη 22

 • Και πάλι – μια ζώνη στο φόρεμα έκανε τη συνολική εμφάνιση πιο ισορροπημένη.

18 στιλιστικά λάθη που κάνουν μια γυναίκα να δείχνει “φθηνά” και πρόχειρα ντυμένη 23

 • Η ζώνη ανέδειξε τη μέση μου και με έκανε να φαίνομαι πιο αδύνατη. Το σακάκι δημιούργησε μια κάθετη γραμμή.

18 στιλιστικά λάθη που κάνουν μια γυναίκα να δείχνει “φθηνά” και πρόχειρα ντυμένη 24

 • Αυτό το φόρεμα μοιάζει με νυχτικό. Ωστόσο, η ζώνη και το σακάκι το έκαναν εορταστικό.

18 στιλιστικά λάθη που κάνουν μια γυναίκα να δείχνει “φθηνά” και πρόχειρα ντυμένη 25

 • Αυτή η μωβ ολόσωμη φόρμα είναι πολύ ωραία, αλλά είναι οι ζώνες που βοηθούν την εμφάνιση να φαίνεται πιο ομοιόμορφη.

18 στιλιστικά λάθη που κάνουν μια γυναίκα να δείχνει “φθηνά” και πρόχειρα ντυμένη 26

 • Ένα απλή μαύρη ένδυση βαρετή. Η μακριά πουκαμίσα και τα φωτεινά αξεσουάρ κάνουν την εμφάνιση πολύ ενδιαφέρουσα.

18 στιλιστικά λάθη που κάνουν μια γυναίκα να δείχνει “φθηνά” και πρόχειρα ντυμένη 27Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News

  <!–


  Αναφορά Δημοσίευσης