σε

20 πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά και δεν γνωρίζαμε ότι έχουν ημερομηνία λήξης

20 πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά και δεν γνωρίζαμε ότι έχουν ημερομηνία λήξης 7

Η αντικατάσταση αντικειμένων που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας, θα πρέπει να γίνεται όταν λήξει η διάρκεια ζωής τους, την οποία όμως δεν γνωρίζουμε, αφού δεν αναγράφεται επάνω.

Αντικατάσταση των αντικειμένων: Για να προστατέψουμε την υγεία μας

Αυτό πρέπει να γίνεται προκειμένου να διαφυλάξουμε την υγεία μας, διαφορετικά τα μικρόβια που συσσωρεύονται μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα υγείας.

Πολλά οικιακά προϊόντα έχουν τη δική τους διάρκεια ζωής που τείνουμε να αγνοούμε. Δείτε 20 αντικείμενα που χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση, για να μάθετε πότε πρέπει να τα αλλάξετε με καινούργια.

Αντικατάσταση των αντικειμένων: Πότε πρέπει να αλλάξετε 20 αντικείμενα που χρησιμοποιούμε συχνά

Στρώμα γιόγκα – κάθε χρόνο

20 πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά και δεν γνωρίζαμε ότι έχουν ημερομηνία λήξης 9

Εξαρτάται από το πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το στρώμα γιόγκα, το είδος των δραστηριοτήτων και την ποιότητα του. Συνιστάται να ψάχνετε για φθορές και σκισίματα, αλλά συνήθως, ένα στρώμα διαρκεί περίπου ένα χρόνο. Τα σημάδια που δείχνουν ότι χρειάζεστε καινούργιο περιλαμβάνουν λέπτυνση, δυσάρεστη οσμή και ολισθηρότητα.

Σουτιέν – κάθε 6-9 μήνες

20 πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά και δεν γνωρίζαμε ότι έχουν ημερομηνία λήξης 10

Ένα σουτιέν έχει φτάσει στο τέλος της ζωής του όταν οι λωρίδες είναι τεντωμένες, το ύφασμα έχει φθαρεί και οι μπανέλες έρχονται σε επαφή με το στήθος σας. Αλλά ακόμα κι αν δεν έχει φτάσει σε όλα αυτά, θα πρέπει να αλλάξετε το σουτιέν σας μετά από 6-9 μήνες.

Βούρτσα τουαλέτας – κάθε 6 μήνες

20 πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά και δεν γνωρίζαμε ότι έχουν ημερομηνία λήξης 11

Μια βούρτσα τουαλέτας πρέπει να καθαρίζεται όσο συχνά καθαρίζετε την τουαλέτα σας και να την αντικαθιστάτε τουλάχιστον κάθε 6 μήνες. Οι ξύλινες βούρτσες τουαλέτας μπορεί να διαρκέσουν λίγο περισσότερο, αλλά εξακολουθεί να είναι σημαντικό να τις αντικαθιστάτε τακτικά.

Θήκη φακών επαφής – κάθε 3 μήνες

20 πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά και δεν γνωρίζαμε ότι έχουν ημερομηνία λήξης 12

Οι θήκες των φακών επαφής πρέπει να καθαρίζονται μετά από κάθε χρήση και να διατηρούνται ανοιχτές μέχρι να στεγνώσουν μεταξύ των καθαρισμών. Θα πρέπει να αντικαθίστανται κάθε 3 μήνες.

Στρώματα – κάθε 8-10 χρόνια

20 πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά και δεν γνωρίζαμε ότι έχουν ημερομηνία λήξης 13

Αν και εξαρτάται από τον τύπο και την ποιότητα του στρώματος που χρησιμοποιείτε, ο βασικός κανόνας είναι να αγοράσετε ένα νέο στρώμα μετά από περίπου 8-10 χρόνια. Ίσως χρειαστεί επίσης να λάβετε υπόψη άλλους παράγοντες όπως αλλεργίες, μυϊκή δυσκαμψία το πρωί και θορυβώδη ελατήρια, για να δείτε εάν πρεπει να αλλαξετε πιο γρηγορα το στρώμα σας.

Φίλτρο νερού ντους – κάθε 2-6 μήνες

20 πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά και δεν γνωρίζαμε ότι έχουν ημερομηνία λήξης 14

Ανάλογα με το πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το ντους, την ποιότητα του φίλτρου και τον αριθμό των ατόμων που χρησιμοποιούν το ίδιο ντους, η απάντηση μπορεί να διαφέρει. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές, θα πρέπει τουλάχιστον να το αλλάζετε μετά από 6 μήνες.

Κύπελλο εμμηνόρροιας – κάθε 6 μήνες έως 10 χρόνια

20 πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά και δεν γνωρίζαμε ότι έχουν ημερομηνία λήξης 15

Τα επαναχρησιμοποιούμενα κύπελλα της εμμήνου ρύσεως πρέπει να πλένονται και να σκουπίζονται πριν από κάθε χρήση και να αδειάζονται τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Είναι ανθεκτικά και έχουν διάρκεια ζωής 6 μηνών έως 10 ετών, ανάλογα με την επωνυμία που χρησιμοποιείτε.

Αντικατάσταση των αντικειμένων: Συγκεντρώνουν πολλά μικρόβια με τον καιρό

Πλυντήριο ρούχων – κάθε 10 χρόνια

20 πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά και δεν γνωρίζαμε ότι έχουν ημερομηνία λήξης 16

Κατά μέσο όρο, ένα πλυντήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι το 10ο έτος. Αλλά εξαρτάται από τη μάρκα, πόσο συχνά το χρησιμοποιείτε σε μια μέρα και από το φορτίο ανά χρήση.

Χαλάκια μπάνιου – κάθε 2 χρόνια

20 πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά και δεν γνωρίζαμε ότι έχουν ημερομηνία λήξης 17

Τα χαλάκια μπάνιου πρέπει να πλένονται κάθε δεύτερη εβδομάδα, εκτός εάν μοιράζεστε το μπάνιο με κάποιον άλλο, οπότε πρέπει να πλένεται κάθε εβδομάδα. Ωστόσο, πρέπει να τα αντικαταστήσετε και ο γενικός κανόνας είναι κάθε 2 χρόνια.

Αθλητικά σουτιέν – κάθε 6 μήνες έως 1 έτος

20 πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά και δεν γνωρίζαμε ότι έχουν ημερομηνία λήξης 18

Εάν πλένετε και φοράτε αθλητικό σουτιέν 3 έως 4 φορές την εβδομάδα, ίσως χρειαστεί να το αντικαταστήσετε σε 6 μήνες, επειδή δεν θα μπορεί πλέον να υποστηρίζει το στήθος σας. Ωστόσο, εάν θέλετε να διαρκέσει περισσότερο, πρέπει να το πλύνετε στο χέρι.

Σφουγγάρια κουζίνας – κάθε εβδομάδα

20 πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά και δεν γνωρίζαμε ότι έχουν ημερομηνία λήξης 19

Εάν δεν χρησιμοποιείτε πλυντήριο πιάτων, μπορείτε να χρησιμοποιείτε το σφουγγάρι κουζίνας πολλές φορές την ημέρα. Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι καλύτερο να το αλλάζετε σε εβδομαδιαία βάση.

Τοστιέρα – κάθε 6-8 χρόνια

20 πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά και δεν γνωρίζαμε ότι έχουν ημερομηνία λήξης 20

Το μέσο προσδόκιμο ζωής μιας τοστιέρα είναι 6-8 χρόνια, αλλά μπορείτε να παρατείνετε τη ζωή της καθαρίζοντάς την τακτικά για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα ψωμιού.

Χαλί – κάθε 10 χρόνια

20 πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά και δεν γνωρίζαμε ότι έχουν ημερομηνία λήξης 21

Ακόμη και με σωστή φροντίδα, τα χαλιά πρέπει να αντικατασταθούν τελικά. Οι περισσότεροι κατασκευαστές εκτιμούν ότι θα χρειαστείτε αλλαγή μετά από περίπου 10 χρόνια.

Μπουκάλια νερού από ανοξείδωτο ατσάλι – 12 χρόνια

20 πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά και δεν γνωρίζαμε ότι έχουν ημερομηνία λήξης 22

Παρόλο που είναι επαναχρησιμοποιήσιμα και ανθεκτικά, δεν διαρκούν για πάντα. Ωστόσο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πάνω από 12 χρόνια και μπορούν να ανακυκλωθούν.

Ανιχνευτής καπνού – κάθε 10 χρόνια

20 πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά και δεν γνωρίζαμε ότι έχουν ημερομηνία λήξης 23

Οι μπαταρίες για τον ανιχνευτή καπνού πρέπει να αλλάζονται κάθε χρόνο, αλλά ο ίδιος ο έχει επίσης διάρκεια ζωής. Σε γενικές γραμμές, δεν θα λειτουργεί σωστά μετά από 10 χρόνια. Είναι καλή πρακτική να ελέγχετε την ημερομηνία κατασκευής στο πίσω μέρος του.

Πλυντήριο πιάτων – κάθε 10 χρόνια

20 πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά και δεν γνωρίζαμε ότι έχουν ημερομηνία λήξης 24

Θα πρέπει να αλλάξετε το πλυντήριο πιάτων εάν είναι ήδη δεκαετίας. Άλλοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να το αλλάξετε ακόμη και αν δεν έχουν φτάσει τα 10 χρόνια, περιλαμβάνουν ότι δεν λειτουργεί καλά και εάν το κόστος των επισκευών υπερβαίνει το 50% της τιμής ενός καινούργιου πλυντηρίου πιάτων.

Χαλάκια εξώπορτας κοκοφοίνικα – κάθε 6-10 χρόνια

20 πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά και δεν γνωρίζαμε ότι έχουν ημερομηνία λήξης 25

Τα χαλάκια εξώπορτας από κοκοφοίνικα είναι ανθεκτικά και καθαρίζονται εύκολα. Ίσως είναι καλυτέρα να πάρετε ένα παχύτερο χαλάκι για να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής του, ειδικά εάν χρησιμοποιείται πολύ.

Παπούτσια για τρέξιμο – κάθε 720-880 χιλιόμετρα

20 πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά και δεν γνωρίζαμε ότι έχουν ημερομηνία λήξης 26

Είναι σημαντικό να σκεφτείτε εάν τα παπούτσια σας παρέχουν αρκετή υποστήριξη στο τρέξιμο. Συνήθως, θα πρέπει να αγοράζετε ένα νέο ζεύγος κάθε 720-880 χιλιόμετρα, αλλά εάν δεν εμφανίζουν σημάδια υπερβολικής φθοράς, μπορείτε να τα φορέσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χωρίς να αυξήσετε τον κίνδυνο τραυματισμού.

Ψυγείο – κάθε 15 χρόνια

20 πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά και δεν γνωρίζαμε ότι έχουν ημερομηνία λήξης 27

Εάν το ψυγείο είναι κάτω των 8 ετών, ίσως θέλετε να το επισκευάσετε. Αν όμως είναι άνω των 15 ετών, είναι καλύτερα να το αντικαταστήσετε. Όταν είναι μεταξύ 8 και 15 ετών, θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε τι είδους ψυγείο είναι και αν είναι περιβαλλοντικά αποδοτικό.

Καναπές – κάθε 7-15 χρόνια

20 πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά και δεν γνωρίζαμε ότι έχουν ημερομηνία λήξης 28

Μπορεί να αισθάνεστε απρόθυμοι να αλλάξετε καναπέδες, εκτός εάν αλλάζετε διακόσμηση ή μετακομίζετε, αλλά η διάρκεια ζωής τους είναι 7 έως 15 χρόνια. Είναι η ώρα για καινούργιο καναπέ όταν το ύφασμα έχει ξεφτίσει. Μπορείτε να επιλέξετε να αλλάξετε ταπετσαρία εάν έχει συναισθηματική αξία και καλό σκελετό.

20 πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά και δεν γνωρίζαμε ότι έχουν ημερομηνία λήξης 29Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News


  Αναφορά Δημοσίευσης

  Τι νομίζεις;

  Επιστημονική διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Κλινικές Μελέτες» 41

  Επιστημονική διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Κλινικές Μελέτες»

  Απο τη Βιέννη με Αγάπη με την ορχήστρα Orpheus 43

  Απο τη Βιέννη με Αγάπη με την ορχήστρα Orpheus