σε

21χρονος έπαθε εγκεφαλικό την ώρα που έκανε κάμψεις και τώρα παλεύει για τη ζωή του

21χρονος έπαθε εγκεφαλικό την ώρα που έκανε κάμψεις και τώρα παλεύει για τη ζωή του 9

Αυτό συνέβη στις 27 Μαΐου. Μία εβδομάδα πριν από τα 21α γενέθλιά του. Όταν ο Samuel άρχισε να βιώνει βασανιστικό πόνο στο κεφάλι. Ο νεαρός χρειάστηκε επείγουσα χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο. Σκοπός ήταν να ελεγχθεί η αιμορραγία και να αφαιρεθεί η πίεση από τον εγκέφαλό του. Αργότερα προέκυψε ότι υπέφερε από αρτηριοφλεβική δυσπλασία (AVM). Εκείνη προκαλείται από μπερδεμένα αιμοφόρα αγγεία που συνδέουν τις αρτηρίες και τις φλέβες στον εγκέφαλο. Πρόκειται για συγγενή ανωμαλία. Υπάρχει δηλαδή από τη γέννηση του ασθενούς.

Μάχη για τη ζωή: Τι είναι η αρτηριοφλεβική δυσπλασία

Είναι ατέλειες του κυκλοφορικού συστήματος που δημιουργούνται κατά την εμβρυϊκή ζωή ή την ανάπτυξη του νεογνού. Αυτή η παθολογία είναι ευρέως γνωστή, λόγω της εμφάνισής της στο κεντρικό νευρικό σύστημα, αλλά μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε θέση. Πρόκειται για παθολογικές συνδέσεις μεταξύ αρτηριών και φλεβών.

Οι περισσότεροι ασθενείς δεν γνωρίζουν ότι έχουν AVM. Αρχικό σύμπτωμα μπορεί να είναι μία επιληπτική κρίση ή επίμονος πονοκέφαλος. Περιπτώσεις ασθενών με μεγαλύτερη σε έκταση βλάβη (που είτε δρα πιεστικά, είτε αλλάζει την αιματική ροή στον εγκέφαλο) μπορεί να εκδηλώσουν άλλα νευρολογικά συμπτώματα, όπως αδυναμία ή μούδιασμα στο σώμα, διαταραχές της όρασης ή προβλήματα ομιλίας. Εάν η δυσπλασία αιμορραγήσει, ο ασθενής εμφανίζει αιφνίδια έναν εξαιρετικά δυνατό πονοκέφαλο. Εκτιμάται ότι μια τέτοια αιμορραγία έχει πιθανότητα μία στις δέκα να προκαλέσει τον θάνατο και αν επιβιώσει ο ασθενής υπάρχει πάνω από 50% πιθανότητα να παραμείνει αναπηρία.

21χρονος έπαθε εγκεφαλικό την ώρα που έκανε κάμψεις και τώρα παλεύει για τη ζωή του 11

Κατά τη διάρκεια και των δύο επεμβάσεων στις οποίες υποβλήθηκε, οι γονείς του ενημερώθηκαν ότι ίσως δεν τα καταφέρει. Ο Samuel χρειάστηκε αναπνευστικό σωλήνα για να τον κρατήσει ζωντανό και παρέμεινε στην εντατική για τρεις εβδομάδες προτού μπορέσει να αναπνεύσει ξανά μόνος του. Τώρα νοσηλεύεται στη μονάδα νευρολογίας, όπου πρέπει να πιέσει το χέρι ενός μέλους της οικογένειας του για να πει «ναι» ή «όχι». Τα αγαπημένα του πρόσωπα προσπαθούν απεγνωσμένα να συγκεντρώσουν χρήματα για να τον βοηθήσουν με τα έξοδα της φυσιοθεραπείας και της λογοθεραπείας.

«Ο Sam έχει την ικανότητα να κάνει τους ανθρώπους να χαμογελούν, έχει μεγάλη ενσυναίσθηση και είναι ένας ευγενικός νεαρός άνδρας. Είχε όνειρο όπως όλοι οι νέοι στην ηλικία του να αποκτήσει το δικό του σπίτι. Βρίσκεται στον αγώνα της ζωής του και αποτελεί έμπνευση για όλους μας».

enimerotiko.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

15 πρώην μάγειρες και σερβιτόροι εξηγούν τι να μην τρώμε ποτέ σε μια ταβέρνα και όλα όσα πρέπει να προσέχουμε 24

15 πρώην μάγειρες και σερβιτόροι εξηγούν τι να μην τρώμε ποτέ σε μια ταβέρνα και όλα όσα πρέπει να προσέχουμε

Μαξιλάρι: Κάθε πότε πρέπει να το αλλάζουμε – 14 σημάδια ότι ήρθε η ώρα να πάρουμε καινούριο 26

Μαξιλάρι: Κάθε πότε πρέπει να το αλλάζουμε – 14 σημάδια ότι ήρθε η ώρα να πάρουμε καινούριο