σε

3 λάθη που κάνετε στη διακόσμηση του σπιτιού σας και φαίνεται μικρότερο

3 λάθη που κάνετε στη διακόσμηση του σπιτιού σας και φαίνεται μικρότερο 7

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, στη διακόσμηση και τη διαμόρφωση κάθε χώρου κάθε εκατοστό μετράει. Και μπορεί αυτό να πιστεύεται ότι συμβαίνει μόνο στους χώρους που έχουν λιγότερα τετραγωνικά, ωστόσο μπορεί να αποτελέσει εξίσου μεγάλο πρόβλημα ακόμα και σε χώρους στους οποίους τα τετραγωνικά… περισσεύουν.

Μια μοντέρνα διακόσμηση δεν εγγυάται ότι θα κάνει και το σπίτι σας να φαίνεται μεγαλύτερο. Οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά όπως όμως επίσης και τα λάθη.

Πάμε να δούμε τα πιο συνηθισμένα: 

3 λάθη που κάνετε στη διακόσμηση του σπιτιού σας και φαίνεται μικρότερο 9

Επιλέγεις πολύ σκούρα χρώματα

Τα σκούρα χρώματα όπως το μαύρο για παράδειγμα (που έχουν όλοι οι εργένηδες στο σπίτι τους), κάνουν τον χώρο σου να φαίνεται πιο μικρός. Αντί για μαύρο ή μπορντό, επίλεξε γήινους τόνους, φωτεινά χρώματα και κάνε σωστούς συνδυασμούς. Για παράδειγμα, μπορείς να συνδυάσεις το καφέ με το μπεζ ή το σπασμένο λευκό, το γκρι με το μπεζ ή ακόμα και το λευκό για τον χώρο σου (αν και δεν ξέρω κατά πόσο θα σε βολέψει στο καθάρισμα ένα ολόλευκο σπίτι). Φυσικά, μπορείς να «σπάσεις» την αρμονία των ουδέτερων χρωμάτων με πινελιές σε πιο έντονα, όπως το μπορντό ή και το μαύρο, αν θέλεις να τα συμπεριλάβεις στην διακόσμησή του.

Το φορτώνεις με πράγματα

Αυτή είναι μια συνήθεια που είχαν οι μαμάδες μας, περίπου στα 80’s αλλά πολλοί έχουν κληρονομήσει. Όσο πιο λίγα πράγματα έχει το σπίτι σου, τόσο πιο μεγάλο θα φαίνεται. Φυσικά, δεν εννοούμε να έχεις τόσο λίγα αντικείμενα και έπιπλα, ώστε να μοιάζει «άδειο», αλλά το να έχεις 100 διακοσμητικά πάνω στο έπιπλο εισόδου ή τηλεόρασης, δεν θα σε βοηθήσει να το αναδείξεις.

Παίρνεις κοντές κουρτίνες

Αυτό είναι το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουμε όταν επιλέγουμε πράγματα ή έπιπλα για το σπίτι μας. Οι κουρτίνες που σταματούν πριν το πάτωμα, κάνουν τα παράθυρά σου να φαίνονται πιο κοντά και άρα τον χώρο μικρότερο. Αντίθετα, εκείνες που ακουμπούν στο πάτωμα (ή οι διπλές κουρτίνες) δίνουν μια αίσθηση πολυτέλειας στον χώρο και τον κάνουν να φαίνεται μεγαλύτερος.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

govastileto.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Η νέα χλιδάτη έπαυλη της Rihanna στο Beverly Hills αξίας 13,8 εκατομμύρια δολαρίων 21

Η νέα χλιδάτη έπαυλη της Rihanna στο Beverly Hills αξίας 13,8 εκατομμύρια δολαρίων

Άκης Τσοχατζόπουλος: Νοσηλεύεται στο Λαϊκό σε κρίσιμη κατάσταση 23

Άκης Τσοχατζόπουλος: Νοσηλεύεται στο Λαϊκό σε κρίσιμη κατάσταση