σε

5 κίνδυνοι του κοιλιακού λίπους για τους οποίους μας προειδοποιούν οι γιατροί

5 κίνδυνοι του κοιλιακού λίπους για τους οποίους μας προειδοποιούν οι γιατροί 7

Ανεξάρτητα από το πού εμφανίζεται λίπος στο σώμα μας, πάντα είναι ανησυχητικό, ειδικά όταν έχει τη μορφή εξογκώματος στην κοιλιά μας. Εάν είστε γυναίκα και το μέγεθος της μέσης σας ξεπερνά τα 90 εκατοστά ή αν είστε άντρας και το μέγεθος της μέσης σας είναι πάνω από 100 εκατοστά, πιθανότατα έχετε μεγάλη ποσότητα λίπους στην κοιλιά. Σύμφωνα με τους γιατρούς, αυτό είναι επικίνδυνο για την υγεία σας.

Εμείς λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τα θέματα υγείας, οπότε μάθαμε τα πάντα για τους κινδύνους από το υπερβολικό λίπος στην κοιλιά και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί μας τα ευρήματά μας.

Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Επισκεφθείτε έναν γιατρό για να λάβετε επαγγελματικές συμβουλές.

1. Υψηλότερος κίνδυνος εμφάνισης διαβήτη

5 κίνδυνοι του κοιλιακού λίπους για τους οποίους μας προειδοποιούν οι γιατροί 9

Όταν το συκώτι σας καλύπτεται από λιπώδη ιστό ως αποτέλεσμα του υπερβολικού λίπους στην κοιλιά, αδυνατεί να διασπάσει αποτελεσματικά το σάκχαρο στο αίμα. Αυτό, με τη σειρά του, παγιδεύει το σάκχαρο της κυκλοφορίας του αίματός σας αντί του σακχάρου που επεξεργάζεται από το συκώτι. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να σας προκαλέσει διαβήτη.

2. Υψηλότερος κίνδυνος μεταβολικού συνδρόμου

5 κίνδυνοι του κοιλιακού λίπους για τους οποίους μας προειδοποιούν οι γιατροί 10
Η εμφάνιση μεταβολικού συνδρόμου είναι ένας κίνδυνος που αντιμετωπίζετε όταν έχετε φαρδιά μέση. Όταν έχετε λίπος στην κοιλιά και φαρδιά μέση, μπορεί να επιδεινώσετε την εμφάνιση καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και εγκεφαλικών επεισοδίων. Τα άτομα με υψηλότερο δείκτη κινδύνου φαίνεται να είναι πιο επιρρεπή σε οποιαδήποτε από τις ασθένειες που αναφέρονται παραπάνω.

3. Υψηλότερος κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου

5 κίνδυνοι του κοιλιακού λίπους για τους οποίους μας προειδοποιούν οι γιατροί 11

Μια νέα έρευνα δείχνει ότι ένα είδος πρωτεΐνης που απελευθερώνεται από το λίπος στην κοιλιά μπορεί να μετατρέψει τα μη καρκινικά κύτταρα σε καρκινικά, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη όγκων.

4. Υψηλότερος κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων

5 κίνδυνοι του κοιλιακού λίπους για τους οποίους μας προειδοποιούν οι γιατροί 12

Έχει αποδειχθεί ότι τα σπλαχνικά λιποκύτταρα στην κοιλιά παράγουν πρωτεΐνες που είναι ικανές να συστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία, οδηγώντας έτσι σε υψηλή αρτηριακή πίεση. Επίσης, οι πρωτεΐνες αυτές μπορεί να προκαλέσουν απόφραξη των αρτηριών, καθιστώντας σας ευάλωτους σε εγκεφαλικά επεισόδια και καρδιακές προσβολές.

5. Υψηλότερος κίνδυνος εμφάνισης άνοιας

5 κίνδυνοι του κοιλιακού λίπους για τους οποίους μας προειδοποιούν οι γιατροί 13

Σύμφωνα με μια μελέτη, οι γυναίκες με μεγάλη ποσότητα κοιλιακού λίπους έχουν 3 φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν άνοια. Προκαλείται κυρίως από σπλαχνικό λίπος ή υπερβολικό λίπος στην κοιλιά .

5 κίνδυνοι του κοιλιακού λίπους για τους οποίους μας προειδοποιούν οι γιατροί 14Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News

    <!–


    Αναφορά Δημοσίευσης