σε

5 σοβαροί λόγοι για την υγεία μας που θα σας κάνουν να μην ξαναπάρετε το κινητό στην τουαλέτα

5 σοβαροί λόγοι για την υγεία μας που θα σας κάνουν να μην ξαναπάρετε το κινητό στην τουαλέτα 7

Πολλοί από εμάς είμαστε εθισμένοι στα smartphone μας, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, και μπορεί να μην είναι τόσο ακίνδυνο όσο ακούγεται. Εάν απλά δεν μπορείτε να πάτε στο μπάνιο χωρίς το κινητό σας, υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι που πρέπει να λάβετε υπόψη. Όχι μόνο μπορεί να είναι επιβλαβές για την υγεία, αλλά επηρεάζει επίσης το μυαλό μας και το πόσο αποτελεσματικά δουλεύουμε.

Επειδή ενδιαφερόμαστε για την υγεία σας, έχουμε δημιουργήσει μια λίστα με τα βασικά προβληματικά αποτελέσματα που σχετίζονται με τη χρήση του smartphone σας ενώ βρίσκεστε στην τουαλέτα.

Μπορεί να εξαπλώσει πολλά επιβλαβή βακτήρια.

5 σοβαροί λόγοι για την υγεία μας που θα σας κάνουν να μην ξαναπάρετε το κινητό στην τουαλέτα 9

Μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι τα τηλέφωνα είναι πιο βρώμικα από την ίδια την λεκάνη της τουαλέτας, ένα αρκετά αηδιαστικό γεγονός.

Στα κινητά τηλεφώνα παιδιών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εντοπίστηκε E. coli. Αυτά τα επιβλαβή βακτήρια συνδέονται με εντερικά προβλήματα όπως η τροφική δηλητηρίαση, αλλά δεν είναι τα μόνα επιβλαβή βακτήρια που μπορείτε να πάρετε στο μπάνιο.

Μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα εμφάνισης αιμορροΐδων.

5 σοβαροί λόγοι για την υγεία μας που θα σας κάνουν να μην ξαναπάρετε το κινητό στην τουαλέτα 10

Αυτό πιθανότατα συμβαίνει εξαιτίας του χρόνου που αφιερώνεται στην τουαλέτα όπου ασκείται πίεση στα όργανα μας, τα οποία δεν υποστηρίζονται από την τουαλέτα.

Αν και απαιτείται περισσότερη έρευνα για την επαλήθευση αυτής της σύνδεσης, οι περιπτώσεις αιμορροΐδων έχουν αυξηθεί με την εισαγωγή των smartphone. Ως εκ τούτου, ενώ χάνεστε στο τηλέφωνό σας στην τουαλέτα, μερικές φορές μπορεί να χαλαρώνετε ,και έτσι να προκαλέσετε κάποια δυσάρεστα προβλήματα υγείας.

Μπορεί να περιορίσει την ικανότητα σκέψης μας.

5 σοβαροί λόγοι για την υγεία μας που θα σας κάνουν να μην ξαναπάρετε το κινητό στην τουαλέτα 11

Τα κινητά τηλέφωνα διακόπτουν πραγματικά τη συγκέντρωση και τη σκέψη μας, περιορίζοντας την ικανότητά μας να εστιάσουμε σε ένα πρόβλημα, ακόμα και όταν δεν τα χρησιμοποιούμε ή είναι απενεργοποιημένα.

Επομένως, ο χρόνος χωρίς την απόσπαση προσοχής από το τηλέφωνό μας είναι απαραίτητος για το μυαλό μας, η απενεργοποίησή του για να επενδύσουμε χρόνο στον εαυτό μας είναι μερικές φορές ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε. Αυτό σημαίνει ότι η μεταφορά των τηλεφώνων μας στο μπάνιο αφαιρεί τα πολύτιμα διαλείμματα που χρειάζεται το μυαλό μας.

Μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία του πυελικού εδάφους.

5 σοβαροί λόγοι για την υγεία μας που θα σας κάνουν να μην ξαναπάρετε το κινητό στην τουαλέτα 12

Η παρατεταμένη ώρα στην τουαλέτα ενώ αποσπάται η προσοχή μας από το κινητό μας μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στους μυς μας. Συγκεκριμένα, τα όργανα μας όπως το έντερο, η ουροδόχος κύστη και ο κόλπος μπορούν να γλιστρήσουν επειδή ο μυς του πυθμένα της λεκάνης δεν είναι πλέον αρκετά ισχυρός για να τα στηρίξει.

Αυτό οφείλεται εν μέρει στη στάση μας ενώ καθόμαστε στην τουαλέτα, ειδικά εάν γέρνουμε πάνω από τα κινητά μας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αυξάνει την εξάρτησή μας από το τηλέφωνό μας.

5 σοβαροί λόγοι για την υγεία μας που θα σας κάνουν να μην ξαναπάρετε το κινητό στην τουαλέτα 13

Ενώ το smartphone  συνδέει με τον κόσμο καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη συσκευή, είναι επίσης εξαιρετικά εθιστικό. Στην πραγματικότητα, 1 στα 10 εκατομμύρια άτομα θα προτιμούσαν να χάσουν ένα από τα δάχτυλά τους παρά το κινητό τους. Αυτό προφανώς δεν είναι καλό σημάδι, καθώς δείχνει ότι έχουμε αρχίσει να απενεργοποιούμε το περιβάλλον μας αντί για το κινητό.

5 σοβαροί λόγοι για την υγεία μας που θα σας κάνουν να μην ξαναπάρετε το κινητό στην τουαλέτα 14Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News

    <!–


    Αναφορά Δημοσίευσης