σε

6 δημοφιλείς μύθοι που είναι ντροπή να πιστεύουμε ακόμη ότι ισχύουν

6 δημοφιλείς μύθοι που είναι ντροπή να πιστεύουμε ακόμη ότι ισχύουν 7

Μύθοι: Οι επιστήμονες έχουν κάνει προσπάθειες να αφανίσουν τους συγκεκριμένους μύθους. Αυτό, διότι δεν υφίστανται. Ωστόσο, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (σ.σ. ΜΜΕ) φροντίζουν να παραμένουν ζωντανά. Αναλυτικότερα:

Ακολουθούν έξι μύθοι που δεν πρέπει να πιστεύουμε:

Ο HIV δεν υπάρχει: Ο ιός HIV σχετίζεται με ειδικούς ρετροϊούς που υπάρχουν σε μεγάλες ποσότητες και ποικιλίες. Πολλά ζώα έχουν αυτούς τους ρετροϊούς και ο HIV είναι ο πρώτος ιός που ανιχνεύθηκε στους ανθρώπους. Το βραβείο Νόμπελ δόθηκε για την περιγραφή και την ανακάλυψη του HIV.

6 δημοφιλείς μύθοι που είναι ντροπή να πιστεύουμε ακόμη ότι ισχύουν 9

Ο εγκέφαλός μας χρησιμοποιεί μόνο το 5-10% των δυνατοτήτων του: Ο εγκέφαλός μας λειτουργεί διαφορετικά ανάλογα με τη δραστηριότητα. Όταν διαβάζουμε ένα βιβλίο λειτουργεί ένα μέρος του εγκεφάλου μας, ενώ όταν φιλιόμαστε ένα άλλο. Ένας άνθρωπος δεν μπορεί να οδηγεί, να παίζει κιθάρα και να κάνει σκι ταυτόχρονα και αυτός είναι ο μόνος λόγος που δεν μπορούμε να αυξήσουμε την εγκεφαλική μας δραστηριότητα 100%.

6 δημοφιλείς μύθοι που είναι ντροπή να πιστεύουμε ακόμη ότι ισχύουν 10

Κι άλλοι μύθοι που δεν πρέπει να πιστεύουμε:

Τα προιόντα που περιέχουν γεννητικά τροποποιημένους οργανισμούς είναι επικίνδυνα: Όλα τα γεννητικά τροποποιημένα φυτά υποβάλλονται σε πειράματα βιοασφάλειας, όπως η αλληλεπίδραση με το περιβάλλον και οι επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία. Ο καλύτερος γονότυπος επιλέγεται μέσα από χιλιάδες πιθανότητες. Αυτό ονομάζεται “τεχνητή επιλογή.”

6 δημοφιλείς μύθοι που είναι ντροπή να πιστεύουμε ακόμη ότι ισχύουν 11

Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι παραμύθι: Από το 1905, η μέση θερμοκρασία του πλανήτη έχει αυξηθεί κατά 0,86°C, γεγονός που αποτελεί σημαντική αλλαγή. Αν δεν μειωθεί η ποσότητα των εκπομπών αερίων στην ατμόσφαιρα, η θερμοκρασία του πλανήτη θα αυξηθεί κατά 2°C έως το 2040 και κατά 4 ή 5°C έως το 2100. Αυτό θα αλλάξει τελείως το κλιματικό σύστημα της γης.

6 δημοφιλείς μύθοι που είναι ντροπή να πιστεύουμε ακόμη ότι ισχύουν 12

Οι υπόλοιποι:

Μύθοι – Θα μείνετε στεγνοί αν τρέξετε στην βροχή: Ο μύθος λέει ότι αν σας πιάσει η βροχή και δεν έχετε ομπρέλα, αν τρέξετε θα σας αγγίξουν λιγότερες σταγόνες βροχής. Ωστόσο, ένα πρόσφατο πείραμα απέδειξε ότι αν περπατάτε θα βραχείτε λιγότερο. Το πείραμα έγινε με και χωρίς αέρα για την ίδια χρονική περίοδο. Και στις 2 περιπτώσεις οι συμμετέχοντες που περπατούσαν μέσα στην βροχή ήταν πιο στεγνοί.

6 δημοφιλείς μύθοι που είναι ντροπή να πιστεύουμε ακόμη ότι ισχύουν 13

Η εθνότητα υπάρχει στα γονίδια: Η εθνότητα (ή η εθνική ταυτότητα) δεν προέρχεται από το DNA– είναι μια περισσότερο κοινωνική έννοια. Η εθνότητα, ακριβώς όπως και η γλώσσα, δεν είναι ένα έμφυτη και οι άνθρωποι την αποκτούν, όταν επικοινωνούν με τους άλλους. Για παράδειγμα, 2 αδερφές έχουν τα ίδια γονίδια, αλλά εκφράζονται με τελείως διαφορετικούς τρόπους.

6 δημοφιλείς μύθοι που είναι ντροπή να πιστεύουμε ακόμη ότι ισχύουν 14

6 δημοφιλείς μύθοι που είναι ντροπή να πιστεύουμε ακόμη ότι ισχύουν 15Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News


  Αναφορά Δημοσίευσης

  Τι νομίζεις;

  «Οι εκκρεμείς συντάξεις είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο», τι είπε ο υπουργός Εργασίας 26

  «Οι εκκρεμείς συντάξεις είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο», τι είπε ο υπουργός Εργασίας

  Ελένη Φιλίνη: Σκηνοθέτες έλεγαν εν ψυχρώ «αν δεν έρθεις μαζί μου, δεν θα πάρεις το ρόλο» 28

  Ελένη Φιλίνη: Σκηνοθέτες έλεγαν εν ψυχρώ «αν δεν έρθεις μαζί μου, δεν θα πάρεις το ρόλο»