σε

6 δυσάρεστες αλλαγές που θα δεις να γίνονται στο σώμα σου εάν σταματήσεις να καταναλώνεις υδατάνθρακες

6 δυσάρεστες αλλαγές που θα δεις να γίνονται στο σώμα σου εάν σταματήσεις να καταναλώνεις υδατάνθρακες 7

Υιοθετώντας μια διατροφή με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες είναι ένας γρήγορος τρόπος για να χάσετε βάρος, και πολλές διασημότητες την εφαρμόζουν για να κρατήσουν τα ανεπιθύμητά κιλά μακριά. Ενώ είναι αλήθεια ότι η ελάττωση των υδατανθράκων από τη διατροφή σας θα σας βοηθήσει να κάψετε λίπος, έχει επίσης μια σειρά από δυσάρεστες παρενέργειες.

Συμφωνούμε ότι υπάρχουν μερικά οφέλη από τη χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, αλλά είναι σημαντικό να διερευνήσετε πώς το σώμα σας μπορεί να αντιδράσει σε μια τόσο δραστική αλλαγή.

1. Μπορεί να νιώσετε ζαλάδα.

6 δυσάρεστες αλλαγές που θα δεις να γίνονται στο σώμα σου εάν σταματήσεις να καταναλώνεις υδατάνθρακες 9

Η καθολική απομάκρυνση των υδατανθράκων είναι ένα στρες για το σώμα σας. Όταν σταματάτε να τρώτε υδατάνθρακες, το σώμα σας δεν μπορεί πλέον να καίει γλυκόζη για ενέργεια και αυτό συνήθως προκαλεί συμπτώματα συνδρόμου στέρησης, όπως ναυτία, πονοκεφάλους και ευερεθιστότητα.

2. Είναι πιο δύσκολο να παραμείνετε δραστήριοι.

6 δυσάρεστες αλλαγές που θα δεις να γίνονται στο σώμα σου εάν σταματήσεις να καταναλώνεις υδατάνθρακες 10

Όταν το σώμα σας προσαρμόζεται σε μια νέα διατροφή που αποτελείται από πολύ λίγους υδατάνθρακες, αρχίζει να καίει λίπος για ενέργεια. Επειδή το λίπος είναι μια πιο αργή πηγή καυσίμου από τη γλυκόζη, θα είναι πιο δύσκολο να ολοκληρώσετε τις προπονήσεις σας και τις άλλες σωματικές σας δραστηριότητες.

3. Δεν είναι καλό για την καρδιά σας.

6 δυσάρεστες αλλαγές που θα δεις να γίνονται στο σώμα σου εάν σταματήσεις να καταναλώνεις υδατάνθρακες 11

Τα άτομα που καταναλώνουν πολύ λίγους υδατάνθρακες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από καρδιακές παθήσεις, σύμφωνα με μελέτη. Οι ειδικοί συνιστούν την αποφυγή δίαιτας χαμηλών υδατανθράκων, καθώς οι υγιείς υδατάνθρακες καταπολεμούν τη φλεγμονή και μας βοηθούν να μειώσουμε τον κίνδυνο συσσώρευσης στα αιμοφόρα αγγεία μας.

4. Ο μεταβολισμός σας μπορεί να επιβραδυνθεί.

6 δυσάρεστες αλλαγές που θα δεις να γίνονται στο σώμα σου εάν σταματήσεις να καταναλώνεις υδατάνθρακες 12

Όταν κόβετε ξαφνικά τους υδατάνθρακες, μπορεί προσωρινά να προκαλέσει δυσκοιλιότητα. Οι υδατάνθρακες με ανθεκτικό άμυλο, όπως η βρώμη, επιταχύνουν το μεταβολισμό σας, βοηθώντας σας να χάσετε βάρος πιο γρήγορα.

5. Μπορεί να αντιμετωπίσετε μυϊκές κράμπες.

6 δυσάρεστες αλλαγές που θα δεις να γίνονται στο σώμα σου εάν σταματήσεις να καταναλώνεις υδατάνθρακες 13

Πολλοί άνθρωποι που δεν τρώνε υδατάνθρακες μπορεί να αισθάνονται επώδυνες συσπάσεις των μυών. Η δραστική μείωση των υδατανθράκων κάνει το σώμα σας να χάσει περισσότερους ηλεκτρολύτες μέσω της ούρησης. Επειδή αυτά τα μέταλλα είναι απαραίτητα για την κυτταρική επικοινωνία, μπορεί να οδηγήσει σε μυϊκούς σπασμούς.

6. Η αναπνοή σας μπορεί να μυρίζει άσχημα.

6 δυσάρεστες αλλαγές που θα δεις να γίνονται στο σώμα σου εάν σταματήσεις να καταναλώνεις υδατάνθρακες 14

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να παρατηρήσουν μια παράξενη γεύση στο στόμα τους και μια αλλαγή στην αναπνοή μέσα σε λίγες μέρες από την έναρξη μιας δίαιτας χωρίς υδατάνθρακες. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν το σώμα σας δεν μπορεί να πάρει ενέργεια από υδατάνθρακες, αρχίζει να διαλύει το λίπος για καύσιμο και μετατρέπει τα λιπαρά οξέα σε φυσικά χημικά που ονομάζονται κετόνες. Αυτό μπορεί να καταστήσει την αναπνοή σας να έχει μια έντονη μυρωδιά που ορισμένοι άνθρωποι περιγράφουν ότι είναι παρόμοια με την αφαίρεση βερνικιού για τα  νύχια.

Μπόνους: Υγιείς υδατάνθρακες που θα ωφελήσουν την υγεία σας.

6 δυσάρεστες αλλαγές που θα δεις να γίνονται στο σώμα σου εάν σταματήσεις να καταναλώνεις υδατάνθρακες 15

  • Κινόα. Αυτός ο θρεπτικός σπόρος έχει υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και, εκτός από τη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας, μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος πιο γρήγορα.
  • Φαγόπυρο. Το φαγόπυρο είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και φυτικών ινών και είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για την υγεία της καρδιάς.
  • Κριθάρι. Είναι ένα μεγάλο κατασταλτικό της όρεξης που σχετίζεται με πολλά οφέλη για την υγεία, όπως την μείωση της χοληστερόλης και τα μειωμένα σάκχαρα στο αίμα.
  • Σοκολατούχο γάλα. Αυτός ο υπέροχος συνδυασμός καλών υδατανθράκων και πρωτεϊνών μπορεί να σας βοηθήσει να χτίσετε μυς και δρα ως ένα τέλειο αθλητικό ποτό.

6 δυσάρεστες αλλαγές που θα δεις να γίνονται στο σώμα σου εάν σταματήσεις να καταναλώνεις υδατάνθρακες 16Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News

    <!–


    Αναφορά Δημοσίευσης