σε

6 τροφές που ωφελούν το συκώτι σε εικόνες

Το ήπαρ είναι ένα από τα πιο σημαντικά όργανα του ανθρωπίνου σώματος.

Βρίσκεται κάτω από το διάφραγμα, στο δεξιό και άνω μέρος της κοιλίας, πλάι στο στομάχι και ακριβώς επάνω από τη χοληδόχο κύστη και το παχύ έντερο.

Ζυγίζει περίπου 1,5 κιλό και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος.

Το ήπαρ εκτελεί ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών στο οποίο περιλαμβάνεται η αποτοξίνωση, η σύνθεση πρωτεϊνών και η παραγωγή βιοχημικών ουσιών που είναι απαραίτητες για την πέψη των τροφών.

6 τροφές που ωφελούν το συκώτι σε εικόνες 5

(Burdock Root) ή αρκουδοβότανο ή πλατομαντηλίδα, έχει έντονη καταπραϋντική και αντιμικροβιακή δράση. Είναι πλούσια σε ινσουλίνη, ένα φυτικό πολυσακχαρίτη, που βοηθά την εντερική λειτουργία και απομακρύνει τις τοξίνες από το ήπαρ.

6 τροφές που ωφελούν το συκώτι σε εικόνες 6

(ή ταραξάκο), αποτοξινώνει το ήπαρ, μειώνει τον μετεωρισμό και συμβάλλει στην πρόληψη παθήσεων του πεπτικού συστήματος.

6 τροφές που ωφελούν το συκώτι σε εικόνες 7

 

περιέχει πολυφαινόλες, βιταμίνες Α και C και η συχνή κατανάλωσή του ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Το κόκκινο λάχανο είναι επίσης πλούσιο σε γλυκοσινολάτες, θρεπτικά συστατικά, τα οποία μειώνουν τη φλεγμονή και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του έλκους.

6 τροφές που ωφελούν το συκώτι σε εικόνες 8

 

είναι πλούσιες σε κυανίνη, μια φυτική ένωση, η οποία συμβάλλει στην αναγέννηση του ήπατος και βελτιώνει τη λειτουργία της χοληδόχου κύστης. Η συχνή κατανάλωσή τους, ενισχύει την όραση και αυξάνει την οστική πυκνότητα.

6 τροφές που ωφελούν το συκώτι σε εικόνες 9

 

είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, η οποία έχει έντονη αντιοξειδωτική δράση και αποτοξινώνει το ήπαρ, μειώνει τον ανώμαλο πολλαπλασιασμό των κυττάρων και συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας της ουροδόχου κύστης.

6 τροφές που ωφελούν το συκώτι σε εικόνες 10

 

είναι πλούσια σε γλυκοσινολάτες, συστατικά που απομακρύνουν τις τοξίνες από το ήπαρ, βελτιώνουν την υγεία του εντέρου και βοηθούν τις κενώσεις.

Πηγή: foodmatters.com / www.onmed.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Κράμπες περιόδου: Πώς θα τις αντιμετωπίσετε φυσικά

Καιρός αύριο: Η πρόγνωση για την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020 22

Καιρός αύριο: Η πρόγνωση για την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020