σε

9 λάθη που κάνουμε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μπορεί να έχουν μακροπρόθεσμη επίδραση στο παιδί

9 λάθη που κάνουμε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μπορεί να έχουν μακροπρόθεσμη επίδραση στο παιδί 5

Οι μητέρες είναι «σε όλα μέσα» όταν πρόκειται για την ευημερία του παιδιού τους. Αλλά θα εκπλαγείτε όταν μάθετε πόσα πράγματα μπορούν να έχουν αντίκτυπο στο μωράκι σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με το είδος των συνηθειών που υιοθετείτε, καθώς μπορεί να έχουν μακροπρόθεσμη επίδραση στο παιδί σας.

Σας παρουσιάζουμε χρήσιμες συμβουλές που βελτιώνουν την ευημερία των παιδιών. Γι ‘αυτό κάναμε μια έρευνα για όλες τις μητέρες εκεί έξω και θέλουμε να μοιραστούμε τα πράγματα και δεν πρέπει να ακολουθήσουν ενώ είναι «με παιδί». Ωστόσο, πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε από αυτές τις συμβουλές, πρέπει πάντα να συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας.

1. Μην πιέζεστε υπερβολικά, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του μωρού σας.

9 λάθη που κάνουμε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μπορεί να έχουν μακροπρόθεσμη επίδραση στο παιδί 7

Ο εγκέφαλος είναι το πρώτο όργανο που αρχίζει να σχηματίζεται στη μήτρα. Και ενώ το βραχυπρόθεσμο άγχος δεν θα επηρεάσει την μετέπειτα ζωή του μωρού, το μακροπρόθεσμο άγχος μπορεί να προκαλέσει μια σειρά ανεπιθύμητων ενεργειών. Τα παιδιά είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν υπερ-κινητικότητα και διαταραχή έλλειψης προσοχής (ADHD), ακόμη και κατάθλιψη ως έφηβοι.

Εάν η μέλλουσα μητέρα βιώνει υπερβολικό άγχος, ο εγκέφαλος του μωρού δεν θα αναπτυχθεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει αρνητικές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στη μνήμη και τη μάθηση.

2. Μην τρώτε ωμό κρέας και θαλασσινά επειδή το μωρό σας μπορεί να προσβληθεί από λιστερίωση.

9 λάθη που κάνουμε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μπορεί να έχουν μακροπρόθεσμη επίδραση στο παιδί 8

Το να μην τρώτε διαφορετικές ποικιλίες τροφίμων, ειδικά μετά τον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης, μπορεί να οδηγήσει σε ένα παιδί που είναι επιλεκτικό με το φαγητό του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρώτε τα πάντα. Πρέπει να είστε προσεκτικές όταν πρόκειται για ορισμένα τρόφιμα που μπορούν να κάνουν σε εσάς (και το μωρό σας) περισσότερο κακό παρά καλό.

9 λάθη που κάνουμε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μπορεί να έχουν μακροπρόθεσμη επίδραση στο παιδί 9

Το άψητο ή ωμό κρέας και τα θαλασσινά αυξάνουν τον κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης που μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές στην υγεία των εμβρύων, όπως προβλήματα με την καρδιά και τα νεφρά τους, μόλυνση του εγκεφάλου και του αίματος, πρόωρη γέννα και ακόμη και αποβολή.

Επίσης, τρώγοντας ωμό ή ψάρι σε μεγάλη ποσότητα , ενδέχεται να εκθέσετε το μωρό σας σε υψηλά επίπεδα υδραργύρου, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα όρασης, προβλήματα ακοής και εγκεφαλική βλάβη.

3. Εκθέστε την κοιλιά σας στον ήλιο, ώστε το μωρό σας να έχει υγιή οστά.

9 λάθη που κάνουμε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μπορεί να έχουν μακροπρόθεσμη επίδραση στο παιδί 10

Κατά τη διάρκεια του έκτου μήνα της εγκυμοσύνης, το μωρό ανοίγει τα μάτια του στη μήτρα. Και παρόλο που βλέπει θολά, συνιστάται να εκθέτετε την κοιλιά σας στο φως του ήλιου, καθώς έτσι μπορεί να ανταποκρίνεται στο φως. Ωστόσο, να είστε πολύ προσεκτικοί γιατί η υπερβολική θερμότητα μπορεί να είναι επιβλαβής. Γι ‘αυτό οι καταλληλότερες ώρες για την έκθεση της κοιλιάς σας στο φως του ήλιου είναι πριν τις 10 π.μ. ή μετά τις 3 μ.μ.

Η προστασία του εαυτού σας εντελώς από το άμεσο ηλιακό φως είναι ασφαλής για εσάς και το μωρό σας, αλλά αυτό μπορεί επίσης να προκαλέσει ανεπάρκεια βιταμίνης D. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη οστική πυκνότητα του παιδί σας, οδηγώντας τελικά σε υψηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης οστεοπόρωσης κατά την διάρκεια της ζωής του. Γι ‘αυτό πρέπει να λαμβάνετε τακτικά τις βιταμίνες που σας συνταγογραφεί ο γιατρός σας.

4. Γυμναστείτε, μπορεί να ενισχύσει τη μνήμη του παιδιού σας.

9 λάθη που κάνουμε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μπορεί να έχουν μακροπρόθεσμη επίδραση στο παιδί 11

Η άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να έχει πολλά οφέλη τόσο για την δική σας υγεία όσο και για αυτή του παιδιού σας. Η γυμναστική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνει τους νευρώνες στον εγκέφαλο του μωρού σας που είναι υπεύθυνοι για τη μνήμη και την εκμάθηση σε ποσοστό 40%. Επίσης, τα παιδιά των οποίων οι μητέρες είχαν ρουτίνα γυμναστικής ενώ ήταν εγκυμονούσες είναι πιθανό να έχουν καλύτερες κινητικές δεξιότητες από τα παιδιά των οποίων οι μητέρες δεν ασκούνταν.

5. Κάντε μασάζ στην φουσκωμένη σας κοιλιά, μπορεί να επηρεάσει την ευτυχία του παιδιού σας.

9 λάθη που κάνουμε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μπορεί να έχουν μακροπρόθεσμη επίδραση στο παιδί 12

Το μασάζ στην κοιλιά σας κατά το πρώτο τρίμηνο μπορεί να επιδεινώσει την πρωινή σας αδιαθεσία. Όμως, μετά από αυτό το διάστημα, συνίσταται σε εσάς και το σύντροφό σας να κάνετε μασάζ στην φουσκωμένη κοιλιά σας με απαλά χάδια, ώστε και οι δύο  να δεθείτε με το μωρό σας.

Αυτό είναι σημαντικό επειδή η έλλειψη συναισθηματικού δεσμού μεταξύ του μωρού και των γονέων του μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα ψυχικής υγείας και να μειώσει τη συνολική ευτυχία στην μετέπειτα ζωή του.

6. Μην εκθέτετε τον εαυτό σας σε δυνατούς θορύβους, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μωρά με χαμηλό βάρος γέννησης.

9 λάθη που κάνουμε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μπορεί να έχουν μακροπρόθεσμη επίδραση στο παιδί 13

Το αγέννητο μωρό σας λατρεύει να ακούει μουσική. Αυτό μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα σεροτονίνης και ακόμη και να αυξήσει τη συγκέντρωση. Αλλά πρέπει να θυμάστε να κρατάτε την ένταση του ήχου χαμηλή. Η έκθεση της κοιλιάς σας σε δυνατούς θορύβους μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του μωρού σας και ακόμη και να βλάψει την ακοή του.

7. Μιλήστε στην κοιλιά σας, το μωρό σας θα αναγνωρίσει τη φωνή σας όταν γεννηθεί.

9 λάθη που κάνουμε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μπορεί να έχουν μακροπρόθεσμη επίδραση στο παιδί 14

Στην αρχή του τρίτου τριμήνου, το μωρό αρχίζει να ανταποκρίνεται στη φωνή της μητέρας. Τα μωρά αρχίζουν να μαθαίνουν ενώ βρίσκονται ακόμα μέσα στη μήτρα και μιλούν μαζί τους

Θα κινήσει το ενδιαφέρον του για την ανάπτυξη της γλώσσας. Αυτός είναι ένας άλλος τρόπος για να βοηθήσετε εσάς και τον σύντροφό σας να δημιουργήσετε έναν ισχυρό δεσμό με το αγέννητο παιδί σας.

8. Μην καθαρίζετε τις ακαθαρσίες της γάτας σας, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές.

9 λάθη που κάνουμε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μπορεί να έχουν μακροπρόθεσμη επίδραση στο παιδί 15

Η αγκαλιά με τη γάτα σας ενώ είστε έγκυος είναι ασφαλής, αλλά ο καθαρισμός των περιττωμάτων της, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές της εγκυμοσύνης και ακόμη και σε αποβολή. Τα απόβλητα αιλουροειδών είναι γεμάτα από παράσιτα και βακτήρια, εκ των οποίων το Toxoplasma gondii είναι ιδιαίτερα επιβλαβές για τις εγκύους και τα μωρά. Εάν το μωρό έρθει σε επαφή με αυτό το βακτήριο, μπορεί να αποκτήσει προβλήματα υγείας, όπως ψυχικές αναπηρίες και επιληπτικές κρίσεις.

9. Μην χαλαρώνετε στη σάουνα ή στο υδρομασάζ, καθώς αυτό θα αυξήσει τη θερμοκρασία του κορμού σας.

9 λάθη που κάνουμε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μπορεί να έχουν μακροπρόθεσμη επίδραση στο παιδί 16

Το να κάθεστε στη σάουνα και στην μπανιέρα για υδρομασάζ μπορεί να ακούγεται ως τον ιδανικό τρόπο για να χαλαρώσετε, αλλά κάτι τέτοιο μπορεί να είναι πολύ επιβλαβές για τις μέλλουσες μητέρες και τα μωρά τους. Αν αποκτήσετε μια από αυτές τις δύο συνήθειες μπορεί να αυξήσετε τις πιθανότητες αποβολής και  αύξησης των γενετικών ανωμαλιών.

9 λάθη που κάνουμε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μπορεί να έχουν μακροπρόθεσμη επίδραση στο παιδί 17Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News

<!–


enimerotiko.gr

Αναφορά Δημοσίευσης