σε

9χρονος κορωνοϊός: Σε σταθερή κατάσταση το παιδί που νοσηλεύεται στο «Άγιος Ανδρέας»

9χρονος κορωνοϊός: Σε σταθερή κατάσταση το παιδί που νοσηλεύεται στο «Άγιος Ανδρέας» 5

Σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας του 9χρονου παιδιού, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» με κορωνοϊό. Το αγόρι που έχει βαριά πνευμονία μολύνθηκε από τον ιό από την μητέρα του, η οποία είναι νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο. Μάλιστα, εκτός του αγοριού κόλλησε και ο σύζυγός της, αλλά και το αδερφάκι του.

Διευκρινίζεται ότι ο 9χρονος νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, χωρίς να έχει χρειαστεί να διασωληνωθεί.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή και χθες το απόγευμα του δόθηκε φαρμακευτική αγωγή. Οι γιατροί ευελπιστούν πως εντός των επόμενων 48 ωρών θα αντιδράσει ο οργανισμός του παιδιού και θα έχουν ευχάριστα νέα. Η μητέρα του είχε μολυνθεί την περασμένη εβδομάδα και μιλώντας στο Mega εξήγησε γιατί δεν είχε εμβολιαστεί. «Είπα ότι θα το κάνω αργότερα. Είχα δώσει, είπα ότι θα το κάνω αργότερα. Δεν ήμουν αρνητική. Θα το έκανα. Το παιδί βγήκε θετικό μετά από μένα, με συμπτώματα. Πυρετό, έντονο πυρετό».

Ο Ανδρέας Ηλιάδης, εντατικολόγος στο νοσοκομείο του Ρίου. είπε για το παιδί ότι «πάσχει από σοβαρή πνευμονία, υποξυγονεμία, λόγω covid-19. Είναι πολύ πιθανό το βρετανικό στέλεχος».

Εστία υπερμετάδοσης το νοσοκομείο της Πάτρας:

Εν τω μεταξύ το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» αποτελεί εστία υπερμετάδοσης του κορωνοϊού. Αρκετοί υγειονομικοί έχουν βρεθεί θετικοί ενώ όπως έγινε γνωστό από την καθηγήτρια παιδιατρικής, Μαρίας Θεοδωρίδου, το ποσοστό εμβολιασμού που έχει γίνει στους υγειονομικούς του νοσοκομείου, είναι πολύ μικρό. «Αποτελεί δυσάρεστη έκπληξη, ας ελπίσουμε ότι είναι και εξαίρεση, το γεγονός ότι σε μεγάλο νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας μας, όπως το Nοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, παρουσιάστηκε μια ενδονοσοκομειακή διασπορά κρουσμάτων κορωνοϊού, κυρίως σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που ήτανε ανεμβολίαστο. Το ποσοστό του εμβολιασμού σε αυτό το νοσηλευτικό ίδρυμα ήταν εξαιρετικά χαμηλό. Από αμέλεια; Από δυσπιστία; Από κόπωση αμέλησαν κυρίως οι νοσηλεύτριες και οι νοσηλευτές, λιγότερο οι γιατροί, να εμβολιαστούν;», ανέφερε η κ. Θεοδωρίδου.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καρβέλη, διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αχαΐας, στο νοσοκομείο της Πάτρας έχει εμβολιαστεί μόλις το 44% του υγειονομικού προσωπικού, κοινωνική ομάδα που είχε προτεραιότητα κατά τη διαδικασία εμβολιασμού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Ιωάννινα: Εντοπίστηκαν συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροπλάνου 19

Ιωάννινα: Εντοπίστηκαν συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροπλάνου

Lockdown Αττική: Μια ανάσα από τα αυστηρότερα μέτρα το Λεκανοπέδιο – Πώς μπορεί να αποφευχθεί 21

Lockdown Αττική: Μια ανάσα από τα αυστηρότερα μέτρα το Λεκανοπέδιο – Πώς μπορεί να αποφευχθεί