σε

ΑΕΙ: Πως θα διεξαχθεί η εξεταστική – Τι θα γίνει με τα συγγράμματα

ΑΕΙ: Πως θα διεξαχθεί η εξεταστική – Τι θα γίνει με τα συγγράμματα 7

Στην συνέντευξη τύπου της υπουργού Παιδείας και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας των πανεπιστημίων το επόμενο διάστημα. Αναφορικά με την εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου, αυτή θα γίνει εξ ΄αποστάσεως σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής των λιομωξιολόγων.  Οι λοιποί όροι για τη διεξαγωγή των εξετάσεων θα καθορισθούν σύμφωνα με τις αποφάσεις των οργάνων των ΑΕΙ, ενώ ως προς τις παραδόσεις ων πανεπιστημιακών συγγραμμάτων αναφέρει ότι η συντριπτική πλειονότητα των συγγραμμάτων έχει παραδοθεί στους δικαιούχους φοιτητές.

Ο χρόνος διεξαγωγής των κατατακτήριων εξετάσεων θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας και θα συζητηθεί στην Επιτροπή των ειδικών.

ΑΕΙ: Πως θα διεξαχθεί η εξεταστική – Τι θα γίνει με τα συγγράμματα 9ΑΕΙ: Πως θα διεξαχθεί η εξεταστική – Τι θα γίνει με τα συγγράμματα 10

Για τα συγγράμματα

Κάποιες μεμονωμένες καθυστερήσεις σε συγκεκριμένες πόλεις, όπως διευκρινίζει το υπουργείο, οφείλονται στην υπερφόρτωση των εταιρειών ταχυμεταφορών και στις έκτακτες συνθήκες και περιορισμούς που έχουν επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας. «Το Υπουργείο Παιδείας παραμένει σε διαρκή επικοινωνία με τους εκπροσώπους των εκδοτών και των εταιρειών ταχυμεταφορών, παρακολουθώντας την πορεία παράδοσης των συγγραμμάτων προς τους φοιτητές που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Οι δικαιούχοι φοιτητές, που για οποιοδήποτε λόγο δεν κατάφεραν να υποβάλλουν σχετική δήλωση στο πληροφοριακό σύστημα διανομής των συγγραμμάτων ΕΥΔΟΞΟΣ εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας ή ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες (από μετεγγραφή, μετακινηθέντες κλπ), θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν δήλωση, εντός νέας προθεσμίας που θα ανακοινωθεί σύντομα. Έτσι θα καταστεί δυνατή η συμμετοχή τους στην επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

Πως θα διεξαχθεί το εαρινό εξάμηνο

Ως προς τον τρόπο διεξαγωγής του εαρινού εξαμήνου, δια ζώσης ή εξ αποστάσεως, η κατ’ αρχήν πρόθεση του Υπουργείου είναι να υπάρξει ενιαία λύση για όλη τη χρονική περίοδο, ώστε να αποφεύγονται μαζικές μετακινήσεις και να επιτευχθεί η μικρότερη δυνατή αναστάτωση των φοιτητών και των οικογενειών τους, αλλά και του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού των Πανεπιστημίων. Οι σχετικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν κατόπιν των εισηγήσεων της Επιτροπής των ειδικών, βάσει και των εγγύτερων προς την ημερομηνία έναρξης του εξαμήνου επιδημιολογικών δεδομένων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Πέθανε ο Στέλιος Τσολακάκης

Πάτρα νέα: Ανησυχητικά τα στοιχεία από την διασπορά των Χριστουγέννων 24

Πάτρα νέα: Ανησυχητικά τα στοιχεία από την διασπορά των Χριστουγέννων