σε

Άγιο Φως: Ολοκληρώθηκε η τελετή Αφής – Στις 18:30 στην Αθήνα

Άγιο Φως: Ολοκληρώθηκε η τελετή Αφής – Στις 18:30 στην Αθήνα 5

Το Άγιο Φως αναμένεται να φτάσει στις 18:30 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου στην Αθήνα. Θυμίζουμε ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης βρέθηκε στα Ιεροσόλυμα για να το παραλάβει.

Η τελετή έγινε σε κλίμα κατάνυξης και λαμπρότητας. Η ιερουργία της Αφής του Αγίου Φωτός τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα. Λίγο πριν από τις 14:00 το μεσημέρι, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεόφιλος Γ΄ εξήλθε του Παναγίου Τάφου κρατώντας σε κάθε του χέρι αναμμένα 33 κεριά και μετέδωσε το Άγιο Φως στους προσκυνητές που είχαν βρεθεί εκεί για το «Δεύτε λάβετε Φως», καθώς και το μήνυμα της Ανάστασης στην ανθρωπότητα. Στο Ναό της Αναστάσεως επιτράπηκε να εισέλθουν οι ιερείς, οι επίτροποι και οι πιστοί που έχουν εμβολιαστεί.

Μετά την τελετή, ο Πατριάρχης παρέδωσε το Άγιο Φως στον εκπρόσωπο της ελληνικής Πολιτείας, Κώστα Βλάση, ενώ σε ειδικό φανάρι θα το μεταφέρει στην Αθήνα ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου. «Αποτελεί ύψιστη τιμή και ευλογία να παραλαμβάνεις το Άγιο Φως κατευθείαν από τον Πανάγιο Τάφο και να το φέρνεις στην Πατρίδα», έγραψε στο Twitter ο Κώστας Βλάσης.

Άγιο Φως: Το παρέλαβε ο Κώστας ΒλάσηςΆγιο Φως: Το παρέλαβε ο Κώστας Βλάσης

Άγιο Φως: Το παρέλαβε ο Κώστας Βλάσης

Το κυβερνητικό αεροσκάφος που θα μεταφέρει το Αγιο Φως αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα στις 18:30 στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». «Η Πολιτεία έχει μεριμνήσει για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο στην Αθήνα και από εκεί σε όλη την Ελλάδα» αναφέρει σε ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών και σημειώνει ότι «το πράττει με την προσήκουσα ευλάβεια, ταπεινότητα και κατάνυξη».

Δείτε βίντεο από την τελετή

Θυμίζουμε ότι πέρσι λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Ιερουσαλήμ, η Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός έγινε μέσα σε μια σχεδόν άδεια εκκλησία.

«Η περσινή χρονιά, ήταν μια χρονιά λύπης» δήλωσε η Ροζαλίν Μανίς, μία πιστή από τη Γιάφα, ιστορική πόλη και αρχαίο λιμάνι της Παλαιστίνης στην ανατολική Μεσόγειο. Η ίδια, είναι μεταξύ των 400 πιστών που συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία. «Αυτή τη χρονιά είναι καλύτερα, παρά το γεγονός ότι δεν είναι όπως τις άλλες χρονιές, καθώς πιστοί από ολόκληρο τον κόσμο δεν επισκέπτονται τη χώρα. Σήμερα, είμαστε μόνο εμείς, που ζούμε εντός της χώρας. Αλλά σίγουρα είναι καλύτερα από την περσινή χρονιά» παρατήρησε η Μανίς.

Να σημειώσουμε ότι οι φετινοί εορτασμοί για το Πάσχα των Ορθοδόξων στην Ιερή Γη, στην οποία βρίσκονται τόποι προσκυνήματος για τους Χριστιανούς, τους Εβραίους και τους Μουσουλμάνους, επισκιάζονται από την τραγωδία στο Ισραήλ με τον θάνατο 45 Εβραίων προσκυνητών που ποδοπατήθηκαν, όταν επικράτησαν συνθήκες πανικού τη νύχτα της Μεγάλης Πέμπτης προς τη Μεγάλη Παρασκευή, στη διάρκεια της διοργάνωσης ενός θρησκευτικού φεστιβάλ στα βόρεια της χώρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Κρούσματα σήμερα 1/5: Ρεκόρ ραντεβού στις ηλικίες 45-49 20

Κρούσματα σήμερα 1/5: Ρεκόρ ραντεβού στις ηλικίες 45-49

Θεσπρωτία: Νεκρός αστυνομικός με σφαίρα στο κεφάλι 22

Θεσπρωτία: Νεκρός αστυνομικός με σφαίρα στο κεφάλι