σε

Άλκης Κούρκουλος: Πήρε θέση για τις καταγγελίες – Δεν θα λείψουν σε κανέναν

Άλκης Κούρκουλος: Πήρε θέση για τις καταγγελίες – Δεν θα λείψουν σε κανέναν 7

Θέση μετά τη «χιονοστιβάδα» καταγγελιών εναντίον συναδέλφων του για παρενόχληση- σωματική, σεξουαλική, ψυχολογική και εργασιακή- πήρε ο καταξιωμένος Έλληνας ηθοποιός Άλκης Κούρκουλος τονίζοντας πως «δεν θα λείψουν σε κανέναν».

Ο καλλιτέχνης ο οποίος έχει εργαστεί και για κάποιο διάστημα ως βοηθός σκηνοθέτη και ηχολήπτης, δεν μπόρεσε να μείνει σιωπηλός και πήρε θέση στο θέμα των καταγγελιών των ηθοποιών για σεξουαλική παρενόχληση, εκφοβισμό και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά στο θέατρο.

Άλκης Κούρκουλος: Πήρε θέση για τις καταγγελίες – Δεν θα λείψουν σε κανέναν 9Άλκης Κούρκουλος: Πήρε θέση για τις καταγγελίες – Δεν θα λείψουν σε κανέναν 10

Με μια του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θέλησε να δώσει τη δική του απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι οι τελευταίες αποκαλύψεις θα χαλάσουν την εικόνα που έχει το κοινό για το θέατρο. «Μην φοβάστε για το θέατρο. Το θέατρο δεν παθαίνει τίποτα», έγραψε αρχικά μέσα σε ένα μαύρο φόντο.

«Η θεατρική πράξη είναι ανώτερη, δεν περίμενε κανέναν για να εμφανιστεί. Δεν θα λείψουν σε κανέναν, κανείς μας δεν θα λείψει. Στη χειρότερη περίπτωση τα πράγματα θα παραμείνουν ίδια. Μπορεί όμως, τώρα να γίνουν και καλύτερα. ΤΩΡΑ. Γιατί τώρα μπορούν. Γιατί τώρα δεν φοβούνται», κατέληξε.

Ακολουθεί η ανάρτηση του Άλκη Κούρκουλου:

Άλκης Κούρκουλος: Πήρε θέση για τις καταγγελίες – Δεν θα λείψουν σε κανέναν 12Άλκης Κούρκουλος: Πήρε θέση για τις καταγγελίες – Δεν θα λείψουν σε κανέναν 13

Νέες καταγγελίες για τέσσερις σκηνοθέτες του θεάτρου

Νέες καταγγελίες για ψυχολογική και σωματική βία αλλά και σεξουαλική παρενόχληση αναμένεται να «σκάσουν» άμεσα. Όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με παρουσιαστή τον Σπύρο Λάμπρο, «τα θέατρα είναι κλειστά αλλά τα στόματα δεν κλείνουν».

«Υπάρχει μπαράζ καταγγελιών, τουλάχιστον τέσσερις γνωστοί σκηνοθέτες του θεάτρου μπαίνουν στο κάδρο. Οι καταγγελίες αυτές φορούν ψυχολογική, σωματική βία αλλά και σεξουαλική παρενόχληση. Οι καταγγελίες γίνονται από γυναίκες αλλά κι από άντρες ηθοποιούς».

«Κάποιοι έπαιζαν με τα όνειρα αλλά και το ψωμί νέων ηθοποιών, απορρίπτοντας τους από ακροάσεις όταν δεν ικανοποιούσαν τις σεξουαλικές τους ορέξεις κι επιθυμίες. Οι καταγγελίες θα πρέπει να πάρουν τον δρόμο της δικαιοσύνης. Το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε πολλές εξελίξεις από αύριο», κατέληξε.

Προς το παρόν τα ονόματα που απασχολούν, είναι του Γιώργου Κιμούλη, του Κώστα Σπυρόπουλου, του Πέτρου Φιλιππίδη, του Παύλου Χαϊκάλη και του Κώστα Ζάπα. Οι περισσότεροι εξ αυτών δεν έχουν μόνο μια ιδιότητα καθώς είναι και ηθοποιοί και σκηνοθέτες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Στο τραπέζι νέα αύξηση του κατώτατου μισθού 27

Στο τραπέζι νέα αύξηση του κατώτατου μισθού

Drive through rapid tests 29

Drive through rapid tests