σε

Alpha Βαρδινογιάννης: Στην MOTOΡ OIΛ πέρασε ο αποκλειστικός έλεγχος της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου

Alpha Βαρδινογιάννης: Στην MOTOΡ OIΛ πέρασε ο αποκλειστικός έλεγχος της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου 3

Το ιδιοκτησιακό καθεστώς στον Alpha διαμορφώνεται εκ νέου με την ολοκλήρωση της συναλλαγής για την απόκτηση της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου από την οικογένεια Βαρδινογιάννη, και συγκεκριμένα από την εταιρία ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ. Η είδηση έγινε γνωστή από ανάρτηση στην σελίδα της εταιρίας. Την ίδια στιγμή υπάρχουν αντιδράσεις από τους εργαζομένους στο κανάλι για αλλαγές που γίνονται στο εργασιακό καθεστώς.

Η ανακοίνωση της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ

Ολοκλήρωση συναλλαγής για την απόκτηση της ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.

Σε συνέχεια σχετικών ανακοινώσεων της 2ας Δεκεμβρίου 2019 και της 11ης Φεβρουαρίου 2020, η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι στις 27 Ιουλίου 2020 ολοκληρώθηκε η συναλλαγή για την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου επί των εταιριών ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (λειτουργεί και εκμεταλλεύεται τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA), ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ Α.Ε. (λειτουργεί και εκμεταλλεύεται τον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 98,9 στην Αττική) και ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε. (λειτουργεί και εκμεταλλεύεται τον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 96,5 στη Θεσσαλονίκη) από τη MEDIAMAX HOLDINGS LIMITED (*).

Μαρούσι, 28 Ιουλίου 2020
Το Διοικητικό Συμβούλιο

(*) Εταιρία 100% θυγατρική της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.

Alpha Βαρδινογιάννης: Στην MOTOΡ OIΛ πέρασε ο αποκλειστικός έλεγχος της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου 5Alpha Βαρδινογιάννης: Στην MOTOΡ OIΛ πέρασε ο αποκλειστικός έλεγχος της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου 6

Η ανακοίνωση της ΕΤΙΤΑ για τις περικοπές στον σταθμό

Πριν λίγες μέρες πάντως υπήρξε μία σκληρή ανακοίνωση από την ένωση τεχνικών τηλεόρασης ΕΤΙΤΑ. με αφορμή αλλαγές στο εργασιακό καθετώς για πολλούς εργαζόμενους. Διαβάστε το κείμενο της ανακοίνωσης:

«Όπως ακριβώς πριν τρία χρόνια το STAR έτσι και τώρα η νέα διοίκηση του ALPHA, με ψυχρό και κυνικό τρόπο κλείνει δύο τεχνικά τμήματα (εξωτερικά συνεργεία και Link) αφήνοντας ξεκρέμαστους δεκάδες εργαζόμενους.

Αυτές οι μέθοδοι των εργοδοτών που έχουν ως πρόσχημα τη μείωση του λειτουργικού κόστους και την εξαθλίωση των εργαζομένων, είναι σε όλους γνωστές στην καπιταλιστική κοινωνία που ζούμε. Όπως έκαναν και στους άλλους τομείς του καναλιού έτσι θα κάνουν και στο κομμάτι των εξωτερικών μεταδόσεων.

Οι εξωτερικές μεταδόσεις θα συνεχίσουν να υπάρχουν όχι σαν μέρος του καναλιού αλλά σαν μια π.χ …ανεξάρτητη εταιρεία – εργασιακή γαλέρα στην οποία θα απασχολούνται «ακίνδυνοι – ευέλικτοι» σκλάβοι, εκτός βέβαια κι αν σταματήσουν να έχουν «ενημερωτικές» εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων γίνουν στα πρότυπα της δεκαετίας του 60 με μία παρουσιάστρια που θα διαβάζει την καλοπληρωμένη κυβερνητική προπαγάνδα από ένα κομμάτι χαρτί χωρίς καμία άλλη εικόνα.

Συνάδελφοι, είναι φανερό ότι η Διοίκηση παίζει τα δικά της παιχνίδια στις δικές μας πλάτες, έχοντας τη βεβαιότητα ότι και με αυτόν τον αιφνιδιασμό θα έχει απέναντί της μόνο φοβισμένους και κατατρομαγμένους εργαζόμενους, έτοιμους να δεχτούν τη μοίρα τους χωρίς καμία αντίσταση.

Στα πλαίσια αυτής της γνωστής εργοδοτικής τρομοκρατίας, τη Δευτέρα στη συνάντηση που ζήτησε με το προχθεσινό τελεσίγραφο η Διοίκηση του ALPHA, από το σωματείο μας, απλά θα μας ανακοινώσει τον αιφνίδιο εργασιακό θάνατο όλων όσων εργάζονται στα .. δήθεν καταργούμενα eng και links. Δεν είμαστε μόνοι κι ας ξέρουν ότι έχουμε ισχυρά νομικά και συνδικαλιστικά όπλα για να τους αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ούτε αδύναμοι αλλά ούτε τρομοκρατημένοι όπως νομίζουν.

Alpha Βαρδινογιάννης: Στην MOTOΡ OIΛ πέρασε ο αποκλειστικός έλεγχος της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου 8Alpha Βαρδινογιάννης: Στην MOTOΡ OIΛ πέρασε ο αποκλειστικός έλεγχος της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου 9

Συνάδελφοι, στη χθεσινή Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε το ξεκίνημα άμεσων κινητοποιήσεων, αν και εφόσον η εργοδοσία επιμείνει στα αντεργατικά της σχέδια. Διαμηνύουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι το σωματείο μας αλλά και σύσσωμοι οι εργαζόμενοι του ALPHA δεν θα μείνουμε απαθείς και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις. Έχοντας στο πλευρό μας την ομοσπονδία μας (ΠΟΣΠΕΡΤ) και το Εργατικό κέντρο της Αθήνας (ΕΚΑ), καλούμε τα συνεργαζόμενα σωματεία της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ σε συστράτευση για τον αγώνα που έρχεται.

Συνάδελφοι, σ’αυτή τη λυσσαλέα επίθεση της εργοδοσίας που παίρνει όλο και περισσότερο μορφή χιονοστιβάδας για όλα τα κανάλια καθώς η κυβέρνηση δίνει ρέστα με νομοσχέδια και ΠΝΠ για να εξυπηρετήσει τους μεγαλοεπιχειρηματίες του τηλεοπτικού τοπίου, θα αντισταθούμε δυναμικά και σκληρά γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και δεν είμαστε μόνοι» τόνιζε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Φωτιά Πρέβεζα: Μεγάλη πυρκαγιά στο Σκεπαστό – Σηκώθηκαν και εναέρια μέσα 20

Φωτιά Πρέβεζα: Μεγάλη πυρκαγιά στο Σκεπαστό – Σηκώθηκαν και εναέρια μέσα

Πυροβολισμοί Χανιά: Κατέληξε ο 60χρονος που φαίνεται να είχε πυροβολήσει τη γυναίκα του 22

Πυροβολισμοί Χανιά: Κατέληξε ο 60χρονος που φαίνεται να είχε πυροβολήσει τη γυναίκα του