σε

Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 28 Ιουνίου: 10 νέα κρούσματα – Κανένας νεκρός στη χώρα μας

Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 28 Ιουνίου: 10 νέα κρούσματα – Κανένας νεκρός στη χώρα μας 5

Πτώση σημειώθηκε στον αριθμό των νέων κρουσμάτων στη χώρα μας. Συγκεκριμένα η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει ότι έχουν εντοπιστεί νέα δέκα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας. Το θετικό νέο είναι ότι για άλλη μια ημέρα δεν υπάρχει κανένας καταγεγραμμένος θάνατος από τον ιό στην Ελλάδα, όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω infographic. Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.376.

Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 28 Ιουνίου: 10 νέα κρούσματα – Κανένας νεκρός στη χώρα μας 7Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 28 Ιουνίου: 10 νέα κρούσματα – Κανένας νεκρός στη χώρα μας 8

Αναλυτικά η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 10 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3376, εκ των οποίων το 54.9% αφορά άνδρες. 754 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1880 (55.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. 3 (30.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 191 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τρία κρούσματα στους 33 μετανάστες που διασώθηκαν το Σάββατο

Τρία θετικά στον κορωνοϊό κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στη Λέσβο. Πρόκειται για τρεις ασυμπτωματικούς ασθενείς πρόσφυγες και μετανάστες, που μαζί με άλλους 33 συνολικά, 15 άνδρες, 10 γυναίκες και 11 παιδιά καταγωγής Ιράν και Αφγανιστάν, διασώθηκαν το Σαββάτο 13 Ιουνίου το βράδυ από το Λιμενικό Σώμα βόρεια των βορειοδυτικών ακτών της Λέσβου και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Πέτρας.

Κατά τον έλεγχο από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, είχε βρεθεί μεταξύ των 36 συνολικά διασωθέντων ένας θετικός στον ιό, ενώ αρνητικοί ήσαν όλοι οι άλλοι. Αρνητικά ήταν και τα δείγματα από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και όσους άλλους είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους κατά τη διάσωση τους.

Οι 36, αμέσως μετά τέθηκαν σε καραντίνα στη δομή στα Μεγάλα Θέρμα που λειτουργεί για τους νεοεισερχόμενους. Κατά τον επανέλεγχο ο μεν θετικός κατά τον προηγούμενο έλεγχο βρέθηκε αρνητικός, ενώ τρεις αρνητικοί βρέθηκαν τώρα θετικοί, πλην όμως και οι τρεις ασυμπτωματικοί. Στο σύνολο τους, οι 36 τέθηκαν ξανά σε 14ημερη καραντίνα, ενώ οι τρεις ασθενείς μετακινήθηκαν σε ξεχωριστό χώρο.

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Αίγινα κορωνοϊός: «Στο πόδι» οι κάτοικοι του νησιού από εισαγόμενο κρούσμα 22

Αίγινα κορωνοϊός: «Στο πόδι» οι κάτοικοι του νησιού από εισαγόμενο κρούσμα

Φωτιά στον Όλυμπο: Πυρκαγιά κοντά στο χωριό Λιτόχωρο 24

Φωτιά στον Όλυμπο: Πυρκαγιά κοντά στο χωριό Λιτόχωρο