σε

Ανακοινώνεται γενικό lockdown στη Θεσσαλονίκη

Ανακοινώνεται γενικό lockdown στη Θεσσαλονίκη 7

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη αναγκάζει την κυβέρνηση να πάρει δραστικά μέτρα για να σταματήσει η διασπορά του ιού. Το πρωί της Δευτέρας ο Βασίλης Κικίλιας ανέβηκε στη συμπρωτεύουσα για να δει από κοντά πως έχει η κατάσταση. Μάλιστα, με δηλώσεις του αποκάλυψε ότι θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό να παρθούν επιπλέον και σκληρότερα μέτρα. Τα λεγόμενα του υπουργού Υγείας θα επιβεβαιωθούν τις επόμενες ώρες καθώς πρόκειται να ανακοινωθεί γενικό Lockdown στη Θεσσαλονίκη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στην ημέρα. Δεν αποκλείεται το lockdown να επιβεβαιωθεί δια στόματος Στέλιου Πέτσα στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Φυσικά όταν μιλάμε για γενικό Lockdown εννοούμε κλειστή εστίαση, αλλά και καταστήματα λιανικού εμπορείου και οι μετακινήσεις θα πραγματοποιούνται μόνο με SMS. Θα  απαγορεύονται οι μετακινήσεις από το νομό και προς αυτόν. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά.

Ανακοινώνεται γενικό lockdown στη Θεσσαλονίκη 9Ανακοινώνεται γενικό lockdown στη Θεσσαλονίκη 10

Είχε προαναγγείλει Lockdown και ο Νίκος Ζέρβας

Εκτός από τον Βασίλη Κικίλια που είχε μιλήσει για αυστηρότερα μέτρα, ο Νίκος Ζέρβας είχε μιλήσει ανοιχτά για το ενδεχόμενο ενός Lockdown στην πόλη του. Μάλιστα είχε τονίσει πως πρόκειται για μονόδρομο σε αυτό το σημείο που βρίσκεται η κατάσταση με τα κρούσματα. Συγκεκριμένα μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε: «Είμαστε σε έναν πόλεμο αυτή τη στιγμή και πρέπει σήμερα να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το κακό. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί, θέλουν χρόνο μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν, ωστόσο δεδομένου του τεράστιου αριθμού κρουσμάτων θα χρειαστεί να πάρουμε και πιο αυστηρά μέτρα». ‘

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος στις πρωινές δηλώσεις του είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να κλείσει το λιανεμπόριο και να χρειάζεται sms για την μετακίνηση, αλλά όπως όλα δείχνουν τον πρόλαβαν οι εξελίξεις. Αν επιβεβαιωθούν όλα τα παραπάνω αυτό θα είναι το πρώτο γενικό lockdown σε μια πόλη και ενδεχομένως να αποτελέσει και οδηγό για άλλες περιοχές που θα αντιμετωπίσουν ανάλογα προβλήματα με την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Πολύ ξύλο σε Βούλγαρο που αποπειράθηκε να ασελγήσει σε 13χρονη 24

Πολύ ξύλο σε Βούλγαρο που αποπειράθηκε να ασελγήσει σε 13χρονη

SMS και 13033 σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες: Πώς θα βγαίνετε από το σπίτι 26

SMS και 13033 σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες: Πώς θα βγαίνετε από το σπίτι