σε

Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια ΕΦΚΑ Φεβρουαρίου 2021

Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια ΕΦΚΑ Φεβρουαρίου 2021 7

Αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ τα ενιαία ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών εισφορών (κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών) του μηνός Φεβρουαρίου 2021 για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής την Τρίτη 6 Απριλίου 2021.

Την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).

Στο μεταξύ αναμένονται και τα νέα ηλεκτρονικά «ραβασάκια» του e-ΕΦΚΑ για την παράλληλη απασχόληση με χρεωστικά, μηδενικά ή πιστωτικά υπόλοιπα από την εκκαθάριση του 2020. Τα νέα ειδοποιητήρια αφορούν μισθωτούς που διατηρούν παράλληλα μπλοκάκι ως επαγγελματίες ή αυτοαπασχολούμενους που ασκούν πολλαπλές μη μισθωτές δραστηριότητες.

Όσοι μισθωτοί βρεθούν με χρεωστικά υπόλοιπα για το μπλοκάκι τους -κυρίως όσοι απασχολούνταν το 2020 με χαμηλούς μισθούς, κάτω των 900 ευρώ- θα πρέπει να αποπληρώσουν το χρέος του 12μήνου του 2020 σε 6 μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τις 29 Απριλίου και μετά.

Παράλληλα με την εκκαθάριση των εκκρεμοτήτων του 2020 ο ΕΦΚΑ προχωρά και στην εκκαθάριση των πρώτων μηνών του 2021, ώστε να ξεκινήσει να «τρέχει» κανονικά η εισφοροδότηση των μη μισθωτών με παράλληλη απασχόληση, όπως προβλέπει ο νόμος. Τα πρώτα ηλεκτρονικά «ραβασάκια» του Ενιαίου Φορέα για τις ασφαλιστικές εισφορές του Ιανουαρίου 2021 θα έχουν καταληκτική ημερομηνία πληρωμής την 31η Μαΐου.

Ακολούθως, έως τις 30 Ιουνίου θα πρέπει να πληρωθούν τα ασφάλιστρα του Φεβρουαρίου 2021 κ.ο.κ.

GOOGLE NEWSΑκολουθήστε το Dikaiologitika News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Dikaiologitika.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

ΟΠΕΚΑ: Αυξήθηκαν οι δικαιούχοι για το επίδομα παιδιού Α21 21

ΟΠΕΚΑ: Αυξήθηκαν οι δικαιούχοι για το επίδομα παιδιού Α21

Πώς να κάνετε εσωτερικό καθαρισμό και απολύμανση στο πλυντήριο πιάτων 23

Πώς να κάνετε εσωτερικό καθαρισμό και απολύμανση στο πλυντήριο πιάτων