σε

Άννα Τσουκαλά: Μίλησα για σ@ξουαλική παρενόχληση και απείλησαν ότι θα με σκοτώσουν

Συνεχίζουν οι αποκαλύψεις για τον χώρο του θεάματος και για όσα συμβαίνουν στα παρασκήνια, με δεκάδες ηθοποιούς, γυναίκες και άνδρες να καταγγέλλουν σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση από γνωστούς συναδέλφους τους ή σκηνοθέτες. Σοκαριστική ήταν η εξομολόγηση της Άννας Τσουκαλά στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού που, μάλιστα, αποκάλυψε ακόμα και απειλές για τη ζωή της, αν μιλούσε.

Με τρεμάμενη φωνή η ηθοποιός μίλησε στο «Καλύτερα δε γίνεται» στον Alpha. Τόνισε ότι ήταν η πρώτη που μίλησε για τη σεξουαλική παρενόχληση που έχει δεχτεί στον χώρο του θεάματος δέχτηκε όμως απειλές για την ζωή της, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να εγκαταλείψει την Ελλάδα.

Η Άννα Τσουκαλά, η οποία έγινε γνωστή, από τον ρόλο της ως «Μελέκ», στην σειρά «Μη μου λες αντίο» του Μανούσου Μανουσάκη, αλλά και ως «κυρά-Φροσύνη» «Στη λίμνη των στεναγμών» ζεί πλέον μόνιμα στην Αμερική με τον σύζυγο της κορυφαίο πιανίστα Γκρέγκορι Κρίστοφερ Ποστ.

«Προσπάθησα να βγω στην αγορά εργασίας. Μιλάω για την προσωπική μου εμπειρία. Με το που ξεκίνησα να ψάχνω ρόλους, μου έλεγαν να περάσω από το γραφείο τους για να πάρω τον ρόλο. Στην αρχή όλα ήταν μιλημένα και μου έλεγαν “πρέπει να κοιμηθείς μαζί μας για να τον πάρεις” είτε στο θέατρο, είτε στον κινηματογράφο. Έφευγα και έκλεινα την πόρτα για πάντα.

Δείτε το βίντεο

Κάποια στιγμή ένας προσπάθησε να μου κάνει μεγάλο κακό, δηλαδή να με πιάσει, να πέσει πάνω μου από το κέντρο ελληνικού κινηματογράφου. Πήγα στην αστυνομία και του είπα ό,τι έγινε. Τότε μου είπαν ότι δε μπορούν να κάνουν τίποτα, ότι δεν τους αφήνουν.

Όταν ξεκίνησα τους πρωταγωνιστικούς μου ρόλους, έζησα κι άλλα πεσίματα. Τότε, έπρεπε να πάρω τη μεγάλη μου απόφαση. Μου έλεγαν ότι “αν δεν κάτσεις, θα σου κλείσουμε τις πόρτες”. Υπάρχει μια κλίκα που αποτελείται από γυναίκες και άντρες, και παίρνουν τηλέφωνο και λένε: “Μην ξαναπάρεις την Τσουκαλά σε δουλειά”. Σου κάνουν μια μεγάλη μάχη, ώστε εσύ να γονατίσεις.

Όταν με κάλεσε το 2009 ο κύριος Χαρδαβέλλας στην εκπομπή του και μου έκανε σχετική ερώτηση, είπα την αλήθεια για τη σεξουαλική παρενόχληση. Μετά την εκπομπή την εξαφάνισαν. Δεν βρίσκεται πουθενά. Μετά με φώναξε ο κύριος Τριανταφυλλόπουλος», τόνισε η Άννα Τσουκαλά.

Επίσης, ανέφερε ότι μπορεί να κάνει δέκα καταγγελίες στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, ότι δέχτηκε «ραβασάκι» από κανάλι, το οποίο ανέφερε πως υπέγραψε τη θανατική της καταδίκη. «Ήμουν ένα παιδί που βγήκε τελείως μόνο του το 2009 και είπαν να έρθουν να με σκοτώσουν. Η μόνη μου ελπίδα ήταν να φύγω από τη χώρα», εξήγησε η Άννα Τσουκαλά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Κακοκαιρία Μήδεια: Σε λευκό κλοιό η χώρα – Σε ποιες περιοχές χιόνισε 19

Κακοκαιρία Μήδεια: Σε λευκό κλοιό η χώρα – Σε ποιες περιοχές χιόνισε

Σαρηγιάννης κορωνοϊός: Η εκτίμησή του για τον αριθμό των κρουσμάτων – «Έκρηξη» στην Κρήτη 21

Σαρηγιάννης κορωνοϊός: Η εκτίμησή του για τον αριθμό των κρουσμάτων – «Έκρηξη» στην Κρήτη