σε

Ανοιχτά μαγαζιά σούπερ μάρκετ σήμερα: Δείτε το ωράριο λειτουργίας

Ανοιχτά μαγαζιά σούπερ μάρκετ σήμερα: Δείτε το ωράριο λειτουργίας 5

Σήμερα Κυριακή 3 Ιανουαρίου, ανοιχτά θα είναι τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων, με τους κανόνες να πρέπει να τηρούνται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με βάση τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν το Σάββατο 2 Ιανουαρίου τα σούπερ μάρκετ πρέπει να παραμείνουν ανοικτά μέχρι και τις 20.00 γιατί η  απαγόρευση κυκλοφορίας αρχίζει στις 21.00 το βράδυ.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που είχε εκδοθεί τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων μπορούσαν να ανοίξουν παρά το lockdown από τις 7:00 έως 21:00 με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας. Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα ισχύουν από αύριο 3 Ιανουαρίου στις 06.00 το πρωί μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου.

Ανοιχτά μαγαζιά σούπερ μάρκετ σήμερα: Δείτε το ωράριο λειτουργίας 7Ανοιχτά μαγαζιά σούπερ μάρκετ σήμερα: Δείτε το ωράριο λειτουργίας 8

Αυτό που θα πρέπει να έχουν υπόψιν τους οι καταναλωτές, είναι ότι πρόκειται για προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, και καλό είναι να ενημερώνονται για το ωράριο λειτουργίας του καταστήματος που τους ενδιαφέρει είτε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, είτε επισκεπτόμενοι τις ιστοσελίδες τους είτε στις σχετικές σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η απόσταση πρέπει να τηρείται στο ενάμισι 1,5 μέτρο μεταξύ των ατόμων. Επιπλέον, απαιτείται ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια – καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές. Τέλος, να σημειώσουμε πως για τη μετάβαση σε κατάστημα ή σούπερ μάρκετ απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με τον κωδικό μετακίνησης 2.

Ανοιχτά μαγαζιά σούπερ μάρκετ σήμερα: Δείτε το ωράριο λειτουργίας 10Ανοιχτά μαγαζιά σούπερ μάρκετ σήμερα: Δείτε το ωράριο λειτουργίας 11

Ποια σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν κλειστά;

Σημειώνεται πως για την πρώτη Κυριακή του έτους είχε ανακοινωθεί πως θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα των αλυσίδων σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, ενώ στην αλυσίδα Μασούτης θα λειτουργήσουν επιλεγμένα καταστήματα με ωράριο 10:00 με 16:00.

Από την άλλη, τα ΑΒ Βασιλόπουλος έχουν ανακοινώσει ότι θα λειτουργήσουν με ωράριο 9:00 με 17:00 ενώ το λιανεμπόριο δεν θα λειτουργήσει λόγω των έκτακτων νέων μέτρων. Και σε κάθε περίπτωση εντός του καταστήματος πρέπει να υπάρχουν τέσσερα άτομα έως εκατό τετραγωνικά μέτρα και ένα άτομο για κάθε δέκα τετραγωνικά μέτρα επιπλέον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Έλεγχοι για κορωνοϊό: Πρόστιμα 327.600 ευρώ και λουκέτο σε 5 επιχειρήσεις για μη τήρηση των μέτρων

Νέα μέτρα κορωνοϊός: Το σχέδιο της ΕΛΑΣ – Πώς θα γίνονται οι έλεγχοι 25

Νέα μέτρα κορωνοϊός: Το σχέδιο της ΕΛΑΣ – Πώς θα γίνονται οι έλεγχοι