σε

Ανοιχτές εκκλησίες: Τι ζητούν οι κληρικοί για τα Φώτα

Να μην κλείσουν οι ναοί για τους πιστούς τα Θεοφάνεια και να παραμείνουν ανοιχτοί με όλα τα μέτρα προστασίας που προέβλεπε η απόφαση της κυβέρνησης ζητά ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος προς τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, η οποία συνεδριάζει αύριο, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, για να εκτιμήσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την ανακοίνωση για το lockdown.

Ακολουθεί η επιστολή του ΙΣΚΕ:

Η ανακοίνωση του εκπροσώπου της Κυβερνήσεως περί απουσίας των πιστών από τη Θεία Λειτουργία της εορτής των Αγίων Θεοφανείων μας δημιουργεί αισθήματα πικρίας καθόσον ο ιερός Κλήρος συντασσόμενος με τα μέτρα προστασίας της υγείας μερίμνησε για την πιστή εφαρμογή τους με τη συνεργασία των λαϊκών μελών των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και του προσωπικού των Ιερών Ναών. Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος έχοντας τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις του, ζητά μέσω της Σεπτής Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος από την Ελληνική Κυβέρνηση να τηρήσει και να τιμήσει τις αποφάσεις της και να μην εμποδιστεί η παρουσία πιστών κατά την μεγάλη δεσποτική εορτή των Θεοφανείων.

Ανοιχτές εκκλησίες: Τι ζητούν οι κληρικοί για τα Φώτα 5Ανοιχτές εκκλησίες: Τι ζητούν οι κληρικοί για τα Φώτα 6

Υπενθυμίζεται ότι τη σύγκληση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την προσεχή Δευτέρα 4 Ιανουαρίου και ώρα 11:00 το πρωί, αποφάσισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος

Αιτία στάθηκε η σημερινή ανακοίνωση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, περί αυστηροποίησης των μέτρων από την Κυριακή για την πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού, στα οποία εντάσσεται η λειτουργία των Ιερών Ναών κατά την ημέρα των Θεοφανείων, ανακοίνωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με ό,τι επισημαίνει, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιασκέψεως προκειμένου να εξετασθούν τα νέα δεδομένα. Επίσης, υπενθυμίζει ότι κατά την εορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και τις λοιπές ημέρες του Αγίου Δωδεκαήμερου στους χιλιάδες Ιερούς Ναούς με μέριμνα των κατά τόπους Μητροπολιτών και των ευλαβών κληρικών τηρήθηκαν όλα τα προβλεφθέντα υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Έλεγχοι για κορωνοϊό: Πάνω από 1.270 παραβάσεις και 40 συλλήψεις για μη τήρηση των μέτρων 20

Έλεγχοι για κορωνοϊό: Πάνω από 1.270 παραβάσεις και 40 συλλήψεις για μη τήρηση των μέτρων

Σούπερ μάρκετ: Αυτά τα προϊόντα απαγορεύεται να πωλούν από σήμερα 22

Σούπερ μάρκετ: Αυτά τα προϊόντα απαγορεύεται να πωλούν από σήμερα