σε

Άνοιγμα εστίαση: Πρώτο βράδυ στα μπαρ και στα εστιατόρια

Άνοιγμα εστίαση: Πρώτο βράδυ στα μπαρ και στα εστιατόρια 5

Το άνοιγμα στην εστίαση έχει προκαλέσει χαρά στους επαγγελματίες του χώρου, καθώς άνοιξαν μετά από σχεδόν έξι μήνες τις επιχειρήσεις τους, αλλά φαίνεται ότι οι πελάτες είναι αυτοί που το περίμεναν περισσότερο. Από το πρωί γέμισαν οι καφετέριες, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν να φάνε έξω μιας και σήμερα ήταν αργία για πολλούς λόγω Δευτέρας του Πάσχα. Την τιμητική τους είχαν και τα καφέ και τα μπαρ κοντά στις παραλίες, καθώς ο πολύ καλός καιρός οδήγησε πολλούς να πάνε εκεί για να βρουν δροσιά.

Το ίδιο συνεχίστηκε και απόψε το βράδυ σε μπαρ, καφέ – μπαρ και εστιατόρια, όπου δεν πέφτει… καρφίτσα. Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες από μαγαζιά στην Αθήνα:

Άνοιγμα εστίαση: Πρώτο βράδυ στα μπαρ και τα εστιατόριαΆνοιγμα εστίαση: Πρώτο βράδυ στα μπαρ και τα εστιατόρια

 Άνοιγμα εστίαση: Πρώτο βράδυ στα μπαρ και τα εστιατόρια

 Άνοιγμα εστίαση: Ακόμα και στους τετράποδους φίλους μας είχαν λείψει οι βόλτες Άνοιγμα εστίαση: Ακόμα και στους τετράποδους φίλους μας είχαν λείψει οι βόλτες

 Άνοιγμα εστίαση: Ακόμα και στους τετράποδους φίλους μας είχαν λείψει οι βόλτες

Άνοιγμα εστίαση: Πρώτο βράδυ στα μπαρ και στα εστιατόρια 9Άνοιγμα εστίαση: Πρώτο βράδυ στα μπαρ και στα εστιατόρια 10Άνοιγμα εστίαση: Πρώτο βράδυ στα μπαρ και στα εστιατόρια 12Άνοιγμα εστίαση: Πρώτο βράδυ στα μπαρ και στα εστιατόρια 13

Θυμίζουμε ότι για να πάμε σε ένα καφέ ή εστιατόριο, στέλνουμε SMS με κωδικό 6 στο 13033. Το κατάστημα, βέβαια, θα είναι ανοιχτό μόνο αν διαθέτει ανοικτό υπαίθριο χώρο και, φυσικά, με τις απαραίτητες αποστάσεις και, άρα, με συγκεκριμένο αριθμό τραπεζοκαθισμάτων.

Άνοιγμα εστίαση: Πρώτο βράδυ στα μπαρ και στα εστιατόρια 15Άνοιγμα εστίαση: Πρώτο βράδυ στα μπαρ και στα εστιατόρια 16Άνοιγμα εστίαση: Πρώτο βράδυ στα μπαρ και στα εστιατόρια 18Άνοιγμα εστίαση: Πρώτο βράδυ στα μπαρ και στα εστιατόρια 19

Επίσης, υπάρχει ισχυρή σύσταση, όταν καθόμαστε σε ένα χώρο εστίασης, να φοράμε τη μάσκα όταν δεν πίνουμε ή τρώμε. Τα μαγαζιά θα κλείνουν στις 22:45, αφού από σήμερα Δευτέρα του Πάσχα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 23.00 και άρα θα πρέπει να φροντίζουμε 23:00 το βράδυ, όπως είπε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, να είμαστε όλοι στο σπίτι μας.

Άνοιγμα εστίαση: Πρώτο βράδυ στα μπαρ και στα εστιατόρια 21Άνοιγμα εστίαση: Πρώτο βράδυ στα μπαρ και στα εστιατόρια 22

Τι ισχύει για τους εργαζόμενους

Συνολικά για τον χώρο της εστίασης – εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering (πλην φοιτητικών εστιατορίων) – προβλέπεται ότι είναι υποχρεωτική η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία.

Θα λειτουργήσουν μόνον οι επιχειρήσεις που διαθέτουν άδεια λειτουργίας για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, παρέχοντας υπηρεσίες εστίασης υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • Αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο.
  • Φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών.
  • Μη αναπαραγωγή μουσικής.

Άνοιγμα εστίαση: Πρώτο βράδυ στα μπαρ και στα εστιατόρια 24Άνοιγμα εστίαση: Πρώτο βράδυ στα μπαρ και στα εστιατόρια 25

Οι υγειονομικοί όροι

  • Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια.
  • Τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής.
  • Μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι.
  • Τήρηση αποστάσεων τραπεζοκαθισμάτων και κανόνων υγιεινής.
  • Χρήση μπαρ με τοποθέτηση δύο σκαμπό μαζί και απόσταση ενάμισι μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό.
  • Δυνατότητα λειτουργίας από τις 05:00 έως τις 22:45.

Επιπλέον, οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται και μετά το πέρας της λειτουργίας των καταστημάτων, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων.

Παράλληλα, η λειτουργία καταστημάτων με άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός στοών, εμπορικών κέντρων, υπεραστικών σταθμών και αεροδρομίων επιτρέπεται μόνο με τις υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και διανομής προϊόντων (delivery).

Να σημειωθεί ότι οι ίδιες προϋποθέσεις ισχύουν και για τη λειτουργία των εστιατορίων, αναψυκτηρίων και καφέ των ξενοδοχείων, που βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο. Κατ’ εξαίρεση, λειτουργούν και τα εστιατόρια, αναψυκτήρια, καφέ σε εσωτερικούς χώρους ξενοδοχείων, τα οποία όμως θα εξυπηρετούν μόνο τους διαμένοντες σε αυτά και υπό την προϋπόθεση ότι λαμβάνονται μέτρα αποφυγής συνωστισμού και τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ τραπεζοκαθισμάτων, καθώς και οι κανόνες υγιεινής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Σαντορίνη τροχαίο: Νεκρός 35χρονος μοτοσικλετιστής 39

Σαντορίνη τροχαίο: Νεκρός 35χρονος μοτοσικλετιστής

Ελένη Τοπαλούδη: Το νέο συγκλονιστικό μήνυμα της μητέρας της 41

Ελένη Τοπαλούδη: Το νέο συγκλονιστικό μήνυμα της μητέρας της