σε

Άνοιγμα λιανεμπορίου: Πώς θα λειτουργήσει σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα – Πότε ανοίγει η Κοζάνη

Άνοιγμα λιανεμπορίου: Πώς θα λειτουργήσει σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα – Πότε ανοίγει η Κοζάνη 5

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου για τη Θεσσαλονίκη και την Αχαΐα θα γίνει αύριο Δευτέρα 12 Απριλίου, ενώ η Κοζάνη δεν θα ανοίξει ακόμα λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στην περιοχή. Να σημειώσουμε ότι χθες έγινε και σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης για την Κοζάνη, ενώ πριν από λίγη ώρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας για σήμερα Κυριακή.

Για τον τρόπο με τον οποίο θα επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο και τα επόμενα βήματα χαλάρωσης που αφορούν στην αγορά μίλησε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής ο κ. Σταμπουλίδης, η πρώτη εβδομάδα ανοίγματος στην υπόλοιπη Ελλάδα κύλησε ομαλά. «Οι επιχειρήσεις έχουν τηρήσει απαρέγκλιτα τα μέτρα και αυτό δείχνει ότι μπορούμε να συνεργαστούμε και να πάμε ένα βήμα παρακάτω», ανέφερε.

Άνοιγμα λιανεμπορίου: Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης μίλησε για τη Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα και την ΚοζάνηΆνοιγμα λιανεμπορίου: Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης μίλησε για τη Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα και την Κοζάνη

Άνοιγμα λιανεμπορίου: Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης μίλησε για τη Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα και την Κοζάνη

Σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ότι από αύριο μπαίνει σε μια μικρή επανεκκίνηση με το click away, δηλαδή την παράδοση εκτός καταστήματος, «προκειμένου να κερδίσουμε κι άλλο υγειονομικό χώρο την ερχόμενη εβδομάδα και στο τέλος της εβδομάδας η Επιτροπή θα ξανασυζητήσει με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα σε ποια φάση θα συνεχιστεί η επαναλειτουργία της αγοράς στην περιοχή».

Αντίστοιχα, σύμφωνα με τον κ. Σταμπουλίδη, η Αχαΐα μπαίνει στο καθεστώς της Αττικής, με ραντεβού και για παράδοση εκτός και για αγορές εντός του καταστήματος. «Θεωρούμε ότι η αποκλιμάκωση που συντελέστηκε την προηγούμενη εβδομάδα επέτρεψε στους ειδικούς να πάρουν αυτή την απόφαση», σημείωσε.

Για την Κοζάνη, δήλωσε ότι έμεινε σε μια επιπλέον εβδομάδα αναστολής, ενώ μίλησε και για την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον Νίκο Χαρδαλιά, για την επιδημιολογική εικόνα της περιοχής. «Χθες κάναμε μια ευρεία σύσκεψη για την Κοζάνη και βεβαιώθηκε ότι χρειάζεται μια τοπική προσπάθεια προκειμένου να διακοπεί η διασπορά του ιού, να συμμετέχουν περισσότερο οι συμπολίτες μας στο εμβολιαστικό πρόγραμμα στις ευαίσθητες ηλικιακές ομάδες και φυσικά από την πλευρά μας θα πρέπει να εντείνουμε τους ελέγχους».

Τέλος, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου υπογράμμισε ότι για τη στήριξη των επιχειρήσεων έχουν ενεργοποιηθεί χρηματοδοτικά εργαλεία που είναι πρωτόγνωρα για την ελληνική οικονομία σε καιρό ειρήνης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Κατανομή κρουσμάτων 11/4: Που εντοπίζονται 20

Κατανομή κρουσμάτων 11/4: Που εντοπίζονται

Συλλογή τροφίμων με σύνθημα «Το Πάσχα είναι για όλους» 22

Συλλογή τροφίμων με σύνθημα «Το Πάσχα είναι για όλους»