σε

Άνοιγμα σχολείων: Ζέττα Μακρή – Θα υπάρχει χρονικός περιορισμός για να επιστρέψουν οι μαθητές σπίτι τους

Άνοιγμα σχολείων: Ζέττα Μακρή – Θα υπάρχει χρονικός περιορισμός για να επιστρέψουν οι μαθητές σπίτι τους 7

Μετά από το «πράσινο φως» των λοιμωξιολόγων, η κυβέρνηση αποφάσισε το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων από την 1η Φεβρουαρίου. Η Ζέττα Μακρή, υφυπουργός Παιδείας δήλωσε, για άλλη μια φορά, ότι το υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο.

Η υφυπουργός, αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε δηλώσεις της στο MEGA τόνισε: «Τα σχολεία ανοίγουν επειδή το επέτρεψε η Επιτροπή των ειδικών. Η δια ζώσης διδασκαλία είναι καλύτερη από την εξ’ αποστάσεως. Αλλά δεν μπορούσαμε να την υλοποιήσουμε όσο δεν είχαμε το «πράσινο φως» των ειδικών. Έτοιμο το υπουργείο, αλλά θα δοθούν και πρόσφατες οδηγίες. Θέλαμε να ανοίξουν τα σχολεία. Αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε τους ειδικούς. Οι ειδικοί το επέτρεψαν και τα σχολεία άνοιξαν».

«Δεν επεμβαίνουμε, δεν τροποποιούμε, δεν επηρεάζουμε τις αποφάσεις των ειδικών», σημείωσε η κ. Μακρή. Επίσης, ενημέρωσε ότι οι εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα για δωρεάν τεστ κορωναϊού μέσω της ειδικής πλατφόρμας του υπουργείου, ενώ θα γίνονται, όπως είπε, εθελοντικά τεστ στους μαθητές της Γ’ Λυκείου.

«Ο ΕΟΔΥ θα κάνει επιτόπια τεστ που θα διευκολύνουν στην ασφάλεια που θέλουν να νιώθουν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές», είπε χαρακτηριστικά.  Όταν ρωτήθηκε γιατί θα κάνουν εθελοντικά τεστ μόνο οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, απάντησε ότι η επιτροπή των ειδικών εκτιμά πως οι υπόλοιπες τάξεις δεν έχουν βεβαρημένο ιικό φορτίο. «Όμως, όποια παιδιά θέλουν, με συναίνεση γονέα, και από άλλες τάξεις, μπορούν να κάνουν τεστ».

Σε σχέση με το άνοιγμα των φροντιστηρίων, υπογράμμισε, ότι ανησυχεί τους ειδικούς η ανάμειξη παιδιών «από διαφορετικές σχολικές μονάδες».

Ακόμα, η υφυπουργός, επισήμανε, ότι μετά το πέρας των μαθημάτων τα παιδιά θα έχουν ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να επιστρέφουν στο σπίτι τους. «Δεν θα είναι απεριόριστος ο χρόνος» επισήμανε. Τέλος, εκτίμησε ότι η επαναλειτουργία των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων «πηγαίνει μια χαρά».

Να θυμίσουμε ότι η Ζέττα Μακρή μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Opinion Leader με τον Δημήτρη Τάκη την ημέρα που αποφασίστηκε το άνοιγμα των σχολείων. Η υφυπουργός αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη συνέντευξη και στο νέο νομοσχέδιο που φέρνει το υπουργείο Παιδείας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Οι 5 τύποι πονοκεφάλων, τι τους προκαλεί και πώς να τους αντιμετωπίσετε 21

Οι 5 τύποι πονοκεφάλων, τι τους προκαλεί και πώς να τους αντιμετωπίσετε

Δερμιτζάκης για άνοιγμα αγοράς: Να μπει κόφτης στα SMS για τα ψώνια στα καταστήματα 23

Δερμιτζάκης για άνοιγμα αγοράς: Να μπει κόφτης στα SMS για τα ψώνια στα καταστήματα