σε

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Άδειες πόλεις η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Άδειες πόλεις η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα 7

Το πρώτο απόγευμα του Σαββάτου με τα νέα μέτρα να γίνονται ακόμη αυστηρότερα, είναι το σημερινό, και το κέντρο της Θεσσαλονίκης, κυριολεκτικά, ερήμωσε.

Με βάση τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από την κυβέρνηση, στο πλαίσιο προστασίας των πολιτών από το νέο κορωνοϊό, οι πολίτες απαγορεύεται να κυκλοφορούν μετά τις 18.00 το απόγευμα ενώ τα εμπορικά καταστήματα παρέμειναν κλειστά. Το πρωί υπήρξε κάποια κίνηση, ιδιαίτερα στις παραλίες, τις λαϊκές και τα σούπερ μάρκετ ενώ στους εμπορικούς δρόμους όπως η Ερμού, έκαναν τη βόλτα τους ελάχιστοι πολίτες.

Όλα αυτά μέχρι τις 18.00 το απόγευμα, οπότε οι δρόμοι ερήμωσαν, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, τα καταστήματα τροφίμων έκλεισαν σήμερα στις 17.00 και οι περισσότεροι πολίτες επέστρεψαν στα σπίτια τους. Οι δρόμοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι έρημοι όπως βλέπετε και στις εικόνες του Thestival, ενώ αστυνομικοί ελέγχουν τους πολίτες που κυκλοφορούν για το εάν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης για λόγους εργασίας ή υγείας ή για το εάν έχουν στείλει το απαραίτητο sms στο 13033.

Δείτε τις εικόνες μετά την ώρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη:

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Άδειες πόλεις η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα 9Απαγόρευση κυκλοφορίας: Άδειες πόλεις η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα 10Απαγόρευση κυκλοφορίας: Άδειες πόλεις η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα 12Απαγόρευση κυκλοφορίας: Άδειες πόλεις η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα 13Απαγόρευση κυκλοφορίας: Άδειες πόλεις η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα 15Απαγόρευση κυκλοφορίας: Άδειες πόλεις η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα 16Απαγόρευση κυκλοφορίας: Άδειες πόλεις η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα 18Απαγόρευση κυκλοφορίας: Άδειες πόλεις η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα 19Απαγόρευση κυκλοφορίας: Άδειες πόλεις η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα 21Απαγόρευση κυκλοφορίας: Άδειες πόλεις η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα 22Απαγόρευση κυκλοφορίας: Άδειες πόλεις η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα 24Απαγόρευση κυκλοφορίας: Άδειες πόλεις η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα 25Απαγόρευση κυκλοφορίας: Άδειες πόλεις η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα 27Απαγόρευση κυκλοφορίας: Άδειες πόλεις η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα 28

Υπενθυμίζονται οι κωδικοί SMS στο 13033

Το SMS στο 13033 πρέπει να είναι της μορφής: X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Οπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτίες μετακίνησης:

  • (1) Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία
  • (2) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  • (3) Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  • (4) Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.
  • (5) Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  • (6) Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου/ ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Έλζε Λάσκερ – Σίλερ 42

Έλζε Λάσκερ – Σίλερ

Κορωνοϊός έλεγχοι: 1.843 παραβάσεις και 6 συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο 44

Κορωνοϊός έλεγχοι: 1.843 παραβάσεις και 6 συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο