σε

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι ισχύει από αύριο Σάββατο σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι ισχύει από αύριο Σάββατο σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική 7

Για τέταρτη συνεχόμενη μέρα ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρασε τα χίλια, ενώ έχει αρχίσει να πιέζεται ξανά το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε βαθμό που προβληματίζει τους ειδικούς. Αυτά τα δύο στοιχεία σε συνδυασμό με την καλοκαιρία που προβλέπεται για αυτό το Σαββατοκύριακο και τα σχέδια των κουρασμένων από το lockdown πολιτών για εξορμήσεις σε πάρκα, βουνά κ.α., οδήγησαν τους λοιμωξιολόγους να προτείνουν έκτακτα μέτρα για την Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική.

Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, τα παρακάτω μέτρα θα ισχύουν στις 3 περιοχές από αύριο το πρωί στις 6:00. «Στις περιπτώσεις της Αττικής, της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, η συζήτηση στην Επιτροπή ήταν διεξοδική και αναλυτική», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αξιολογήθηκαν όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα περιλαμβανομένων και των σημερινών, αλλά και ζητήματα που αφορούν στην κινητικότητα και τους δείκτες που καθορίζουν την εξέλιξη της πανδημίας και αποφασίστηκε η ένταξη της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής στις κόκκινες περιοχές και τα εξής παρακάτω μέτρα και για τις 3 περιοχές (Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική):

  • Αναστολή λειτουργίας των Λυκείων δια ζώσης και λειτουργία των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών με φυσική παρουσία.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι ισχύει από αύριο Σάββατο σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική 9Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι ισχύει από αύριο Σάββατο σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική 10

  • Λειτουργία του λιανεμπορίου και των δραστηριοτήτων που μέχρι σήμερα είχαν ανοίξει με τη μέθοδο του click away και μόνο. Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ λειτουργούν κανονικά, με τους όρους και τα μέτρα που ήδη ισχύουν.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι ισχύει από αύριο Σάββατο σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική 12Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι ισχύει από αύριο Σάββατο σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική 13

  • Τόσο το λιανεμπόριο όσο και αυτά τα καταστήματα και υπηρεσίες, διευκρινίζεται ότι θα λειτουργούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και μόνο. Το Σάββατο παραμένουν κλειστά. Το Σάββατο παραμένουν ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία και μόνο και από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα. Διευκρινίζεται ότι και η λειτουργία λαϊκών αγορών αναστέλλεται τα Σαββατοκύριακα. Η συγκεκριμένη διάταξη που αφορά στις λαϊκές αγορές θα ισχύσει από το επόμενο Σαββατοκύριακο.
  • Επίσης, κάθε Σάββατο και Κυριακή η μετακίνηση γίνεται μόνο με SMS και για τους 6 λόγους που συνοδεύουν τη χρήση του και μόνο μέχρι τις 6 το απόγευμα. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας για το Σάββατο και την Κυριακή ξεκινά στις 6 το απόγευμα και ισχύει μέχρι τις 5 το πρωί.
  • Οι χώροι λατρείας λειτουργούν με τον τρόπο που ισχύει μέχρι σήμερα.

  • Τα μέτρα αυτά ισχύουν από αύριο το πρωί στις 6 και ως τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου. Οι τρεις αυτές περιοχές, Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, καθώς και οι πέντε περιοχές μεγάλου αυξημένου επιδημιολογικού κινδύνου, ήτοι Πάτρα, Χαλκίδα, Μύκονος, Σαντορίνη και Άγιος Νικόλαος παραμένουν σε καθεστώς καθημερινής επιδημιολογικής παρατήρησης και η εξέλιξη της πανδημίας θα αξιολογείται καθημερινά, σε τακτικές τεχνικές συσκέψεις και σε συνάρτηση τόσο των καθημερινών επιδημιολογικών δεδομένων όσο και των αποτελεσμάτων των ιχνηλατήσεων των κρουσμάτων και των στενών τους επαφών».

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

11 λάθη που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε αν θέλετε να γίνετε πλουσιότεροι 27

11 λάθη που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε αν θέλετε να γίνετε πλουσιότεροι

Έκρηξη Ευελπίδων: Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομία 29

Έκρηξη Ευελπίδων: Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομία