σε

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Τέθηκε σε καραντίνα – Το ίδιο και η Ιερά Σύνοδος

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Τέθηκε σε καραντίνα – Το ίδιο και η Ιερά Σύνοδος 5

Σε καραντίνα τέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και όλη η Ιερά Σύνοδος λόγω κρούσματος κορωνοϊού. Την είδηση πως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βρίσκεται σε καραντίνα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, αν και αρχικά είχε διαψευστεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού, όχι μόνο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αλλά και όλα τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου έχουν τεθεί σε καθεστώς καραντίνας, καθώς ιεράρχης βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Να σημειωθεί ότι, όπως γράψαμε και παραπάνω,η  είδηση αρχικά είχε διαψευστεί ωστόσο πλέον επιβεβαιώνεται. Σημειώνεται ότι πριν από πέντε ημέρες είχαν λήξει οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, οπότε όλοι όσοι συμμετείχαν μπήκαν αυτοβούλως σε καραντίνα. Όλοι βρίσκονται σε επιφυλακή, ενδεχομένως στα σπίτια τους και λογικά θα υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού τις επόμενες ημέρες.

Την ίδια ώρα, ο μητροπολίτης Ιερισσού βγήκε χτες από νοσοκομείο, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων νοσεί με ελαφρά συμπτώματα και βρίσκεται σπίτι του, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι θετικοί στον κορωνοϊό είναι ακόμη 4 ιεράρχες.

Θετικός στον ιό και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος

Θυμίζουμε ότι θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος και άμεσα ξεκίνησαν οι διαδικασίες για μεταφορά του στην Αθήνα με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας. Αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκε με προορισμό τα Τίρανα προκειμένου να παραλάβει τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Τέθηκε σε καραντίνα – Το ίδιο και η Ιερά Σύνοδος 7Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Τέθηκε σε καραντίνα – Το ίδιο και η Ιερά Σύνοδος 8

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας επέβαινε προσωπικό του ΕΚΑΒ με γιατρό και θάλαμο αρνητικής πίεσης. Ο κ. Αναστάσιος υπεβλήθη σε σχετικά τεστ σε ιατρικό κέντρο των Τιράνων, τα οποία έδειξαν ότι έχει προσβληθεί από κορωνοϊό.

Έδωσε την άδεια για τη μεταφορά του ο Μητσοτάκης

Παρόλο που τα συμπτώματα εμφανίζονται σε ελαφρά μορφή, οι γιατροί στα Τίρανα έκριναν αναγκαία τη μεταφορά και νοσηλεία του σε εξειδικευμένη κλινική στην Ελλάδα, δεδομένου του προχωρημένου της ηλικίας του άλλα και κάποιων χρόνιων προβλημάτων υγείας. Ο πρωθυπουργός Κυριακος Μητσοτακης ενημερώθηκε για το θέμα και έδωσε την συγκατάθεσή του για τη μετάβαση του εξοπλισμένου με ειδική μονάδα C-130 στα Τίρανα έτσι ώστε να γίνει η μεταφορά του ιεράρχη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Ευαγγελισμός κορωνοϊός: 26 υγειονομικοί θετικοί στον ιό – 73 σε καραντίνα 22

Ευαγγελισμός κορωνοϊός: 26 υγειονομικοί θετικοί στον ιό – 73 σε καραντίνα

Αγία Βαρβάρα έγκλημα: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 16χρονος 24

Αγία Βαρβάρα έγκλημα: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 16χρονος