σε

Άρειος Πάγος: Τι αναφέρει η ηγεσία του ανώτατου δικαστηρίου για σειρά δημοσιευμάτων

Άρειος Πάγος: Τι αναφέρει η ηγεσία του ανώτατου δικαστηρίου για σειρά δημοσιευμάτων 5

Κοινή ανακοίνωση εκδόθηκε από τον πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωσήφ Τσαλαγανίδη και Βασίλη Πλιώτα, αντίστοιχα, για τις δημόσιες επικρίσεις εναντίον εισαγγελικών λειτουργών. Ο πρόεδρος και ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου στην ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι οι δημόσιες επικρίσεις κατά δικαστών επί εκκρεμών υποθέσεων είναι καλοδεχούμενες και μπορεί να αποβούν εποικοδομητικές, αλλά και να προβληματίσουν.

Στη συνέχεια, όμως, αναφέρουν ότι «εφόσον υπό τον μανδύα της κριτικής ενέχουν στοιχεία αποδοκιμασίας ή εγκωμιασμού, ακόμη προσπάθειας επηρεασμού και προσωπικής στοχοποίησης δικαστικών λειτουργών, αντιστρατεύονται τη δικαιοκρατούμενη πολιτεία».

Με αφορμή την κριτική που ασκήθηκε πρόσφατα σε εισαγγελικό λειτουργό, στην ανακοίνωσή τους οι κ.κ. Τσαλαγανίδης και Πλιώτας, επισημαίνουν ακόμη ότι «τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να επηρεάσουν την συντεταγμένη Δικαιοσύνη και πρέπει οι δικαστικοί λειτουργοί να τις αντιπαρέρχονται με νηφαλιότητα και αυτοπεποίθηση, με οδηγό πάντα τη συνείδηση στην εκτέλεση των καθηκόντων τους ως καθημερινό βίωμα, δίνοντας έτσι περιεχόμενο στην δικαστική τους ανεξαρτησία».

Δεν παραλείπουν να επισημάνουν οι δυο ηγεσίες του Αρείου Πάγου, ότι «τυχόν αστοχίες ή και καταλογιστές ακόμη υπαίτιες συμπεριφορές των ίδιων, δικαστικών λειτουργών, υπόκεινται σε θεσμικό δικαστικό έλεγχο στα πλαίσια των προβλεπομένων δικονομικών διαδικασιών».

Άρειος Πάγος: Τι αναφέρει η ηγεσία του ανώτατου δικαστηρίου για σειρά δημοσιευμάτων 7Άρειος Πάγος: Τι αναφέρει η ηγεσία του ανώτατου δικαστηρίου για σειρά δημοσιευμάτων 8

Θυμίζουμε ότι απάντηση σε δημοσιεύματα που αναφέρονται στο πρόσωπό του, έδωσε με δήλωσή του ο αντεισαγγελέας Εφετών Ηλίας Ζαγοραίος. Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του ο κ. Ζαγοραίος αναφέρει τα παρακάτω: «Mε αφορμή πρόσφατα επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα που στόχο έχουν να πληγεί η τιμή και η υπόληψη μου αλλά και το κύρος της Δικαιοσύνης και μετά από μακρά περίοδο ηθελημένης σιωπής αναγκάζομαι να δηλώσω τα ακόλουθα: Η αυτόφωρη διαδικασία επιβάλλεται από το νόμο και σχετικές εγκυκλίους του Αρείου Πάγου και εφαρμόζεται για όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες πολίτες. Ουδείς υπεράνω του νομού ούτε βέβαια και ο εισαγγελέας που τον εφαρμόζει.

Οι διάλογοι μεταξύ προσώπων για τρίτους δε με αφορούν ουδόλως. Οι δημοσιευμένοι δε και αληθείς υποτιθέμενοι αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο του επιδιωκόμενου, ήτοι την απολυτή ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Επί 22 χρόνια υπηρετώ τη Δικαιοσύνη και δια αυτής τον άνθρωπο. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, ήτοι το σύνολο του νομικού κόσμου γνωρίζουν πολύ καλά τον τρόπο που εκφράζομαι και την εν γένει αγωγή μου. Αγωγή που έλαβα από θαυμάσιους γονείς και δασκάλους των οποίων είμαι αληθινό τέκνο και κανενός άλλου όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν απεγνωσμένα να με παρουσιάσουν Ας μην εκλαμβάνεται η αξιοπρέπεια ως αδυναμία. Όποιος ξέρει να σιωπά ξέρει και να μιλά».

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Καλαμπάκα 15χρονος: Έρευνες για τον θάνατο του αγοριού από αεροβόλο 22

Καλαμπάκα 15χρονος: Έρευνες για τον θάνατο του αγοριού από αεροβόλο

Κρεμμύδι: 5 σημαντικά οφέλη για την υγεία-ΦΩΤΟ 24

Κρεμμύδι: 5 σημαντικά οφέλη για την υγεία-ΦΩΤΟ