σε

Άρση lockdown: Πρώτο Σάββατο ελευθερίας με ψώνια και αποδράσεις

Άρση lockdown: Πρώτο Σάββατο ελευθερίας με ψώνια και αποδράσεις 9

Μετά από έξι μήνες αυστηρού lockdown οι πολίτες απόλαυσαν το πρώτο Σάββατο ελευθερίας, καθώς ήδη από την Παρασκευή τα SMS στο 13033 αποτελούν παρελθόν και απελευθερώθηκαν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Οι πολίτες άδραξαν την ευκαιρία και ξεχύθηκαν στους δρόμους για να κάνουν τη βόλτα τους και να ψωνίσουν, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που μετακινήθηκαν στα νησιά και στα εξοχικά τους.

Η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη στα καταστήματα της Αθήνας και των άλλων πόλεων. Υπενθυμίζουμε ότι το click in shop και το click away δεν ισχύουν πια, ωστόσο εξακολουθούν να ισχύουν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα για τα καταστήματα, όπως χωρητικότητα 1 πελάτη ανά 25 τ.μ.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, στην Ερμού, ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Αθήνας, επικράτησε μεγάλος συνωστισμός.

Άρση lockdown: Πρώτο Σάββατο ελευθερίας με ψώνια και αποδράσεις 11Άρση lockdown: Πρώτο Σάββατο ελευθερίας με ψώνια και αποδράσεις 12Άρση lockdown: Πρώτο Σάββατο ελευθερίας με ψώνια και αποδράσεις 14Άρση lockdown: Πρώτο Σάββατο ελευθερίας με ψώνια και αποδράσεις 15Άρση lockdown: Πρώτο Σάββατο ελευθερίας με ψώνια και αποδράσεις 17Άρση lockdown: Πρώτο Σάββατο ελευθερίας με ψώνια και αποδράσεις 18

Παράλληλα, από την Παρασκευή η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινάει από τις 00:30 έως τις 5. Η εστίαση κατεβάζει ρολά από τις 00:15, επιτρέποντας στους θαμώνες να απολαύσουν λίγο παραπάνω τις εξόδους τους.

Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια και στα διόδια της χώρας

Η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά ήταν αυξημένη από τις πρώτες πρωινές ώρες με τους επιβάτες να αναχωρούν με προορισμό τα νησιά της χώρας ακολουθώντας τα μέτρα που πρέπει να τηρούν.

Άρση lockdown: Πρώτο Σάββατο ελευθερίας με ψώνια και αποδράσεις 20Άρση lockdown: Πρώτο Σάββατο ελευθερίας με ψώνια και αποδράσεις 21Άρση lockdown: Πρώτο Σάββατο ελευθερίας με ψώνια και αποδράσεις 23Άρση lockdown: Πρώτο Σάββατο ελευθερίας με ψώνια και αποδράσεις 24Άρση lockdown: Πρώτο Σάββατο ελευθερίας με ψώνια και αποδράσεις 26Άρση lockdown: Πρώτο Σάββατο ελευθερίας με ψώνια και αποδράσεις 27Άρση lockdown: Πρώτο Σάββατο ελευθερίας με ψώνια και αποδράσεις 29Άρση lockdown: Πρώτο Σάββατο ελευθερίας με ψώνια και αποδράσεις 30

Υπενθυμίζεται ότι για τις μετακινήσεις προς τα νησιά -με εξαίρεση τη Λευκάδα, την Εύβοια και τη Σαλαμίνα- είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, θα πρέπει με την κράτηση του εισιτηρίου του ο κάθε ταξιδιώτης να διαθέτει ένα από τα εξής:

  • πιστοποιητικό εμβολιασμού 14 ημερών μετά τη δεύτερη δόση,
  • αρνητικό pcr test 72 ωρών,
  • rapid test 24 ωρών,
  • self test 24 ωρών,
  • βεβαίωση νόσησης, ισχύος 2 έως 9 μηνών από την αναγραφόμενη σε αυτό ημερομηνία νόσησης.

Ο έλεγχος των παραπάνω θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, και υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.

Αυξημένη αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα είναι η κίνηση στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, από τις 6:00 το πρωί της Παρασκευής έως την ίδια ώρα σήμερα πρωί, συνολικά εξήλθαν 65.385 οχήματα: 33.998 από την Ελευσίνα και 31.387 από τις Αφίδνες.

Παράλληλα, το τελευταίο 24ωρο, εισήλθαν από τα συγκεκριμένα σημεία των δύο εθνικών οδών, συνολικά 39.770 οχήματα: Τα 18.120 από τα διόδια Ελευσίνας και τα 21.650 από των Αφιδνών. Πριν από μια εβδομάδα εξήλθαν συνολικά 36.267 οχήματα, τα 17.270 από την Ελευσίνα και τα 18.997 από τις Αφίδνες. Εισήλθαν, από τα ίδια σημεία, 34.662 οχήματα, τα 15.300 από Ελευσίνα και τα 19.362 από Αφίδνες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Προσωρινές συντάξεις: Ξεκινούν οι πληρωμές - Υπολογίστε πόσα θα πάρετε 43

Προσωρινές συντάξεις: Ξεκινούν οι πληρωμές – Υπολογίστε πόσα θα πάρετε

Κάλυμνος lockdown: Νέα παράταση μίας εβδομάδας 45

Κάλυμνος lockdown: Νέα παράταση μίας εβδομάδας