σε

Αστυνομικός ληστεία: Καταγγελία ότι έδεσε και κλείδωσε πολίτη για να του πάρει 40.000

Αστυνομικός ληστεία: Καταγγελία ότι έδεσε και κλείδωσε πολίτη για να του πάρει 40.000 5

Σύμφωνα με καταγγελία πολίτη ένας αστυνομικός στην Αργυρούπολη τον απείλησε, τον έδεσε και τον κλείδωσε στο σπίτι του προκειμένου να του αρπάξει 40.000 ευρώ. Πρόκειται για έναν ειδικό φρουρό που μετά την καταγγελία συνελήφθη και την υπόθεσή του ερευνά η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το θύμα ο ειδικός φρουρός περίμενε έξω από κατάστημα και όταν είδε τον άνδρα να βγαίνει, τον ανάγκασε με τη βία να τον ακολουθήσει. Ο αστυνομικός είπε στον πολίτη να τον ακολουθήσει στο τμήμα, αλλά το σχέδιό του ήταν άλλο. Ο αστυνομικός, ένας από τους ειδικούς φρουρούς που κάνει πεζές περιπολίες, οδήγησε τον πολίτη σε ένα διαμέρισμα. Εκεί, μαζί με έναν συνεργό του, έδεσαν το θύμα τους και υπό την απειλή όπλου τον εκβίασαν για να του πάρουν το ποσό των 40.000 ευρώ που είχε στην κατοχή του, όπως αναφέρει το Newsit.gr.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι θύτης και θύμα γνωρίζονταν και μάλιστα ο αστυνομικός φέρεται να εκβίαζε τον ίδιο άνθρωπο και κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Όταν ο πολίτης έδωσε τελικά στον αστυνομικό τις 40.000 ευρώ, εκείνος έφυγε από το διαμέρισμα με τον συνεργό του. Ο άνδρας κατάφερε να λυθεί και να βγει στο δρόμο, όπου συνάντησε μια ομάδα ΔΙΑΣ, στους άνδρες της οποίας και περιέγραψε τα όσα είχαν γίνει. Ο ειδικός φρουρός συνελήφθη και την έρευνα έχει αναλάβει η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων που εξετάζει τόσο τη σχέση ανάμεσα σε θύτη και θύμα και το ενδεχόμενο να είχαν προσωπικές διαφορές όσο και το γιατί ο πολίτης είχε μαζί του τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό.

Αστυνομικός ληστεία: Καταγγελία ότι έδεσε και κλείδωσε πολίτη για να του πάρει 40.000 7Αστυνομικός ληστεία: Καταγγελία ότι έδεσε και κλείδωσε πολίτη για να του πάρει 40.000 8

Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων

Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων (Δ.Ε.Υ.) είναι ειδική αυτοτελής Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, εδρεύει στο Νομό Αττικής, υπάγεται απευθείας στον Αρχηγό του Σώματος και έχει ως αποστολή τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη εγκλημάτων που μαρτυρούν διαφθορά χαρακτήρα, στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Στη Θεσσαλονίκη, λειτουργεί Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος (Υ.Ε.Υ.Β.Ε.), με διοικητική υπαγωγή στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Το έργο και οι δραστηριότητες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων εποπτεύονται από την Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ύστερα από ετήσια Έκθεση Απολογισμού που υποβάλει ο αρμόδιος Υπουργός. Επιπλέον, το ανακριτικό έργο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και η εν γένει δραστηριότητα της Υπηρεσίας, τελούν υπό την άμεση εποπτεία του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών ή Θεσσαλονίκης, ο οποίος ενημερώνεται για όλες τις υποθέσεις που χειρίζεται

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Κορωνοϊός Ελλάδα: Θετικός γονιός νηπίου σε βρεφονηπιακό σταθμό – Κλείνει το τμήμα για 14 ημέρες 19

Κορωνοϊός Ελλάδα: Θετικός γονιός νηπίου σε βρεφονηπιακό σταθμό – Κλείνει το τμήμα για 14 ημέρες

Πολιτική Προστασία 112: Το νούμερό σου στην έκτακτη ανάγκη 21

Πολιτική Προστασία 112: Το νούμερό σου στην έκτακτη ανάγκη