σε

Ατομική θυρίδα ΚΕΠ: Από 3 Νοεμβρίου οι πολίτες θα εξυπηρετούνται μέσω του gov.gr

Ατομική θυρίδα ΚΕΠ: Από 3 Νοεμβρίου οι πολίτες θα εξυπηρετούνται μέσω του gov.gr 9

Ξεκινάει από τις 3 Νοεμβρίου η λειτουργία της ατομικής θυρίδας ΚΕΠ, που ο κάθε πολίτης θα μπορεί να επισκέπτεται μέσω διαδικτύου και να παραλαμβάνει το πιστοποιητικό που έχει ζητήσει. Οι θυρίδες αυτές αποτελούν ένα είδος «ψηφιακού γραμματοκιβωτίου» και σκοπό έχουν να απλοποιήσουν τις διαδικασίες για τους πολίτες.

Από την ερχόμενη Τρίτη οι θυρίδες για τον καθένα ξεχωριστά θα αρχίσουν με την υποδοχή των ακόλουθων αιτημάτων:

  • Αντιγράφου Ληξιαρχικής πράξης γέννησης,
  • Αντιγράφου Ληξιαρχικής πράξης γάμου,
  • Αντιγράφου Ληξιαρχικής πράξης θανάτου,
  • Αντιγράφου Ληξιαρχικής πράξης συμφώνου συμβίωσης.

Να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις θα αφορούν ληξιαρχικά γεγονότα πριν από το 2013, που δεν διατίθενται ηλεκτρονικά ή γεγονότα μετά το 2013, για τα οποία οι πολίτες δεν μπορούν για οποιοδήποτε λόγο να εκδίδουν ηλεκτρονικά τα αντίστοιχα αποσπάσματα, ενώ πρόκειται να προστεθεί και το πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών και υπάρχει σχεδιασμός από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να υπάρχει η δυνατότητα αίτησης και για περισσότερα πιστοποιητικά.

Όπως εξάλλου έχει τονίσει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης το gov.gr θα εμπλουτίζεται συνέχεια, καθώς πρόκειται για ένα «οικοδόμημα» στο οποίο θα προστίθενται διαρκώς νέα πράγματα.

Για την αναβάθμιση της εξυπηρέτησης του πολίτη στις συναλλαγές του με το Δημόσιο ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς υπογραμμίζει ότι στόχος του υπουργείου είναι ο θεσμός των ΚΕΠ να περάσει στην επόμενη μέρα και να προσαρμοστεί στην ψηφιακή εποχή.

Μέσω gov.gr η διαδικασία

Η διαδικασία είναι απλή και θα γίνεται μέσω του gov.gr. Ο πολίτης που θα αιτείται κάποιο πιστοποιητικό θα έχει την δυνατότητα να πατήσει στην επιλογή «Θυρίδες», όπου εκεί θα βρίσκει το πιστοποιητικό που έχει ζητήσει και χρειάζεται. Η διαδικασία θα είναι αυτοματοποιημένη, καθώς οι αρμόδιοι υπάλληλοι του ΚΕΠ διαθέτουν την εφαρμογή «Κωδικοί Δημόσιας Διοίκησης» μέσω της οποίας θα μπαίνουν, χρησιμοποιώντας τον νέο τρόπο αυθεντικοποίησης που υλοποίησε η ΓΓΠΣ (Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης) υπό την εποπτεία του γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένη Αναγνωστόπουλου.

Ατομική θυρίδα ΚΕΠ: Από 3 Νοεμβρίου οι πολίτες θα εξυπηρετούνται μέσω του gov.gr 11Ατομική θυρίδα ΚΕΠ: Από 3 Νοεμβρίου οι πολίτες θα εξυπηρετούνται μέσω του gov.gr 12

Πρόκειται για τον νέο μηχανισμό χορήγησης κωδικών στους δημοσίους υπαλλήλους για την πρόσβασή τους σε εκείνες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δημοσίου για τις οποίες διαθέτουν εξουσιοδότηση, στο πλαίσιο της εκτέλεσης των υπηρεσιακών τους καθηκόντων. Με τον νέο αυτό μηχανισμό πραγματοποιείται ασφαλής πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες από κάθε υπάλληλο με τρόπο εύκολο και λειτουργικό, ενώ ενισχύεται η προστασία των προσωπικών δεδομένων αλλά και η ασφάλεια των συστημάτων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Λευτέρης Λαζάρου κορωνοϊός: «Προσφέρουμε στην εθνική οικονομία, χωρίς εστίαση δεν έχουμε πρωτογενή τομέα» 26

Λευτέρης Λαζάρου κορωνοϊός: «Προσφέρουμε στην εθνική οικονομία, χωρίς εστίαση δεν έχουμε πρωτογενή τομέα»

Κορωνοϊός συμπτώματα: Συγκλονίζει με την περιγραφή του ασθενής – «Είναι ένα πράγμα που σε τρώει από μέσα» 28

Κορωνοϊός συμπτώματα: Συγκλονίζει με την περιγραφή του ασθενής – «Είναι ένα πράγμα που σε τρώει από μέσα»