σε

Ατύχημα Πάσχα Ζάκυνθος: Ακρωτηριάστηκε 30χρονος από κροτίδα

Ατύχημα Πάσχα Ζάκυνθος: Ακρωτηριάστηκε 30χρονος από κροτίδα 5

Ένα σοβαρό ατύχημα με κροτίδα σημάδεψε το Πάσχα στη Ζάκυνθο. 30χρονος άνδρας ακρωτηριάστηκε αφού, σύμφωνα με τοπικά σάιτ ενημέρωσης, έσκασε κροτίδα στο χέρι του. Να σημειώσουμε ότι μπορεί η φετινή πασχαλινή περίοδος να ήταν διαφορετική λόγω κορωνοϊού, όμως, σε πολλά μέρη, όπως στη Χίο με τον «ρουκετοπόλεμο» κράτησαν τις παραδόσεις τους.

Δυστυχώς, το επικίνδυνο έθιμο με τις κροτίδες, οδήγησε τον 30χρονο σε ακρωτηριασμό στη Ζάκυνθο. Αναλυτικότερα, ο άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στο αριστερό του χέρι. Ο 30χρονος, μετά την Ανάσταση, επιχείρησε να ανάψει μία κροτίδα γνωστή ως «γουρούνα», ωστόσο αυτή έσκασε στο χέρι του.

Από την κροτίδα, το χέρι του υπέστη ολικό ακρωτηριασμό από τον καρπό και κάτω, ενώ έχει και εγκαύματα στο πρόσωπο και στον θώρακα.

Αμέσως, σύμφωνα με το imerazante.gr, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου οι ορθοπεδικοί χειρουργοί τον χειρουργούσαν από τη 01:00 έως τις 04:30 τα ξημερώματα. Ο 30χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Ατύχημα Πάσχα Ζάκυνθος: Ακρωτηριάστηκε 30χρονος από κροτίδαΑτύχημα Πάσχα Ζάκυνθος: Ακρωτηριάστηκε 30χρονος από κροτίδα

Ατύχημα Πάσχα Ζάκυνθος: Ακρωτηριάστηκε 30χρονος από κροτίδα

Οδηγίες ασφαλούς χρήσης βεγγαλικών πυροτεχνημάτων

Σε περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε βεγγαλικά ή πυροτεχνήματα, καλό είναι να έχετε διαβάσει τις παρακάτω οδηγίες.

Γενικές οδηγίες:

 • Η χρήση όλων των πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών γίνεται μόνο από ενήλικες άνω των 18 ετών.
 • Μη δοκιμάσετε να πυροδοτήσετε ξανά πυροτέχνημα που δεν λειτούργησε.Περιμένετε 5 λεπτά και ρίξτε νερό πάνω στο πυροτέχνημα.
 • Προσοχή να μην τοποθετηθούν ανάποδα, η σωστή θέση είναι όταν διαβάζονται τα γράμματα.
 • Τηρήστε απόσταση ασφαλείας και μόνο σε εξωτερικό χώρο.

ΕΝΑΕΡΙΕΣ ΒΟΛΕΣ

Τοποθετήστε το πυροτέχνημα σε στέρεο έδαφος και φροντίστε να μην πέσει, έτσι στερεώστε το πολύ καλά με τούβλα-πέτρες που δεν ξεπερνούν το ύψος των πυροτεχνημάτων. Να μην υπάρχουν εμπόδια στην κατεύθυνση της βολής, όπως μπαλκόνια, δέντρα ή καλώδια της ΔΕΗ.
Μόνο για υπαίθρια χρήση, με ελάχιστη απόσταση ασφαλείας 50 μέτρα από ανθρώπους, ζώα, ξερά χόρτα, εύφλεκτα ή εύθραυστα υλικά. Αν πνέουν άνεμοι, αναβάλλετε τη χρήση.

 • Πυροδοτούμε το φυτίλι και απομακρυνόμαστε 20 μέτρα.
 • Για επιπλέον ασφάλεια η πυροδότηση μπορεί να γίνει με μπαταρία 9v-12v ή με τηλεχειριζόμενη συσκευή.

ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΔΡΑΣΗΣ

 • Πυροδοτήστε το πυροτέχνημα και πετάξτε το μακριά σας και μακριά από ανθρώπους, εύφλεκτα υλικά και ζώα.
 • Εάν πρόκειται για την κατηγορία μασούρι-Ρωμαϊκό κερί στερεώστε το στο έδαφος με κλίση βολής σε ελεύθερο ουρανό και αποφύγετε να το κρατήσετε με τα χέρια σας. Δείτε τις οδηγίες από εναέριες βολές.
 • Τα πυροτεχνήματα δράσης απευθύνονται ΜΟΝΟ σε ενήλικους. Οι ανήλικοι μόνο με αυστηρή επίβλεψη από ενηλίκους, με δική τους ευθύνη.

ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ

 • Τοποθετούμε το σιντριβάνι στο έδαφος, σε απόσταση ασφαλείας 10 μέτρων μακριά από ανθρώπους, εύφλεκτα υλικά και ζώα.
 • Πυροδοτούμε το φυτίλι και απομακρυνόμαστε.
 • Σε περίπτωση που το σιντριβάνι είναι ηλεκτρικό, για λόγους ασφαλείας η πυροδότηση θα πρέπει να γίνεται με μπαταρία 9v-12v ή με τηλεχειριζόμενη συσκευή.
 • Μόνο για εξωτερική χρήση, εκτός κάποιων προϊόντων που ενδείκνυνται για εσωτερική χρήση και μόνο σε χώρους με ταβάνι άνω των5 μέτρωνκαι να λειτουργεί ο εξαερισμός. Απόσταση ασφαλείας από ανθρώπους 10 μέτρα. Η χρήση σε εσωτερικό χώρο γίνεται με δική σας ευθύνη.

ΡΟΥΚΕΤΕΣ

 • Τοποθετήστε την ρουκέτα σε σταθερή βάση σε σωλήνα ή μπουκάλι χωρίς να σφηνώσει. Φροντίστε να μην γέρνει και να μην υπάρχουν εμπόδια στην κατεύθυνση της βολής. Προσοχή η ξύλινη βέργα θα ακολουθήσει τη ρουκέτα στην εκτόξευση. Έτσι κατά την τοποθέτηση να παραμένει ελεύθερη και όχι δεμένη.
 • Μόνο για υπαίθρια χρήση, με ελάχιστη απόσταση ασφαλείας 50 μέτρα από ανθρώπους, ζώα, ξερά χόρτα, εύφλεκτα ή εύθραυστα υλικά και πάντα χωρίς να πνέουν άνεμοι.
 • Πυροδοτούμε το φυτίλι και απομακρυνόμαστε 20 μέτρα. Οι ρουκέτες χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Τροχαίο Περιστέρι: Μάχη για τη ζωή του δίνει 21χρονος ειδικός φρουρός 20

Τροχαίο Περιστέρι: Μάχη για τη ζωή του δίνει 21χρονος ειδικός φρουρός

H βασίλισσα Letizia μόλις φόρεσετε το ιδανικό πανωφόρι για την άνοιξη 22

H βασίλισσα Letizia μόλις φόρεσετε το ιδανικό πανωφόρι για την άνοιξη