σε

Μπορεί το άγχος να μας «κόψει» την όρεξη;

Μπορεί το άγχος να μας «κόψει» την όρεξη; 3

 

Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν αγχώνεσαι, ο εγκέφαλος περιορίζει της ορμόνες της όρεξης και αυξάνει την αδρεναλίνη, ώστε το σώμα να μπορεί να αφιερώσει όλη του την ενέργεια στην επιβίωση.

Το έντονο άγχος πυροδοτεί στον οργανισμό την αντίδραση fight or flight, δηλαδή ή να μείνω να παλέψω ή να φύγω για να σωθώ.

Είναι η ίδια αντίδραση που ενεργοποιείται όταν κινδυνεύει η ζωή μας ή υπάρχει κάποια απειλή.

Όπως αναφέρει η HuffPost Australia, στις περιπτώσεις απειλής της ζωής, ο εγκέφαλος περιορίζει της ορμόνες της όρεξης και αυξάνει την αδρεναλίνη, ώστε το σώμα να μπορεί να αφιερώσει όλη τους την ενέργεια στην επιβίωση.

Μπορεί το άγχος να μας «κόψει» την όρεξη; 5

Το ίδιο μπορεί να συμβεί ακόμα κι αν δεν βρίσκεστε σε μία πραγματικά απειλητική κατάσταση για την ζωή σας, εάν ο εγκέφαλος σας αντιμετωπίζει κάτι σαν απειλή.

Ωστόσο υπάρχουν και άνθρωποι που τρώνε περισσότερο όταν αγχώνονται. Το είδος αυτό του στρες που επιμένει έχει ως αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να απελευθερώνει κορτιζόλη, μία ορμόνη που αυξάνει την όρεξη.

Τι πρέπει να κάνουμε;

Είτε το άγχος σας ωθεί να τρώτε περισσότερο ή λιγότερο, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να νιώσετε καλύτερα. Όπως αναφέρει το Harvard Mental Health Letter, ο διαλογισμός, η σωματική άσκηση και η στήριξη από το κοντινό σας περιβάλλον είναι μερικοί καλοί τρόποι για να αποβάλλετε το άγχος.

Επιπλέον, η φροντίδα του εαυτού μας, η σωστή διατροφή ή και ψυχοθεραπεία μπορεί να βοηθήσουν την καταπολέμηση του άγχους.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

 

govastileto.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Αυτοάνοσα νοσήματα: Δέκα ανησυχητικά σημάδια 17

Αυτοάνοσα νοσήματα: Δέκα ανησυχητικά σημάδια

Έβρος: Οχυρώνεται με drones, θερμικές κάμερες, θωρακισμένα τζιπ και φρουρούς 19

Έβρος: Οχυρώνεται με drones, θερμικές κάμερες, θωρακισμένα τζιπ και φρουρούς