Μπρικόπιτα – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της
Μπρικόπιτα – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής
– 1 συσκευασία Χωριάτικο Φύλλο με καλαμποκάλευρο»
– 800 γραμμάρια κοτόπουλο (κομμένο σε μερίδες χωρίς πέτσα)
– 70 γραμμάρια καλαμποκάλευρο
– 2 ξερά κρεμμύδια
– 60 γραμμάρια βούτυρο
– 4 αυγά
– Ελαιόλαδο
– Χοντροτριμμένο μαύρο πιπέρι
– Αλάτι
Μπρικόπιτα – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής
– Αφήνουμε τα φύλλα να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 2 ώρες πριν ξεκινήσουμε να ετοιμάζουμε τη μπρικόπιτα.
– Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.
– Σ΄ευρύχωρη κατσαρόλα σωτάρουμε με το μισό βούτυρο το κοτόπουλο με τα κρεμμύδια να πάρουν χρώμα, προσθέτουμε αρκετό χοντροτριμμένο πιπέρι, 1200 ml. ζεστό νερό και αλάτι.
– Βράζουμε το κοτόπουλο για 40 λεπτά και κατόπιν το αφαιρούμε από το ζωμό και το ξεψαχνίζουμε.
– Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε 600 ml. ζωμό και το καλαμποκάλευρο, ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει και αποσύρουμε.
– Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και τα αυγά χτυπημένα και αλατοπιπερώνουμε.
– Προθερμαίνoυμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
– Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε τα 4 φύλλα «τσαλακωμένα» ραντίζοντάς τα με ελαιόλαδο, προσθέτουμε τη μισή κρέμα από καλαμποκάλευρο, επάνω της το κοτόπουλο και τέλος την υπόλοιπη κρέμα.
– Κλείνουμε την μπρικόπιτα με τα υπόλοιπα φύλλα, ραντίζοντάς τα με ελαιόλαδο και ψήνουμε στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου για 20 λεπτά.
– Βγάζουμε την πίτα την περιχύνουμε με 300 ml. από το ζωμό που κρατήσαμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο γι΄ακόμη 40 λεπτά.
– Σερβίρεται ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
enimerotiko.gr