σε

#cancelbigbrother: Χαμός στο twitter για το απαράδεκτο σχόλιο περί βιασμού

#cancelbigbrother: Χαμός στο twitter για το απαράδεκτο σχόλιο περί βιασμού 5

Η χυδαία δήλωση του παίκτη του Big Brother, Αντώνη Αλεξανδρίδη περί βιασμού έχει προκαλέσει σάλο στο twitter. Χιλιάδες είναι τα σχόλια με το hashtag #cancelbigbrother. Πολλοί χρήστες της πλατφόρμας ζητάνε να παρέμβει εισαγγελέας και να σταματήσει η προβολή του ριάλιτι. Να σημειώσουμε ότι ο ίδιος παίκτης είχε κάνει ομοφοβικά σχόλια από την αρχή της προβολής του Big Brother, ενώ δήλωσε και ότι δεν «βλέπει τις χοντρές ως γυναίκες», σε άλλη μια προκλητική και σεξιστική δήλωση.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι μια σειρά χορηγοί αποσύρονται μετά τη χυδαία δήλωση Αλεξανδρίδη. Όλα αυτά σχολιάζονται από τους χρήστες του twitter, ανώνυμους και επώνυμους:

#cancelbigbrother: Χαμός στο twitter για το απαράδεκτο σχόλιο περί βιασμού 7#cancelbigbrother: Χαμός στο twitter για το απαράδεκτο σχόλιο περί βιασμού 8#cancelbigbrother: Χαμός στο twitter για το απαράδεκτο σχόλιο περί βιασμού 10#cancelbigbrother: Χαμός στο twitter για το απαράδεκτο σχόλιο περί βιασμού 11#cancelbigbrother: Χαμός στο twitter για το απαράδεκτο σχόλιο περί βιασμού 13#cancelbigbrother: Χαμός στο twitter για το απαράδεκτο σχόλιο περί βιασμού 14#cancelbigbrother: Χαμός στο twitter για το απαράδεκτο σχόλιο περί βιασμού 16#cancelbigbrother: Χαμός στο twitter για το απαράδεκτο σχόλιο περί βιασμού 17#cancelbigbrother: Χαμός στο twitter για το απαράδεκτο σχόλιο περί βιασμού 19#cancelbigbrother: Χαμός στο twitter για το απαράδεκτο σχόλιο περί βιασμού 20#cancelbigbrother: Χαμός στο twitter για το απαράδεκτο σχόλιο περί βιασμού 22#cancelbigbrother: Χαμός στο twitter για το απαράδεκτο σχόλιο περί βιασμού 23#cancelbigbrother: Χαμός στο twitter για το απαράδεκτο σχόλιο περί βιασμού 25#cancelbigbrother: Χαμός στο twitter για το απαράδεκτο σχόλιο περί βιασμού 26#cancelbigbrother: Χαμός στο twitter για το απαράδεκτο σχόλιο περί βιασμού 28#cancelbigbrother: Χαμός στο twitter για το απαράδεκτο σχόλιο περί βιασμού 29#cancelbigbrother: Χαμός στο twitter για το απαράδεκτο σχόλιο περί βιασμού 31#cancelbigbrother: Χαμός στο twitter για το απαράδεκτο σχόλιο περί βιασμού 32#cancelbigbrother: Χαμός στο twitter για το απαράδεκτο σχόλιο περί βιασμού 34#cancelbigbrother: Χαμός στο twitter για το απαράδεκτο σχόλιο περί βιασμού 35

Εν τω μεταξύ, το ΕΣΡ έβγαλε μια «χλιαρή» ανακοίνωση για το ζήτημα που έχει προκαλέσει σάλο. Αναφέρει ότι θα μιλήσει με τις αποφάσεις του για το εμετικό σχόλιο περί βιασμού. Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΕΣΡ έχει ως εξής:

«Στο Συμβούλιο έχει περιέλθει πλήθος καταγγελιών (πλέον των διακοσίων) για διάπραξη (διοικητικού) αδικήματος κατά τη διάρκεια εκπομπής τηλεοπτικού σταθμού μέσω του διαδικτυακού του ιστοτόπου.

Κάποιοι από τους καταγγέλλοντες διαμαρτύρονται και διερωτώνται «γιατί σιωπά το ΕΣΡ», η δε απάντηση σ’ αυτό είναι απλή: Διότι το ΕΣΡ έχει νομική υποχρέωση να σιωπά! Και τούτο επειδή, ως κρατική αρχή που κρίνει (και αποφασίζει) επί καταγγελιών (υποχρεούται να) ομιλεί – μετά από τήρηση νόμιμων διαδικασιών – μόνο με τις αποφάσεις του και όχι προκαταβολικώς, εμφανιζόμενο στην συνέχεια (και) ως αντικειμενικός κριτής θεμάτων για τα οποία έχει ήδη εκφρασθεί. Για το συγκεκριμένο πάντως ζήτημα σχηματίσθηκε ήδη φάκελος και ορίσθηκε εισηγητής».

Να σημειώσουμε ότι δήλωση για το θέμα έκανε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Στέλιος Πέτσας αναφέρει ότι έχει ζητήσει παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, για τον διάλογο «με περιεχόμενο χυδαία σεξιστικό που παραπέμπει ακόμα και σε εγκληματική πράξη», όπως χαρακτηριστικά γράφει. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όπως λέει, έχει επικοινωνήσει με τον τηλεοπτικό σταθμό την άμεση αντίδραση του οποίου, τόνισε, ότι θεωρεί αυτονόητη.

Δείτε την ανάρτηση του Στέλιου Πέτσα

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Πολιτική Προστασία 112: Το νούμερό σου στην έκτακτη ανάγκη 48

Πολιτική Προστασία 112: Το νούμερό σου στην έκτακτη ανάγκη

Big brother ΕΣΡ: Η απάντηση του συμβουλίου για τα σεξιστικά σχόλια του παίκτη 50

Big brother ΕΣΡ: Η απάντηση του συμβουλίου για τα σεξιστικά σχόλια του παίκτη