σε

Χαράλαμπος Γώγος κορωνοϊός: Πιο μεταδοτικός ο ιός – Δεν αποκλείεται παράταση του lockdown

Χαράλαμπος Γώγος κορωνοϊός: Πιο μεταδοτικός ο ιός – Δεν αποκλείεται παράταση του lockdown 5

Το ότι ο κορωνοϊός έγινε πιο μεταδοτικός, σχολίασε ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων Χαράλαμπος Γώγος, μια ημέρα μετά την ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Σωτήρη Τσιόδρα ότι επιβάλλεται lockdown σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, αποκάλυψε ότι δεν αποκλείεται η παράταση του lockdown, αν και οι τρεις εβδομάδες είναι σίγουρες και χρειάζονται οπωσδήποτε.

«Βλέποντας και κάνοντας», ήταν το σχόλιο του Έλληνα καθηγητή μιλώντας στον ΣΚΑΙ και προσθέτοντας ότι ο φονικός ιός μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα τώρα. Όπως ανέφερε ο κ. Γώγος, τα αποτελέσματα της διασποράς μπορεί να φανούν την επόμενη εβδομάδα, καθώς η αύξηση κρουσμάτων έχει να κάνει με τον χρόνο επώασης. Μετά θα υπάρξει ύφεση στον αριθμό των κρουσμάτων. Για να τελειώσει το lockdown, τα κρούσματα θα πρέπει να πέσουν κάτω από 1000. Επίσης, το Rt πρέπει να πέσει κάτω από το 1.

Χαράλαμπος Γώγος κορωνοϊός: Πιο μεταδοτικός ο ιός – Δεν αποκλείεται παράταση του lockdown 7Χαράλαμπος Γώγος κορωνοϊός: Πιο μεταδοτικός ο ιός – Δεν αποκλείεται παράταση του lockdown 8

«Ο ιός κινείται με πολύ υψηλές ταχύτητες, με μια πολύ σημαντική μεταδοτικότητα»

Για τη μεταδοτικότητα του κορωνοϊού πάντως, μίλησε και ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση της Πέμπτης 5 Νοεμβρίου. «Ο ιός κινείται με πολύ υψηλές ταχύτητες, με μια πολύ σημαντική μεταδοτικότητα τις τελευταίες ημέρες», υπογράμμισε ο γνωστός λοιμωξιολόγος παρουσιάζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα που οδήγησαν την κυβέρνηση στην απόφαση να επιβάλει εκ νέου lockdown, από το πρωί του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου. «Εκ μέρους της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, που συνεδριάζει όλο αυτό το διάστημα, θα σας δείξω μερικά δεδομένα», ανέφερε ο καθηγητής κ. Τσιόδρας, τα οποία παρουσίασε σε διαφάνειες.

Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτή είναι η παρουσίαση που λαμβάνει και ο ίδιος τρεις φορές την εβδομάδα. Σύμφωνα με την επιδημιολογική καμπύλη, σε έναν μέσο όρο των τελευταίων 7 ημερών, ο ιός κινείται με πολύ υψηλές ταχύτητες, με μια πολύ σημαντική μεταδοτικότητα ανέφερε ο καθηγητής κ. Τσιόδρας, για να επισημάνει ότι η διασπορά παρουσιάζεται και ανά ηλικιακή ομάδα και δείχνει ότι ο ιός εξαπλώνεται επιθετικά και στις ηλικιακές ομάδες που κινδυνεύουν ακόμα περισσότερο από τον κορωνοϊό. Από την άλλη, ο Έλληνας πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας λέγοντας ότι «έχουμε ακόμη σημαντικές δυνατότητες στο ΕΣΥ, και δεν φτάσαμε στα όριά μας. Αλλά αν είχαμε φτάσει στα όριά μας και παίρναμε τα μέτρα, θα ήταν αργά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Ζακ Κωστόπουλος Δίκη: Αναβολή επ αόριστον λόγω κορωνοιού 22

Ζακ Κωστόπουλος Δίκη: Αναβολή επ αόριστον λόγω κορωνοιού

Σκορδίλης για σεισμό στη Χαλκιδική: «Δεν συνδέεται με το ρήγμα της Ανατολίας» 24

Σκορδίλης για σεισμό στη Χαλκιδική: «Δεν συνδέεται με το ρήγμα της Ανατολίας»