σε

Χασισοφυτεία Γρεβενά: 14 χιλιάδες δενδρύλλια εντόπισε η Αστυνομία

Χασισοφυτεία Γρεβενά: 14 χιλιάδες δενδρύλλια εντόπισε η Αστυνομία 3

Όταν λέμε «μαμούθ», εννοούμε «μαμούθ». Η Αστυνομία εντόπισε τεράστια φυτεία με 13.852 δενδρύλλια χασίς στα Γρεβενά. Οι αστυνομικές αρχές Γρεβενών βρήκαν τη χασισοφυτεία σε ορεινή δασώδη και ερημική τοποθεσία του νομού παρόλο που οι δράστες είχαν για τα δενδρύλλιά τους όλα τα… κομφόρ.

Τη φυτεία, μετά από πληροφορίες, εντόπισαν drone της Αστυνομίας που πέταξαν πάνω από την δασώδη περιοχή. Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ένας άνδρας 43 ετών και μια γυναίκα 26 ετών και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία «για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών». Αναζητούνται για να ταυτοποιηθούν 4 ακόμη άτομα που συμμετείχαν στην καλλιέργεια της χασισοφυτείας.

Τι… έργα είχαν κάνει οι δράστες για τη χασισοφυτεία

Οι δράστες είχαν αποψιλώσει μέρος δασικής έκτασης σε απρόσιτο σημείο και σε έκταση 8 στρεμμάτων καλλιεργούσαν την φυτεία χασίς. Το ύψος των δενδρυλλίων που εντόπισε η ΕΛΑΣ ήταν 1,6 μέτρα και οι δράστες είχαν κατασκευάσει σύγχρονα συστήματα άρδευσης όπου με μια τεχνητή δεξαμενή σε μεγαλύτερο υψόμετρο πότιζαν τα δενδρύλλια με την βοήθεια της βαρύτητας. Οι αστυνομικοί εντόπισαν λάστιχα μήκους 10 χλμ που πότιζαν τα φυτά με το σύστημα της σταγόνας και ήταν απλωμένα κατά μήκος της καλλιεργήσιμης έκτασης.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στον χώρο της φυτείας, βρέθηκαν μεταξύ άλλων: ακατέργαστη φούντα συνολικού μικτού βάρους 108,5 γραμμαρίων, λάστιχα ποτίσματος μήκους δέκα 10 χλμ, διάφορα γεωργικά εργαλεία, 1 αντλία, 2 πετρελαιοκίνητες γεννήτριες, πλαστικά μπιτόνια που περιείχαν πετρέλαιο, 1 φωτοβολταϊκο πάνελ που χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, 2 κινητά τηλέφωνα και μεγεθυντικά κιάλια παρακολούθησης.

Παραπήγματα – «φυλάκια» κοντά στη φυτεία

Πλησίον της φυτείας εντοπίσθηκαν 5 πρόχειρα παραπήγματα, που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τη διαβίωσή τους, αλλά και ως παρατηρητήρια για τη φύλαξη των φυτειών. Σύμφωνα με την αστυνομία υπήρξε έρευνα και πολύμηνη παρακολούθηση των δραστών, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν άνδρες των ΕΚΑΜ και επιστρατεύτηκαν αστυνομικοί από τις διευθύνσεις της Κοζάνης της Φλώρινας και της Καστοριάς. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών, ενώ για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Γρεβενών. Για την εκρίζωση και μεταφορά των δενδρυλλίων χρειάστηκαν τρία φορτηγά και ένα σκαπτικό μηχάνημα του Δήμου Γρεβενών.

Δείτε φωτογραφίες

Χασισοφυτεία Γρεβενά: 14 χιλιάδες δενδρύλλια εντόπισε η Αστυνομία 5Χασισοφυτεία Γρεβενά: 14 χιλιάδες δενδρύλλια εντόπισε η Αστυνομία 6Χασισοφυτεία Γρεβενά: 14 χιλιάδες δενδρύλλια εντόπισε η Αστυνομία 8Χασισοφυτεία Γρεβενά: 14 χιλιάδες δενδρύλλια εντόπισε η Αστυνομία 9Χασισοφυτεία Γρεβενά: 14 χιλιάδες δενδρύλλια εντόπισε η Αστυνομία 11Χασισοφυτεία Γρεβενά: 14 χιλιάδες δενδρύλλια εντόπισε η Αστυνομία 12Χασισοφυτεία Γρεβενά: 14 χιλιάδες δενδρύλλια εντόπισε η Αστυνομία 14Χασισοφυτεία Γρεβενά: 14 χιλιάδες δενδρύλλια εντόπισε η Αστυνομία 15

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Ανακοινώθηκε απόφαση για τα super market λόγω κορωνοϊού – Τι θα πρέπει να κάνουμε 24

Ανακοινώθηκε απόφαση για τα super market λόγω κορωνοϊού – Τι θα πρέπει να κάνουμε

Ο Σωτήρης Τσιόδρας έδωσε την πρώτη του συνέντευξη – Οι στιγμές που δεν θα ξεχάσει ποτέ 26

Ο Σωτήρης Τσιόδρας έδωσε την πρώτη του συνέντευξη – Οι στιγμές που δεν θα ξεχάσει ποτέ