σε

Χιονοδρομικά: Στο τραπέζι το άνοιγμα τους – Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις

Χιονοδρομικά: Στο τραπέζι το άνοιγμα τους – Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις 7

Ημέρα αποφάσεων είναι η σημερινή για τους λοιμωξιολόγους και την κυβέρνηση. Εκτός από το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων, την επιτροπή θα απασχολήσει και το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων. Από την μία, πρόκειται για ένα εποχικό κλάδο ο οποίος αν δεν ανοίξει το επόμενο διάστημα, κινδυνεύει να χάσει όλη τη σεζόν. Από την άλλη, το ενδεχόμενο να ανοίξει θα σημαίνει και άνοιγμα της μετακίνησης από νομό σε νομό, πράγμα που θα φέρει και σημαντικό αριθμό μετακινήσεων.

Στο υπουργείο Ανάπτυξης τονίζουν όλη την εβδομάδα την σημαντικότητα του να ανοίξει ο συγκεκριμένος κλάδος ώστε να μην χαθεί η χρονιά. Οι εργαζόμενοι στα χειμερινά χιονοδρομικά κέντρα μάλιστα, δηλώνουν έτοιμοι να ανοίξουν άμεσα, αλλά αυτό δεν δείχνει πως θα γίνει αυτή την εβδομάδα. Εφόσον ανάψει το «πράσινο» φως πιθανότερη ημερομηνία για να ανοίξουν οι πίστες είναι η 1η Φεβρουαρίου.

Πώς θα γίνεται η μετακίνηση εκτός νομού:

Το υπουργείο Ανάπτυξης εξετάζει πως μπορεί να διασφαλιστεί η επαναλειτουργία των χιονοδρομικών χωρίς ωστόσο να υπάρξουν ανεξέλεγκτες μετακινήσεις εκτός νομού. Στο τραπέζι λοιπόν, έχει πέσει η ιδέα οι μετακινήσεις εκτός νομού για επίσκεψη σε χιονοδρομικό να επιτρέπονται μόνο με την επίδειξη κράτησης, είτε ξενοδοχείου είτε άλλου καταλύματος. Μάλιστα, προκειμένου αυτό να μην λειτουργήσει αποτρεπτικά για μονοήμερες αποδράσεις, ένα άλλο σενάριο που εξετάζεται είναι να γίνονται δεκτά και άλλα αποδεικτικά έγγραφα, όπως για παράδειγμα η online κράτηση για ενοικίαση εξοπλισμού, όπου αυτό είναι δυνατό.

Χιονοδρομικά: Στο τραπέζι το άνοιγμα τους – Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις 9Χιονοδρομικά: Στο τραπέζι το άνοιγμα τους – Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις 10

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, τις προηγούμενες ημέρες τόνισε πόσο σημαντικό είναι να λειτουργήσει ο συγκεκριμένος κλάδος.

Τόνισε πως πρόκειται για έναν κλάδο εποχικό, που δεν μπορεί να λειτουργήσει άλλη εποχή, με ότι αυτό συνεπάγεται. Αφού έκανε λόγο για «κοινωνικό κανιβαλισμό» σχετικά με τα αρνητικά σχόλια που ακούστηκαν για το ενδεχόμενο ανοίγματος του κλάδου, είπε: «Τι να πούμε σε αυτούς τους ανθρώπους (σ.σ. όσους απασχολούνται στον χειμερινό τουρισμό) να πάνε να πνιγούνε, να πεθάνουν, να μείνουνε άνεργοι; Έχουμε έναν κλάδο, τον χειμερινό τουρισμό, ο οποίος είναι ο μοναδικός κλάδος που δεν μπορεί να δουλέψει άλλη εποχή».

Υπενθυμίζεται ότι γενικά επιτρέπεται:

  • Η μετακίνηση εκτός νομού για εργασία. Πρέπει να πιστοποιείται με έγγραφη βεβαίωση εργοδότη και επιστροφή με αποδεικτικό κύριας κατοικίας.
  • Η μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης.
  • Η μετακίνηση εκτός νομού για τελετή, π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού. Πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.
  • Η μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα τέκνα τους. Αφορά διαζευγμένους ή σε διάσταση γονείς με αποδεικτό έγγραφο.
  • Η μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας από την ΑΑΔΕ ή με το Ε1.
  • Η μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, με επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της σχολής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη 24

Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη

Νίκος Σύψας κορωνοϊός: Είμαστε σε σταθεροποίηση – Παραμένουν πολλά τα κρούσματα στην Αττική 26

Νίκος Σύψας κορωνοϊός: Είμαστε σε σταθεροποίηση – Παραμένουν πολλά τα κρούσματα στην Αττική