σε

Δ. Καλαμαριάς: Εγκατάσταση ηχητικών φαναριών για ΑΜΕΑ

Δ. Καλαμαριάς: Εγκατάσταση ηχητικών φαναριών για ΑΜΕΑ 7

1/2/2021

Στην εγκατάσταση των πρώτων συστημάτων ηχητικών διατάξεων φωτεινών σηματοδοτών σε δύο μεγάλες διασταυρώσεις, Μεταμορφώεως με Κερασούντος και Πασσαλίδη με Πλαστήρα, προχώρησε ο Δήμος Καλαμαριάς.

«Είναι ιερή υποχρέωση να βοηθήσουμε του ανθρώπους με οπτική αναπηρία, ώστε η διέλευσή τους από κεντρικούς δρόμους να γίνεται με ασφάλεια. Κάναμε την αρχή και θα στηρίξουμε με όποιον τρόπο μπορούμε τους συμπολίτες μας με μειωμένη όραση, ώστε να γίνει η ζωή τους λίγο πιο εύκολη. Εξάλλου είναι ένα από τα πολλά έργα που έχει δρομολογήσει ο Δήμος μας για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, όπως οι ράμπες στα πεζοδρόμια, τα wc στα σχολεία, το sensory park», δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Ευχαριστήρια επιστολή στον Δήμαρχο έστειλε κα η Ένωση Τυφλών Βορείου Ελλάδος «Λουδοβίκος Μπράιγ» τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό ο Δήμος Καλαμαριάς συμβάλλει στην πληρέστερη και ισότιμη ένταξη των ατόμων με οπτική αναπηρία στον κοινωνικό ιστό.
Οι υποδομές του Δήμου Καλαμαριάς για την ασφάλεια των πεζών θα συνεχιστούν με τις «Έξυπνες Διαβάσεις» ένα πρωτοποριακό σύστημα ασφαλούς διέλευσης πεζών στην περιοχή παρέμβασης, μέσα από την αυτόματη αναγνώριση παρουσίας πεζών και αυτόματης φωτεινής σήμανσης της διάβασης.

Πηγή: https://kalamaria.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

TimeForGoodNews

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Ελένη Καστάνη: H Σοφία Μουτίδου «καρφώνει» την ηθοποιό – «Μας είχε κάνει μαύρη τη ζωή» 21

Ελένη Καστάνη: H Σοφία Μουτίδου «καρφώνει» την ηθοποιό – «Μας είχε κάνει μαύρη τη ζωή»

Τραγωδία στον Πύργο: Νεκρή 34χρονη έγκυος – Σώθηκε το μωράκι της 23

Τραγωδία στον Πύργο: Νεκρή 34χρονη έγκυος – Σώθηκε το μωράκι της