σε

Δερμιτζάκης κορωνοϊός: Είναι λάθος η στάση της Εκκλησίας – Τι είπε για τα σχολεία

Ο καθηγητής Γενετικής Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης «καυτηρίασε» την στάση της Εκκλησίας εν όψει των Θεοφανείων, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων.

Ο καθηγητής εμφανίστηκε Θετικός στο να ανοίξουν και τα Γυμνάσια – Λύκεια μαζί με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία. Όπως είπε, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, τα σχολεία είναι από τις πιο ασφαλείς δραστηριότητες και εξήγησε ότι ειδικά για τα γυμνάσια και λύκεια η μετακίνηση «δεν είναι τόσο μεγάλη και καθότι δεν είναι ανοιχτές οι καφετέριες η διασπορά δεν θα είναι τόσο σοβαρή, για τις μεγαλύτερες τάξεις. Με τη βασική προϋπόθεση όμως να φορούν μάσκες και να τηρούνται τα μέτρα».

Δερμιτζάκης κορωνοϊός: Είναι λάθος η στάση της Εκκλησίας – Τι είπε για τα σχολεία 5Δερμιτζάκης κορωνοϊός: Είναι λάθος η στάση της Εκκλησίας – Τι είπε για τα σχολεία 6

O κ. Δερμιτζάκης στην αντίδραση της εκκλησιαστικής ηγεσίας και στην πρόθεσή της αναοίξει τους ναούς για τα Θεοφάνεια είπε ότι «είναι απαράδεκτο, δεν υπάρχει συζήτηση γι αυτό, η Εκκλησία οφείλει να σέβεται τους νόμους».

Επίσης , σημείωσε ότι «είναι άλλο το να απευθυνθεί στο ΣτΕ και άλλο να ανοίξει με το έτσι θέλω, είναι λάθος» και πρόσθεσε, πώς «ανεξάρτητα που στέκεται κάποιος όσον αφορά τη θρησκεία και την πίστη, θα πρέπει ο κάθε πολίτης είτε ανήκει θεσμικά ή όχι στην Εκκλησια να σέβεται τους νόμους της χώρας».

Ασφαλή τα εμβόλια

Όσο για τα εμβόλια ο κ. Δερμιτζάκης επέμεινε ότι είναι ασφαλή, ενώ επέρριψε στις κυβερνήσεις και όχι στην Κομισιόν την ευθύνη για τα προβλήματα στην οργάνωση του εμβολιασμού. Το πρόβλημα έγκειται, όπως είπε, στην αυστηρή προκόλληση των κυβερνήσεων στην προτεραιοποίηση, με αποτέλεσμα ακόμα και μεγάλες χώρες να μην προχωρούν γρήγορα τη διαδικασία, όπως η Γαλλία, που έχει κάνει μόλις 500 εμβολιασμούς.

Δερμιτζάκης κορωνοϊός: Είναι λάθος η στάση της Εκκλησίας – Τι είπε για τα σχολεία 8Δερμιτζάκης κορωνοϊός: Είναι λάθος η στάση της Εκκλησίας – Τι είπε για τα σχολεία 9

Αντιτάχθηκε επίσης στην τακτική κάποιων χωρών, οι οποίες επιλέγουν να καθυστερήσουν τη δεύτερη δόση στους εμβολιασμένους, ώστε να εμβολιάσουν αρχικά όσο γίνεται περισσότερους. «Είναι λάθος να καθυστερεί η δεύτερη δόση» σημείωσε, προειδοποιώντας για τη μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου. Παράλληλα, εξήγησε ότι είναι σημαντικό να γίνει πολύ προσεκτικά η μεταφορά των εμβολίων με τα απαραίτητα πρωτόκολλα. Κάλεσε μάλιστα, τις εταιρίες να επεμβαίνουν όπου βλέπουν αστοχίες, ώστε να προφυλαχθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Για το φαινόμενο να ανοίγει και να κλείνει η αγορά σημείωσε ότι είναι μεν σημείο της εποχής, αλλά η συχνή αλλαγή μέτρων προκαλεί κούραση και συχνά έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών προς το κράτος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Μόσιαλος κορωνοϊός: Οι πέντε προϋποθέσεις για να διαχειριστούμε καλύτερα την πανδημία

Ευστράτιος Παπάνης: Μάθετε να περιβάλλεστε από ανθρώπους που σας εξελίσσουν