σε

Διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Καινοτόμες πρακτικές για το σχολείο του μέλλοντος: Σύγχρονες μορφές διδασκαλίας και μάθησης και πολιτικές επιμόρφωσης εκπαιδευτικών»

Διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Καινοτόμες πρακτικές για το σχολείο του μέλλοντος: Σύγχρονες μορφές διδασκαλίας και μάθησης και πολιτικές επιμόρφωσης εκπαιδευτικών» 7

30/3/2021

Σήμερα, Τρίτη, 30 Μαρτίου στις 18:00, θα πραματοποιηθεί διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Καινοτόμες πρακτικές για το σχολείο του μέλλοντος: σύγχρονες μορφές διδασκαλίας και μάθησης και πολιτικές επιμόρφωσης εκπαιδευτικών», στο πλαίσιο του MOOC «Μαθαίνουμε Ψηφιακά, Διδάσκουμε Ψηφιακά – Α’ βάθμια» που προσφέρεται μέσω της πλατφόρμας mooc.edu.gr. 

Ομιλητές:

  • Αναστάσιος Εμβαλωτής, Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Μέλος του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π. και
  • Θεοδώρα Αστέρη, δρ Ειδικής Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας, Σύμβουλος Α Ι.Ε.Π., Προϊσταμένη του Τμήματος Εκπαιδευτικής Καινοτομίας και Ενταξιακής Εκπαίδευσης.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο στο κανάλι του mooc-edu-gr στο Youtube.

Λίγα λόγια για την πλατφόρμα mooc.edu.gr

Η πλατφόρμα mooc.edu.gr είναι η επίσημη διαδικτυακή πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) για τη φιλοξενία και διάθεση Μαζικών Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων (MOOCs – Massive Online Open Courses) σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο/η.

Η πλατφόρμα mooc.edu.gr αναπτύχθηκε αρχικά για να καλύψει την ανάγκη για ανάρτηση και διάθεση στην εκπαιδευτική κοινότητα των MOOCs που προβλέπονταν να αναπτυχθούν από το European SchoolNet (EUN) (http://www.eun.org), σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του έργου SRSS II (με χρηματοδότηση της ΕΕ).

Μέσω της πλατφόρμας προσφέρονται δύο (2) MOOCs:

  1. Μαθαίνουμε Ψηφιακά, Διδάσκουμε Ψηφιακά – A’ βάθμια
  2. Μαθαίνουμε Ψηφιακά, Διδάσκουμε Ψηφιακά – Β’ βάθμια

Τα Ανοιχτά Διαδικτυακά Μαθήματα (MOOCs) της πλατφόρμας mooc.edu.gr θα προσφέρονται δωρεάν σε όλους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν τα μαθήματα από το κανάλι του mooc-edu-gr στο Youtube.

Προαπαιτείται εγγραφή.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο https://mooc.edu.gr/.

Πηγή: https://www.eduguide.gr

TimeForGoodNews

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Καιρός σήμερα 16 Μαρτίου: Η πρόγνωση για την Τρίτη 21

Καιρός σήμερα 16 Μαρτίου: Η πρόγνωση για την Τρίτη

Κεφτεδάκια λαχανικών που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι 23

Κεφτεδάκια λαχανικών που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι