σε

Διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Υγιής Γήρανση και Πρόληψη στην Τρίτη Ηλικία»

10/11/2020

Ο ΔΟΚΜΕΠΑ Παπάγου-Χολαργού, σε συνεργασία με τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άκτιος» και την «Εταιρεία Alzheimer Αθηνών» προσκαλούν το κοινό σε webinar με θέμα «Υγιής Γήρανση και Πρόληψη στην Τρίτη Ηλικία», όπως ενημερώνει η διοίκηση.

«Η τεχνολογική εξέλιξη, η βελτίωση της υγειονομικής παρέμβασης και η υιοθεσία ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής, συμβάλλουν σημαντικά στη συνεχή αύξηση του προσδόκιμου ζωής και συνεπώς στην αύξηση του πληθυσμού των ηλικιωμένων σε παγκόσμιο επίπεδο.

H γήρανση είναι μια ετερογενής και πολύπλοκη διαδικασία, η οποία συνδυάζει τόσο βιολογικούς όσο και ψυχολογικούς παράγοντες, από τους οποίους επηρεάζεται θετικά και αρνητικά. Αυτήν τη χρονική περίοδο είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, λόγω της πανδημίας, να ασχοληθούμε επισταμένα με την ευπαθή ομάδα, τα ηλικιωμένα άτομα», αναφέρει η δημοτική αρχή.

Ειδικότερα, ο Δήμος επισημαίνει ότι το σεμινάριο θα εισηγηθεί ο δρ. Κϊμων Βολίκας, ειδικός παθολόγος-καθηγητής Γηριατρικής και επιστημονικά υπεύθυνος της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άκτιος Οδηγός» και θα απευθύνει χαιρετισμό η δρ. Παρασκευή Σακκά, πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και πρόεδρος του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Άνοια και τη νόσο Alzheimer.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020, στις 18:00, ενώ η παρακολούθησή του είναι δωρεάν, μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων ΖΟΟΜ, με προϋπόθεση συμμετοχής την αποστολή της δήλωσης συμμετοχής στη διεύθυνση: https://bit.ly/3jIan9r

«Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα σας σταλεί email με το σύνδεσμο για την παρακολούθηση, μια ημέρα πριν το σεμινάριο» καταλήγουν οι διοργανωτές.

Επικοινωνία: [email protected]

TimeForGoodNews

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Δήμος Μεταμόρφωσης: Διανομή ειδών καθαριότητας και ατομικής υγιεινής για τους δικαιούχους ΤΕΒΑ/ΚΕΑ

Επιστρέφει με νέα διάλεξη το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Πεντέλης