σε

Δίαιτα με διαλείπουσα νηστεία: Το κόλπο για να την κάνετε πιο εύκολα

Δίαιτα με διαλείπουσα νηστεία: Το κόλπο για να την κάνετε πιο εύκολα 7

Μερικοί δυσκολεύονται να τηρήσουν το ωράριο στη δίαιτα με διαλείπουσα νηστεία. Αλλά υπάρχει ένα απλό κόλπο που μπορεί να την κάνει αρκετά πιο εύκολη να την ακολουθήσετε.

Διαβάστε επίσης: Δίαιτα: Πώς γίνεται η διαλείπουσα νηστεία – Τι ισχύει με αδυνάτισμα και πρόληψη ασθενειών

Πώς μπορεί να γίνει ευκολότερη η δίαιτα με διαλείπουσα νηστεία

Οι δίαιτες απώλειας βάρους που περιλαμβάνουν νηστεία (δηλαδή κάποιες μέρες και ώρες μέσα στην ημέρα που δεν τρώτε τίποτα και κάποιες άλλες που τρώτε προσεκτικά) βασίζονται σε ένα σχέδιο διατροφής που είναι αρκετά διαδεδομένο. Δίαιτα με διαλείπουσα νηστεία κάνουν κορυφαίοι αθλητές, διασημότητες που προετοιμάζονται για ρόλους, αλλά και οποιοσδήποτε θέλει να χάσει μερικά κιλά. Και είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί.

Δεν υπάρχει ουσιαστικά κανένας τύπος ειδικού φαγητού, ούτε δύσκολες οδηγίες για να δεσμευτείτε. Απλά τρώτε ή δεν τρώτε σε συγκεκριμένες ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι καλή ψυχική πειθαρχία.

Παρ’ όλα αυτά, πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να την ακολουθήσουν. Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους πίσω από αυτό είναι το πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η προσαρμογή σε αυτήν τη διατροφή όταν την ξεκινάτε για πρώτη φορά.

Αποδεικνύεται, ωστόσο, ότι υπάρχει ένα απλό τέχνασμα σε αυτό: έχει να κάνει με τον κιρκαδικό ρυθμό.

Ο κιρκαδικός ρυθμός είναι θεωρείται το “εσωτερικό ρολόι” του σώματός μας και βασικός του σκοπός είναι να μας βοηθάει να κοιμόμαστε τις σωστές ώρες. Αλλά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να μας βοηθήσει να χάσουμε κιλά!

Η διαλείπουσα νηστεία για πολλές εβδομάδες προφανώς θα σας έκανε να πεινάτε και ακόμη και οι άνθρωποι που την κάνουν για αρκετούς μήνες εξακολουθούν να έχουν πρόβλημα με αυτό. Ωστόσο, μια νέα μελέτη του Χάρβαρντ επεσήμανε ότι μπορεί να μην φταίει το χρονικό διάστημα που δεν τρώτε, αλλά ο χρόνος που επιλέγετε να μην φάτε.

Με απλά λόγια, μπορείτε να κάνετε τη διαλείπουσα νηστεία ευκολότερη και πιο αποτελεσματική επιλέγοντας απλώς να τρώτε κατά τη διάρκεια της ημέρας και στη συνέχεια να νηστεύετε κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν πρέπει ούτως ή άλλως να ξεκουράζεστε.

Το Χάρβαρντ το αποκαλεί “προσέγγιση κιρκαδικού ρυθμού”. Για να το κάνετε αυτό, απλώς μετατοπίστε τον χρόνο που τρώτε από τις 7 π.μ. έως τις 3 μ.μ. και μετά μην τρώτε τίποτα μέχρι να πέσετε για ύπνο το βράδυ. Θα σας βοηθήσει επίσης να κοιμάστε νωρίτερα από ό,τι συνήθως.

Πηγή: https://www.medicaldaily.com

iatropedia.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Καιρός σήμερα: Η πρόγνωση για την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020 21

Καιρός σήμερα: Η πρόγνωση για την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Αυτό είναι το μαγιό που αναδεικνύει το μικρό στήθος 23

Αυτό είναι το μαγιό που αναδεικνύει το μικρό στήθος