σε

Δικαστικές εκλογές: Στις κάλπες αύριο 19 Σεπτεμβρίου – Αυτοί είναι οι υποψήφιοι για το Πρωτοδικείο της Αθήνας

Δικαστικές εκλογές: Στις κάλπες αύριο 19 Σεπτεμβρίου – Αυτοί είναι οι υποψήφιοι για το Πρωτοδικείο της Αθήνας 7

Στις κάλπες προσέρχονται εκ νέου αύριο Σάββατο (19 Σεπτεμβρίου) οι δικαστικοί λειτουργοί προκειμένου να ψηφίσουν για την ανάδειξη νέων προϊσταμένων, οι οποίοι θα αναλάβουν το «τιμόνι» μεγάλων δικαστηρίων.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα έντονη περίοδο με τους Έλληνες δικαστές να μην ασχολούνται μόνο με τις δικογραφίες τους, αλλά και με τις εκλογές των δικών τους αντιπροσώπων. Όπως αναφέρεται, οι δικαστές σε πρωτοδικεία και εφετεία ψηφίζουν για τις νέες διοικήσεις του κατ’ εφαρμογήν ενός θεσμού, εκείνου της αυτοδιοίκησης της Δικαιοσύνης, που αποτελεί πλέον μια πραγματικότητα.

Δικαστικές εκλογές: Στις κάλπες αύριο 19 Σεπτεμβρίου – Αυτοί είναι οι υποψήφιοι για το Πρωτοδικείο της Αθήνας 9Δικαστικές εκλογές: Στις κάλπες αύριο 19 Σεπτεμβρίου – Αυτοί είναι οι υποψήφιοι για το Πρωτοδικείο της Αθήνας 10

Τρεις οι υποψήφιοι για το Πρωτοδικείο της Αθήνας

Και είναι σαφές πως η «καρδιά» αυτών των εκλογών χτυπά χωρίς αμφιβολία στο Πρωτοδικείο της Αθήνας όπου επικεντρώνεται το ενδιαφέρον καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο δικαστήριο της χώρας, όπου υπηρετούν περίπου 400 δικαστικοί και εξυπηρετούνται καθημερινά περίπου 50.000 πολίτες. Και είναι σημαντικό το ποιος θα αναδειχθεί προϊστάμενος στη μεγαλύτερη υπηρεσία του Δημοσίου.

Στις εκλογές κατέρχονται για τη θέση του προϊσταμένου τρεις υποψήφιοι, οι πρόεδροι πρωτοδικών Νικόλαος Ζαγοριάνος, Παναγιώτης Λεβενιώτης και Σοφία Φούρλαρη, με τα προγνωστικά να εμφανίζονται δύσκολα, αφού κανείς από τους υποψηφίους δεν έχει εκτεθεί στο παρελθόν σε εκλογές. Δικαστικές πηγές αναφέρουν πάντως ότι και οι τρεις υποψήφιοι είναι έμπειροι και ικανοί δικαστές, που έχουν υπηρετήσει σε διάφορες θέσεις του Πρωτοδικείου Αθηνών κατά τα τελευταία χρόνια.

Δικαστικές εκλογές: Στις κάλπες αύριο 19 Σεπτεμβρίου – Αυτοί είναι οι υποψήφιοι για το Πρωτοδικείο της Αθήνας 12Δικαστικές εκλογές: Στις κάλπες αύριο 19 Σεπτεμβρίου – Αυτοί είναι οι υποψήφιοι για το Πρωτοδικείο της Αθήνας 13

Ποιος έχει το προβάδισμα;

Θεωρείται, πάντως, ότι προβάδισμα έχει στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος η κα Φούρλαρη, η οποία φαίνεται να τυγχάνει συμπαθειών στο χώρο του Πρωτοδικείου, τόσο λόγω του χαμηλού προφίλ που έχει διατηρήσει κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας της, όσο και του εξαιρετικού βιογραφικού της που περιλαμβάνει δύο μεταπτυχιακά διπλώματα καθώς και συμμετοχές σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές.

Παράλληλα γνώστες του χώρου τη χαρακτηρίζουν ως «μαχόμενη» δικαστή, η οποία έχει υπηρετήσει ισομερώς τόσο την πολιτική όσο και την ποινική δικαιοσύνη, ενώ λίγα χρόνια νωρίτερα διεκπεραίωσε με ιδιαίτερη επιτυχία τριετή θητεία ως εισηγήτρια πτωχεύσεων στο Πρωτοδικείο Αθηνών σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία. Βέβαιο είναι ότι προγνωστικά είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνουν καθώς η κάλπη και πολύ περισσότερο η δικαστική, είναι πάντοτε απρόβλεπτη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Έρχονται νέα μέτρα στην Αττική – Τι θα ισχύει για συναυλίες και δημόσιες συναθροίσεις 23

Έρχονται νέα μέτρα στην Αττική – Τι θα ισχύει για συναυλίες και δημόσιες συναθροίσεις

Πώς να καλλιεργήσετε aloe vera στο σπίτι σας 25

Πώς να καλλιεργήσετε aloe vera στο σπίτι σας